fredag 27 mars 2015

Buthler&Öhrlund Erövraren

Nu har jag läst ut "Erövraren" medans jag har legat till sängs med min bihåleinflammation. Man blir aldrig besviken när man läser Buthler och Öhrlunds böcker om psykopaten Christopher Silfverbielke. Även om den här boken helt klart är en mellanbok och är som en transportsträcka fram till nästa bok där man förhoppningsvis får ett bra slut på den här serien för nu längtar jag verkligen på uppgörelsen.

Fast det är just den här pirrande spänningen om vad som kommer att hända framöver som är drivet i boken plus det flödande språket som aldrig hakar upp sig. Nu kan man ju haka upp sig på de olika sexscenerna i boken som börjar bli lite tjatiga eftersom de tar upp samma tema hela tiden, fast de vill väl få fram hans sexuella läggning och det har de lyckats med att få fram ordentligt för nu kan man den utantill.

"Hämnaren" är den sjätte boken i serien om Silfverbielke och som tur är kommer den ut nu i april. Det var tänkt att den förra boken "Uppgörelsen" skulle vara sista boken i serien, men det trodde jag inte på och det skrev jag om i mitt inlägg som du kan läsa om HÄRNu blev det inte så eftersom de här två böckerna har kommit ut och vem vet det kanske till och med kommer ut ännu fler.


-"Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrämmande medel lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.
Nu är han tillbaka med nya djävulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och säger: "Tack - och förlåt!"
En ny mardröm kan börja."


"Erövraren" handlar om hur Christopher Silfverbielke som blev dömd till psykiatrisk vård efter bl.a. de bestialiska morden på poliskommissarien Jacob Colts fru och son. Trots att han är inlåst på den slutna avdelningen lyckas han få ut sitt budskap att han är missförstådd och själv ett offer. Väl ute går han med i Kristdemokraterna och ser till att hamna på deras riksdagslista. För nu har han funnit Jesus och vill få ut sitt budskap efter han har bett det svenska folket om ursäkt på TV.

Han har även fått mycket hjälp av sin halvsyster Anna. Hon har en dröm att få ge ut en bok om vodka. Självklart vill den tacksamma brodern att hon ska få göra det. Det är det absolut bästa med den här boken när de fiktiva personerna hyllar det verkliga förlaget Lind & CO, de som ger ut Buthler och Öhrlunds böcker. Så härligt med sådan här humor, helt i min smak! Jag går mer än gärna på samma bokevent om Christopher gör i boken på samma förlag, för även det är så klockrent att man måste dra på smilbanden.

Boken får "Hm!?" i betyg. 

fredag 13 mars 2015

Årets vinnare är korade




Det är Massolit förlag som delar ut priset Massolit 
Book Blog Awardsward 2015 och det är för årets bästa bokblogg, nischade bokblogg och bokbloggsinlägg., Deras syfte med priset är att -"främjat intresset för litteraturen och skapat ett eget rum för den bokintresserade att vistas i".

Vinnaren av Årets bokblogg är
Kulturkollo

Juryns motivering:
Roliga teman och ett brett perspektiv på både böcker och andra kulturyttringar. Att det är flera olika bloggare skapar berikande variation i språk och utgångspunkter.

Vinnaren av årets nischade bokblogg är
Feministbiblioteket

Juryns motivering:
Engagerad, viktig och stark i sin ståndpunkt och drivkraft. Feminismen löper likt en röd tråd genom inläggen.

Vinnaren av årets bokbloggsinlägg är
Kulturkollo med inlägget "Chicklit inget att skämmas för"

Juryns motivering:
Viktigt och intressant problematiserande av en hånad genre som tar upp och diskuterar hur det kommer sig att kvinnliga författare många gånger placeras i den bespottade chicklit-genren enbart på grund av kön.

Det är svenska folket som har röstat fram vinnarna.

Stort grattis önskar Pockethexan och hoppas på bättre tur nästa år!

torsdag 5 mars 2015

Någon som varit på bio nyligen?

Då menar jag om ni har varit och sett de båda bästsäljande böckerna "Fifty shades of grey" och "Cirkeln"? För då kommer man självklart till den stora frågan, är boken eller filmen bäst? Eller det värsta av allt och det som vi bokälskare brukar förfara oss över, det är om de har förstört boken med att göra filmen. Alltså om filmen inte alls lever upp till "det" som gör boken så speciell och älskad.


Nu har inte jag läst "50 nyanser av honom" böckerna utan bara det som har skrivits om dem som bland annat Malin S. recensioner som jag har gett ut HÄR på min blogg.
Däremot är jag en av de där vuxna som älskar "Cirkeln" vilket ni kan läsa om HÄR för det är ett av mina inlägg om boken. Den är ju skriven i den nya bokkategorin böcker för "ungavuxna", alltså för läsare i åldern ca. 15-25 år. Fast man skulle i stället säga från 15 och fram åt, för vi äldre är också väldigt förtjusta i den här typen av böcker. Kanske speciellt för att den inte fanns när vi var i den åldern som man även kan kalla för bokslukaråldern.


Nå vad tycker ni om filmerna blir det "HI!" eller "HU!"? Skriv och berätta för jag är verkligen nyfiken på att få höra var NI tycker och inte bara vad proffstyckarna tycker.