torsdag 5 mars 2015

Någon som varit på bio nyligen?

Då menar jag om ni har varit och sett de båda bästsäljande böckerna "Fifty shades of grey" och "Cirkeln"? För då kommer man självklart till den stora frågan, är boken eller filmen bäst? Eller det värsta av allt och det som vi bokälskare brukar förfara oss över, det är om de har förstört boken med att göra filmen. Alltså om filmen inte alls lever upp till "det" som gör boken så speciell och älskad.


Nu har inte jag läst "50 nyanser av honom" böckerna utan bara det som har skrivits om dem som bland annat Malin S. recensioner som jag har gett ut HÄR på min blogg.
Däremot är jag en av de där vuxna som älskar "Cirkeln" vilket ni kan läsa om HÄR för det är ett av mina inlägg om boken. Den är ju skriven i den nya bokkategorin böcker för "ungavuxna", alltså för läsare i åldern ca. 15-25 år. Fast man skulle i stället säga från 15 och fram åt, för vi äldre är också väldigt förtjusta i den här typen av böcker. Kanske speciellt för att den inte fanns när vi var i den åldern som man även kan kalla för bokslukaråldern.


Nå vad tycker ni om filmerna blir det "HI!" eller "HU!"? Skriv och berätta för jag är verkligen nyfiken på att få höra var NI tycker och inte bara vad proffstyckarna tycker. 
 
 

1 kommentar:

Anni sa...

Jag har inte sett någon av filmerna, men läst Cirkeln. Tyvärr blev jag inte imponerad alls av den, men jag ska se filmen så kanske jag sedan tillhör de som anser att filmen är bäst?

Divergent har jag läst, så den filmen vill jag också se. Boken tyckte jag mycket bättre om än om Cirkeln.

Hehe, mina unga vuxna här hemma är ganska fascinerade över att jag läst både Cirkeln och Divergent och dessutom sett alla twilightfilmerna - de har inte gjort något av det! ;-)

Kram på dig i vårsolen!