Nu har höstens recensions exemplar börjat trilla in.

ennes borg. Inredningen i lägenheten på Östermalm är lika elegant som hon själv. Men livet som ensamstående mamma med utfluget barn är tomt och jobbet som hög chef på gruvbolaget kan inte uppväga ensamheten. När hon träffar sin ungdomsflirt Roger blir hon förförd av hans livsaptit och hon tvekar inte. En stöld på Arlanda av guldgranulat till ett mycket högt värde gör att de fyras vägar korsas. Fyra människor, fyra liv, olika men förenade i sin passion för sanningen och för ljusskygga affärer.
Therese Krook har arbetat i försäkringsbranschen i 25 år, en okänd värld för de flesta, där hon sysslar med frågor som rör företag, näringsliv och riskhantering.
Therese Krook har arbetat i försäkringsbranschen i 25 år, en okänd värld för de flesta, där hon sysslar med frågor som rör företag, näringsliv och riskhantering.
_________________________

»Det blir lite självhjälp, lite feminism, lite samhällsstrukturer och ganska mycket dåliga vitsar.«
GULLIGA SMÅ tanter som stickar kliande barnkläder. Hipsters som klär in lyktstolpar och papperskorgar i ulliga färgglada sjok. En miljon halvfärdiga sneda halsdukar. Alla har vi någon bild av vem en Stickare är.
Håll käften, jag räknar! är en ärlig, sur och humoristisk samling stickbekännelser. Vilka är stickarens sju dödssynder? Hur mycket garn kan en köpa utan att skämmas? Måste en vara projektmonogam? Boken avhandlar förspilld kvinnokraft, latmaskar och elitister, varför du aldrig ska be någon sticka åt dig, vad det arga skåpet är, och hur jävla meditativt det egentligen är att upptäcka att en inte kan räkna till tre.

Från Hoi förlag de två böckerna "Medvetna val" av Stellan Nordahl och "Framtida hemmafruars bekännelser" av Elin Eldestrand. Båda böckerna väcker uppmärksamhet men på helt olika vis. Först att man inte behöver vara en offerkofta utan om man är medveten om sina valmöjligheter behöver man inte vara det. Ska bli spännande att se vad författaren har för tankar runt det.
Elins bok om framtida hemmafruar gör att man vill läsa den bara man hör första meningen -"Första gången jag såg en människa dö var jag sju år gammal."

Modellen handlar också om att förstå vilka resurser som behövs för att kunna göra dessa fördelaktiga val, identifiera vad som dränerar resurser och hitta sätt för att fylla på. Ansvar, empati och delaktighet är centrala begrepp i modellen, för att förflytta individer, grupper, organisationer och samhällen från nånannanismens land till möjligheternas land.
Författaren Stellan Nordahl är civilingenjören, civilekonomen och officeren som idag arbetar med de mjuka delarna i ledarskapet. Han driver bland annat ledarskapsprogram och utbildningsbolag och har ett stort samhällsengagemang i en mängd olika sammanhang.

Charlie växer upp med sin mamma i en fallfärdig stuga strax utanför Luddinges finaste bostadsområde. Grannarna är alkoholister och mamma erbjuder sina tjänster till karlar som är villiga att ge pengar till ett nytt tak, en ny soffa eller liknande.
En vacker sommardag år 1960, när Charlie är 20 år gammal, dyker drömprinsen upp i hennes liv – en snygg och häftig raggare. Charlie vet att det är honom och ingen annan hon ska gifta sig med. Kort därefter blir hennes mamma hämtad av polisen och då faller det på Charlie att ordna upp allting, men hur?
I bakgrunden finns hela tiden drömprinsen runt vilken Charlies drömmar och förhoppningar cirkulerar och hon hoppas bortom allt sunt förnuft att han en dag ska bli hennes.
Hoppas att vi kommer att ses på bokmässan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar