lördag 10 mars 2018

Mars månads rec,ex.
Nu här i mars månad har jag av Isabergs förlag fått de här barnböckerna om de här fyra kompisarna som bor i byn Idby. Det är verkligen en samling härliga figurer och dom har alla olika personligheter. De är lite annorlunda de här böckerna det är inte bara en saga utan det ställs frågor till läsaren, det är sångtexter och tänkvärda ord om kärlek och att vi alla är lika värda. Men framförallt är det roliga böcker!

Så här beskrivs Idbyborna av författarna:

”Det är insidan som räknas”

är ett sätt att leva som är speciellt för Idbyvärlden. Det viktiga för en Idbybo är det man älskar och vem man är på insidan. Det spelar ingen roll varifrån du kommer eller om du är pojke eller flicka. Det spelar ingen roll om du är stor eller liten eller röd eller blå. Det spelar ingen roll om du läser med ögon eller fingrar eller undersöker saker med benen eller med din stol. Faktum är att det enda som betyder något för en Idbybo är det man älskar, varför man älskar det så mycket och vad den kärleken kan föra med sig.

Idbys karaktärer och böcker

Idby är en helt egen värld med ett eget ekosystem, årstider, månar, flora och fauna. I den här första delen av serien handlar det om liv och äventyr tillsammans med först fyra och sedan ytterligare fyra karaktärer. Var och en har två berättelser: ursprungsboken och äventyrsboken.
Inga kommentarer: