tisdag 13 mars 2018

Recension av Westins bageri o kafe'

Nu har jag läst ut den andra boken som har jultema och i det här fallet var det till och med en julkalender när den gick som ljudbok hos Storytel. Den blev en stor succe' då och därför valde man att även ge ut den som en pocketbok. Det är så här det blir när man ligger på sjukhus med smärtor under början av december att det  jag började läsa på i slutet av november inte blir färdigläst förrän nu. 


Jag kan varmt rekommendera Solja Krapu-Kallios bok "Westins bageri o kafe'" från Storytel  
som en julkalender för vuxna att läsa under december månad för den är lagom julig. Man får följa Sigrid som tyvärr måste flytta hem till sin norrländska by då hennes bror som är både chef och bagare råkar ut för en olycka precis när det är dags för julruschen i familjens bageri och kafe'. Hon som hade planerat att stanna i storstan under julen och fira den tillsammans med sin väninna för att slippa all julstress. 
Men när hon kommer hem till den lilla byn är inte allt så enkelt som hon tror att det ska vara för bageriet går på knäna, hennes brors flickvän väntar barn när som helst, allt ser slitet och gammalt ut i kafet och det är knappt några gäster där. Som tur är vet Sigrid hur ett modernt kafe¨ska drivs efter åren i storstan och alla cafelate där som hon har druckit. Men när det helt plötsligt en morgon står en ung man utanför kafe¨och berättar att han är en ensamkommande flykting och att han har blivit lovad en praktikplats här på bageriet och att det även ska ingå en sängplats vet hon inte alls vad hon ska göra men självklart måste hon lösa det också. Att det sen kommer visa sig vara bland det bästa hon har gjort för verksamheten kommer hon snart få se men det kommer även vara många andra oväntade överraskningar på vägen.


Det som jag tycker är extra bra med den här boken är att man får en så härlig känsla för hur livet är i en sådan här lite norrländsk by där. Speciellt nu när det börjar dra ihop sig till jul och de problem det medför men framför allt att det även är många fördelar då släkt och vänner ställer upp när det blir kris. Westins bageri o kafe får ett Hi! i betyg av mig. (=4-a).

Inga kommentarer: