söndag 16 december 2018

Lucka 16

Bokjulkalender
Lucka 16

Nu har jag läst den perfekta feelgood romanen inför jul. Det är  Denise Rudberg och Hugo Rehnberg från Lind&co förlag som ger ut boken "Utan att släppa taget". 


Den här boken handlar om ett kompisgäng där de flesta bor och arbetar i området runt Östermalm i Stockholm. Agnes som har huvudrollen kämpar med att hålla tårarna tillbaks när hon säger hejdå till sin dotter som för året ska fira jul med sin pappa och hans nya sambo. För att hålla tankarna från dotter och exmaken så tackar hon jag till att fira jul hos sin kusin i släktherrgården i Sörmland. Dit kommer också resten av kompisgänget som känner sig lockade att ses igen i den exklusivt renoverade herrgården och det charmerande paret som alltid brukar hitta på roliga saker att göra under de dagar de ska vara där. Det blir mycket av både mat och dryck som gör att alla slappnar av och njuter av den nya kockens konster i köket. Sedan blir det även gevärsskytte, yogapass, bastubad, sällskapsspel och så är det flera par som vill återuppta kontakten med den förlorade ungdomskärleken som blommar upp tack vare alkoholens inverkan.
Men hur ska det gå för Simon som gör allt för att sälja in sin ide för en ny betalapp som han hoppas tjäna stora pengar på. Eller är det en bluff och han försöker att få fram pengar till de skumma typerna som tycks dyka upp lite var som helst. 
För att inte tala om vad alla tycker om värdinnans brors som helt plötsligt bara dyker upp med en ide om att de ska ha en seans för att komma i kontakt med förlorade släktingar och vänner. Broderns uppdykande medför att många omvälvande sanningar kommer upp till ytan, fast vad tycker de egentligen om det? 
Pockethexan ger "Utan att släppa taget" fyra värmande glöggmuggar och hoppas att det är fler som vill läsa den här mysiga och spännande julstämnings boken. 

Inga kommentarer: