måndag 9 november 2020

Höstens recensionsexemplar

Fyra av höstens recensionsexemplar från @bokfabriken och @vistoforlag

Tant Gredelins vintage av Anna-Lena Stålnacke. Boken beskrivning stämmer nästan in på mig. - "Fet, ful, fattig och förvisad till förorten". Det är bara det där med ful som inte är jag.
Vivi är en 53-årig framgångsrik fotograf som bor på Östermalm. När sen livet tar en vändning till det sämre är det ett 1920-tals linne som banar väg för ett nytt liv i förorten. När hon släpper sina gamla normer och ideal hittar hon nya vänner och ett liv med gamla kläder som får ett nytt liv i hennes butik, Tant Gredelins vintage. Här ger jag en fet trea till en läsvärd och rolig bok.
________________
Barbro hittar hem av Anna Damberg i åldersgruppen 3-6 år. Den handlar om en papegoja som bor hos en familj. En dag flyttar en lillebror och en skällande hårtuss in och då måste Barbro flytta. Men vart ska hon ta vägen. Den här boken kan vara en tröst för barn som ska flytta. Nu blir det en fladdrig fyra för den här boken.
________________
Pajas och Linda räddar Labbarnas värld av Kenneth Böttern för barn i åldrarna 6-9 jag år. En dag dyker det upp en mystisk figur i Göteborg och det är Linda som träffar figuren. Det blir en tuff tid för dem de måste få människor att bli miljömedvetna för att kunna rädda Labbarna. Boken är både rolig och lär barn om miljö. En återanvänd fyra får det bli.
________________
Johan Edfeldt har skrivit Det förlorade svärdet och den passar 9-12 åringar. Här är det dags att strida för den goda saken och det gör Anna och Timothy. Det är andra delen i en serie och nu har de fått ett tecken att mörkret och Lourmael är på väg och de är starkare efter de återtog den försvunna färgen. Kommer mörkret nå Utanför. Jag ger den en färgglad fyra för den spännande boken.



Inga kommentarer: