tisdag 3 februari 2009

Årets ungdomsbok = "Twiligtht"

Undrar ni som jag vad "ungdomen" läser idag?
Vet du vilka böcker som ligger 1-3a på "Pockettoppen" med engelsk text?
Nä just det, vi står där som ? och har ingen aning, om du inte tex;
-har en 15-årig dotter
-lusläser "Devote"-bloggarna om böcker
-är bibliotekarier
-extrem allmänvetare.

Men som tur är har ni "Pockethexorna" och hexan själv har hört via sin dotter o hennes kompisar, sonens flickvän och bloggat på "Devote" (men är inte bibl.) och ALLA då menar jag ALLA pratar bara om en sak "Twilight"-böckerna av Stephenie Meyer. Då är frågan mellan tjejerna inte;
-"har du läst..." utan
-"vilken bok är du på" eller
-"läste du på sv. eller eng." och den STORA frågan
-"när kommer fyran ut".
Ni hör vi är helt ute vi gamlingar, varför har inte vi hört talas om det här, varför skrivs det inte och pratas om i vart enda kulturprogram på TV och i tidningar? När "Harry Potter"-böckerna kom ut och erövrade hela världen då skrevs det och pratades om dem hela tiden, men nu när en ny bokstorm har dragit in så är det ganska tyst om det i den vuxna bokvärlden eller har ni läst böckerna?
Skriv gärna och berätta ni vuxna som har läst Meyers böcker, för nu ska åtminstone jag börja läsa om "vampyrer o kärlek", för det är vad böckerna handlar om!


HÄR ÄR DE SVENSKA "TWILIGHT"-BÖCKERNA
(bara den första boken finns som pocket på sv.)1-an: Om jag kunde drömma (pocket)
2-an: När jag hör din röst
3-an: Ljudet av ditt hjärta
4-an: Så länge vi andas (kommer ut i mars 09).

7 kommentarer:

TEFROSSA sa...

Hej Hexis!
Jag har nyligen läst "Om jag kunde drömma" (utan att ha någon tonårsdotter). Nu får jag ju bedöma den litet mindre hårt eftersom det är en ungdomsbok och som sådan tycker jag den är mycket bra. Den skildrar känslor på ett fint sätt. Om man bedömer den enligt samma mått som vuxenlitterarur... Då är den nog en aning för sockersöt och förutsägbar. Men visst, den var fängslande och en "sidvändare", men kanske en aning för enkel...

Camillas Foto sa...

Vilket bra tips, skulle nog passa min dotter som fyller 14 år i mars.
Ha det bra
Camilla

Jossan sa...

Jag har läst ut alla 4, då en kompis tipsade om dom böckerna. Har även sett filmen, på bio, så det kanske säger hur mycket jag tycker om dom! :)

Gillar ju hela grejen med övernaturliga grejor, vampyrer och varulvar och hela kitet, så det bidrog väl ganska mycket till varför jag gillar dom så mycket. :)

pockethexan sa...

Tack för era kommentarer, det är kul att man kan vara till hjälp med boktips Camilla, kul att höra från er som läst en eller fler av böckerna, för jag visste inte att de var sååå populära hade bara hört dotterns kompis prata sig varm om dem från början.

Kramis till alla!!!

TEFROSSA sa...

Hej!
Tack för boken som kom igår. Nu återstår det bara när jag får tid att läsa den... men jag skall prioritera den!

Kramis
Lena

mz.olsson sa...

Jag vet ju inte hur det var i Sverige, men här i USA var böckerna o ännu mer filmen så klart MEGASTORA!! Det var nästan löjligt! Min 15-åriga dotter sträckläste alla fyra böckerna. Älskade dem! Sen fick hon med mig på filmen. Jag tyckte den var riktigt bra. Hade inga förväntningar. 15-åringen däremot, som hade läst boken, var besviken, o tyckte att de hoppade över så mycket. Då bestämde jag mig för att också läsa boken (böckerna). Har bara läst den första än. Och den var helt okay. Fast jag gillade filmen bättre, tror jag. Den var ju väldigt romantisk! Boken kändes lite mer som en ungdomsbok, o emellanåt kände jag mig lite för gammal för den... Men lite curiosa: Filmen spelades in här i Oregon, o det var lite kul. Mycket man kände igen!!

mz.olsson sa...

Sen vet jag inte om ni hört ryktet om att författarinan påbörjat en femte bok som ska vara skriven ur Edwards perspektiv. Någon läckte ju ut det hon skrivit o la ut det på nätet. Vilket gjorde att hon blev så besviken att hon nu tappat lusten o inte vill skriva boken längre... så vi får se om det blir nån femte bok..