tisdag 10 februari 2009

______Nya Pockethexorna på utflykt______

Nu har nästan alla "Pockethexorna på utflykt"-pocketarna kommit iväg till sina första läsare. När jag startade den här bloggen så var det just för att göra det här bokexprimentet, -ringen eller -klubben vad man nu ska kalla det, därför kallar jag det för "Pockethexorna på utflykt" just för att det är böckerna som gör resan och inte läsaren.

Så nu kära vänner, så väntar vi med spänning på era kommentarer, vad ni tyckte om pocketen, hur ni fick den, när ni fick den, hur vädret var eller ja, ni kanske förstår. Det är fritt att skriva hur mycket eller lite man vill, men vi gör ju det här för att sprida bokglädje till så många bloggvänner som möjligt och så är vi nyfikna på att se hur långt de får resa varje gång, de kära böckerna.

Efter ni har läst er pocket så skickar ni den vidare på sin utflykt, ge den till en vän, en granne, fikarummet på jobbet eller till en på ICA som ser ut att behöva den, det är ditt val hur du skickar vidare din "Pockethexorna på utflykt"-pocket. Skriv in din kommentar under inlägget där du ser en bild av din bok (se även 20/1 inlägget "Pockethexorna på utflykt"). Annars kan ni skriva ert inlägg direkt till pockethexan@live.se då kan ni även bifoga en bild till kommentaren och jag lägger in allt under "ditt" pocketomslag (och alla, snälla, var med o rösta i Pockethexornas 2008 års pocketomslag, ju fler desto roligare!).

Hoppas nu att alla som har skrivit till Pockethexan om att få vara med har fått sina pocketar, för här kommer nu de resterande "Pockethexorna på utflykt" böckerna.

"Segerherrarna" av Roy Jacobsen (fel omslag), startort : Västerås
______________________________________
"Främande fågel" av Anna Janson, startort: Västerås
______________________________________
"Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell, start ort: Stöde
"Hej! Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där. Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga. Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
______________________________________

"Hjärtekrossaren" av Julie Garwood, start ort: Linköping
______________________________________
"Isprinssesan" av Camilla Läckberg, start ort: Västerås
______________________________________
"Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, start ort: Stöde
"Hej! Har nu läst: "Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, Den läste jag dagen efter operationen på sjukhuset, så den lämnade jag också kvar. Det var en deckarhistoria i afrikansk miljö. Det var en bra och intressant historia. Spännande mysterielösning där man får inblick i livet och hur man tänker i landet där historen utspelar sig. Det gillar jag!! Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
______________________________________
"Jakaranda" av Tamara McKinley, start ort: Nacka
_Boken Jakaranda är en mycket ambitiös roman som spänner över drygt 100 år och flera kontinenter. Den utspelar sig huvudsakligen i nutid i Australien men parallellt löper en historia om hur släkten i fråga hamnade där den hamnade. Det är många invecklingar, turer och sammanträffanden och till slut får man förklaringen på vad som medförde en brytning inom släkten som kvarstår än idag. Allt detta aktualiseras p g a familjens överhuvud har dött och arvingarna måste avgöra hur de skall göra med familjeföretaget, en stor vingård, som börjar komma på obestånd. Vad tyckte jag om boken? Ja, jag gillar ju detaljerade, litet "svulstiga" romaner där hemligheter, kärlekshistorier och skandaler sakta vecklas ut och man inte kan lägga i från sig boken. Så den här boken var helt i min smak! En skickligt skriven sidvändare med en spännande historia och intressanta miljöer både från England och Australien på 1800-talet och nutidens vinindustri i Australien. En mycket läsvärd bok!/Lena_
ny ort; Ektorp VC i Nacka
____________________________________
"En berättelse om kärlek" av Amos Oz, start ort: Listerby
______________________________________
"Den ylande mjölnaren" av Arto Passalinna, start: Umeå
"Nu har jag avslutat min andra utflyktsbok; "Den ylande mjölnaren". Den här boken hade jag aldrig läst om den inte kommit till mig på det här sättet, för det är inte den typ av bok jag brukar läsa. Det är en absurd historia om mjölnaren Gunnar i norra Finland.Han köper en gammal kvarn som han rustar och driver men hamnar sen på mentalsjukhus p.g.a sitt ylande på nätterna. I början skrattar jag åt alla tokerier men i slutet blir det too much. Jag har nu läst min första Arto Paasilinnabok och förmodligen blir det också min sista! Nu ska jag dock hitta en ny läsare med en annan smak än min....Erica i Umeå"
Ny ort: Umeå
______________________________________
"Levande historia" av Hillary Rodham Clinton, start: Torsby
______________________________________
"Bokhandlaren i Kabul" av Åsne Seierstad, start: Umeå
-"Boken har några år på nacken och jag har för mig att det var en liten "Gömda"-debatt om den med. Bokhandlaren som är huvudpersonen menade att Åsne inte hade skrivit som det var i verkligheten. Det hon skrivit är hennes version. Boken är skriven i romanform och Åsne själv har ingen roll i den. Främst beskriver boken hur fruktansvärt tufft livet för kvinnorna i familjen är och hur deras frihet är lika med noll. Sultan som bokhandlaren heter har två hustrur, en gammal och avdankad och en ung. Den unga flickan vill absolut inte gifta sig med honom men det kan hon inte själv styra över. Bokhandlaren betalar bra och hennes föräldrar blir nöjda. Ja, boken ger en inblick i ett helt annat liv och jag tyckte om den"! Hälsningar från Erica i Umeå
Ny ort: Umeå
_____________________________________
Bra eller dåliga böcker? Det får vi reda på senare när kommentarerna börjar droppa in här på "Pockethexorna på Utflykt"!
Kramis till alla!/sagt av Hexan själv

5 kommentarer:

Daniel sa...

Vad härligt!

Jag ska sova på saken å maila över mitt pocket tips!

(sedan vill jag tacka för värmande ord!)

Man blir så sugen på spännande läsning under pläden framför brasan när man kommer hit! :)

kicki sa...

hej . nästa gång gammelhexa är till dig kan inte du skicka med en ny etikett att sätta på boken jag fick, den andra har blivit fukt skadad så det är svårt att se vart de som får den efter mig ska göra . tacki tack....

ERica sa...

Boken har några år på nacken och jag har för mig att det var en liten "Gömda"-debatt om den med. Bokhandlaren som är huvudpersonen menade att Åsne inte hade skrivit som det var i verkligheten. Det hon skrivit är hennes version. Boken är skriven i romanform och Åsne själv har ingen roll i den. Främst beskriver boken hur fruktansvärt tufft livet för kvinnorna i familjen är och hur deras frihet är lika med noll. Sultan som bokhandlaren heter har två hustrur, en gammal och avdankad och en ung. Den unga flickan vill absolut inte gifta sig med honom men det kan hon inte själv styra över. Bokhandlaren betalar bra och hennes föräldrar blir nöjda. Ja, boken ger en inblick i ett helt annat liv och jag tyckte om den!
Hälsningar från Erica i Umeå

Erica sa...

Nu har jag avslutat min andra utflyktsbok; "Den ylande mjölnaren". Den här boken hade jag aldrig läst om den inte kommit till mig på det här sättet, för det är inte den typ av bok jag brukar läsa. Det är en absurd historia om mjölnaren Gunnar i norra Finland.Han köper en gammal kvarn som han rustar och driver men hamnar sen på mentalsjukhus p.g.a sitt ylande på nätterna. I början skrattar jag åt alla tokerier men i slutet blir det too much. Jag har nu läst min första Arto Paasilinnabok och förmodligen blir det också min sista! Nu ska jag dock hitta en ny läsare med en annan smak än min....
Erica i Umeå

Susanne sa...

Hej!
Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där.
Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga.

______________________________________
"Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, start ort: Stöde Den läste jag dagen efter operationen på sjukhuset, så den lämnade jag också kvar. Det var en deckarhistoria i afrikansk miljö. Det var en bra och intressant historia. Spännande mysterielösning där man får inblick i livet och hur man tänker i landet där historen utspelar sig. Det gillar jag!!
Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort!
Ha det bra!
Varma hälsningar
Susanne
_______________