fredag 13 februari 2009

Dagen till ära: Tema kärlek.

Nu när det är dags för den stora kärleksdagen, Alla hjärtansdag, så vill vi här på Pockethexorna gärna uppmärksamma det med att komma med några bra pocketförslag på temat kärlek. Det blir ett bokförslag till alla åldrar, från de yngsta i "kansjälv" åldern till de som är så gamla som man själv känner sig! Hoppas att ni hittar något läsvärt, några av pocketarna är äldre men det brukar gå jätte bra att hitta i "Vintage butiker" eller googla på sidor som säljer begagnade böcker så hittar ni guldkornen ni söker.
Ha en riktigt <3-lig>Kram till alla!

Bokklassikern i kärlekens tecken som passar (kanske till alla?) de yngre är ju självklart Gösta Knutssons böcker om Pelle Svanslös och hans stora kärlek, Maja Gräddnos. Här i boken "Majas krona" så handlar det just om hur Pelle åker tåg ner till Lund för att träffa sin stora kärlek Maja, men som alltid försöker elake Måns och hans följeslagare Bill o Bull att förstöra allt. Så ska kärleken segra eller ska Måns lyckas hindra Pelle från att komma ner till sin Maja?

En bok som det pratas mycket om nu bland tonåringarna är "Hata Romeo" av Rachel Wing en bok tagen direkt ur en tonårings liv, för författarinnan var bara själv 16 år när hon skrev boken. Handlingen är också från en tonårings liv, skolteatern, där ska de sätta upp pjäsen Romeo o Julia och tjejen som boken handlar om lyckas få huvudrollen, men han, som hon aldrig någonsin skulle vilja träffa ska spela Romeo eller aldrig någonsin skulle kunna bli kär i eller.....

Här är en pocket till oss internetnördar, vi kommer att ha full förståelse för Jess" 35 år, lång, mörk och ensam efter att ett långt förhållande har tagit slut. Söker någon som vill skynda långsamt, ha lite kul och se hur saker och ting utvecklar sig", i Jane Moores bok "Kärlek @ första träffen". Moors böcker är alltid roliga, träffsäkra och lättlästa så om man vill ha någonting att göra medans man tex. söker efter sin att dröm via datesidor kan man läsa hennes pocketar, men är det verkligen där man träffar dem, de rätta....?

En deckare med kärlek finns dom? Åtminstone i dansk GreteLise Holms pocket "Paranoia" där är det den lite äldre kvinnliga journalisten som träffar den yngre manlige medarbetare, kan de bli ett par eller är det en "förbjuden" kärlek som de måste dölja? Det här är den första boken av fyra i hennes deckarserie om Karin Sommer, det sker ett fruktansvärt mord i hennes bekantskapskrets det är på det viset hon blir indragen i händelsen som utspelar sig i den danska sommar idyllen. En riktigt spännande deckare som berör en ordentligt och så finns det tre böcker till som är lika bra!

Till sist, men inte minst, en underbar äldre roman (finns som Månpocket) av Fannie Flagg och det är hennes "Stekta gröna tomater" och den kan man läsa om och om igen. Det är Ninnie Threadgoode som sitter på sitt äldreboende och berättar om sitt liv och om människorna runt Whistle Stop Cafe med deras berömda stekta gröna tomater. Men framför allt så är det vänskapen och kärleken mellan dessa människor i den amerikanska södern på 1930-talet då det fanns personer som inte tyckte att vita och svarta skulle leva tillsammans som gör den här boken, deras med och motgångar. Det har även gjorts en film på boken, men den här berättelsen ska läsas för att helt kunna avnjutas och inte att förglömma, så får man receptet på de berömda tomaterna! Läs & njut!

7 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Önskar dig och din familj en trevlig och härlig alla hjärtans dag! =) kram

Daniel sa...

Härliga tips!

å klart du får länka till mej! Lovar uppehålla dej med den finska kulturen! :)

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Vilken jätte härligt sprudlande kommentar som ramlade in från Pockethäxan ;D Tack tack!
& så kul att du fastnade lite hos mig *fniss*

Jag skall ta med mig dina önskemål vidare i bloggandet. Dock skriver jag inte så mycket om våra stora killar med mindre dom samtyckt...

önskar dig en strålande dag ♡

På återseende
Sessan

TEFROSSA sa...

Hej Hexan!

Jag gillar din kommentar skarpt! Då har jag lyckats.

Ingarö, det är ju nära mig. Var håller du själv till?

Kramiz
T-Lena

Bloggullet sa...

Hallå, här var det kärlek.
Jag undrar lite varför din man stängt bloggen, har det hänt något?
Kramar

Fredrik sa...

Stekta gröna tomater var såååååå bra...

pockethexan sa...

Jag vill bara säga tack för era kommentarer, jag har varit risig så därför har det varit lite tyst härifrån, men jag lovar bot o bättring!!

Kramis...