torsdag 16 april 2009

Nyfiken på Fornnordisk Mytologi?

Hej Ulv Rode här eller alias Peter Olofsson eller helt enkelt "Karlsloken" som Hexan själv är gift med, kärt barn har många namn. Solen skiner inte riktigt i "Lilla Fruns" värld idag, men hon är mycket mån om sina läsare, dvs Er vänner. Själv så skriver jag normalt ifrån bloggen http://www.oumberligating.blogspot.com/ en blogg om allt möjligt som rör himmel och jord och självfallet också helvete. Idag har hon bett mig att göra ett inlägg och presentera en bok och självklart så är den utgiven i pocketform för att lättare kunna läsas liggandes både för dem med nack och ryggskador eller för alla andra övriga som normalt sett tycker "tegelstenar" blir för tunga. (Besök gärna också smärtförening Jernsaxens bloggsida, www.jernsaxen.blogspot.com )
Fornnordisk mytologi är informativ och välskriven på alla sett.
Boken beskriver människornas världssyn under vikingatiden genom analyser av Eddorna och ger en bra beskrivning av historian bakom Eddorna och även förklarar betydelsen av olika namn. Boken ger en bra förklaring hur dåtidens människor kanske såg på världen och är skriven på ett informativt och lättläst sätt. Pocketen går att beställa ifrån:
Är du intresserad och vill veta mer så finns det fler länkar på http://www.oumberligating.blogspot.com/
Vid datorn Ulv Rode!
PS: Författaren till boken heter Lars Magnar Enoksen är nybliven svensk mästare i glimabrottning, runolog och författare. På Historiska Media har han utkommit med flera böcker som tar upp ämnen som runor, vikingatida stridskonst och fornnordisk mytologi. Den senaste boken Gudar och gudinnor i Norden (2005) har blivit mycket uppskattad av sina läsare.

15 kommentarer:

www.livskrafter.blogg.se sa...

Oj vilken otroligt läsvärd och intressant blogg att ta del av. hit kommer jag definitivt att återvända fler gånger
kramar
Emma

Carpe Diem. sa...

Ibland ska man ha tur! Jag vet att du skrivit på min blogg för ett tag sen, typ i höstas. Men jag är OTROLIGT bra på att tappa bort, radera och framför allt GLÖMMA, så int kom jag ihåg vad din blogg hette int. Men nu ska jag lägga den i "mina favoriter"!
Och det var roligt att hitta så mycke tips om böcker. Nu går väl pocket och jag int riktigt ihop....men det var ändå bra att hitta tips.
Mvh från ett "int riktigt vår än" Västerbotten/Kerstin

Camillas Foto sa...

Jag skickar mina käraste hälsningar till Pockethexan och hoppas att hon snart är i form igen.
Kramar

Annmi's blogg sa...

Hejje!
Née,jag är ingen Bokmal om de inte kommer till Barnböcker...De Älskar ja ♥
Har ett litet "eget" Bilbliotek :)

Jag fick ett långt gripande & väldans gulligt inlägg i min blogg & kände att...
HÄR vill ja' tassa & hälsa på & ge massa *Kramar*

Är själv sjuk handikappat,men...
Har fler Obotliga sjukdomar...En av dem är att:
Jag ÄR OBOTLIG OPTIMIST!!!

Ha de såå gott & var rädda om Er!

Jam & Kram!!!

Pysselpalatset sa...

Hej,
Ser att du läser mycket... jag har en favoritbok....Benoite Groult Saltstänk på huden. Handlar om ett livs lång kärlekshistoria. Otroligt vackert språk och en erotisk historia med klassskillnader och kulturkrockar... Läs den.Finns ialla fall på vårat bibliotek.... hälsar Jeanette

Creations by Lisa sa...

Hej, vad glad jag blev att du ville vara med i min lilla tävling. Böcker...gillar jag också, just nu håller jag på att läsa en bok som, vad ska man säga, en konstkollega till mig skrivit. Rent ut sagt super bra, tycker jag. Den heter Var är Prinsen? och författaren heter Jenni Berndtsson (kommer att ha en liten tävling snart där just den boken och en annan bok är vinsterna).
Kramar till dig - Lisa

Veronica Tingvall sa...

Tack för tipset om din blogg, hit återkommer jag gärna. Jag älskar ju att läsa sjäv, särskilt nu när det blir lite varmt så man kan sitta ute.

Hoppas du får en fin kväll /Veronica

♥ Grabbarna Bus och Syrrans Mamma ♥ sa...

Hej! Jag halkade hit på ett bananskal då jag tilltalades av ditt "id". Såg att du gjort boknördstesten och profilerat dig väldigt lik mig så du måste ju ha bra smak. ;-) Jag älskar att läsa, läser lika mkt pockets som inbundet och av alla möjliga olika slag. Mytologi ligger mig varmt om hjärtat sedan barnsben då jag är uppvuxen i folkmusikkretsar och tom nu bor i ett väldigt fornfyndsrikt område (runstenar runt knuten). Hit kommer jag att komma igen. Hälsningar Asereht

TEFROSSA sa...

Hej! Jag är ju stammis här men ville bara hälsa så mycket till Hexan att jag tänker på henne och ge henne en STOR kram!

Vi hörs,

TE-hexan

Tina sa...

Hej! mitt namn är martina. Fick en fin hälsning på min blogg från din man! Han bad mig titta in på din blogg.Vilken go & omtänksam man du har :-) Hoppas du mår bra & jag tittar in igen!
Kram Martina (Tina)
www.tina-livetrhrochnu.blogspot.com

Helan sa...

Hejhej.. kikar tillbakz å hälsar.. japp, har varit in hos er förut.. tror t om jag skrivit i makens blogg..om jag inte minns helt galet.

kikar gärna tillbakz igen.. ha en fin dag.. Helén

sagapo sa...

Hej! Kunde inte låta bli att kika in. Såg hos en bloggkompis att din man skrev åt dig.Lät som att ni är en trevlig familj.
Förstår att du läser mycket. Tycker mycket om att läsa och att blogga. Men jag är kvällstrött och somnar lätt vid boken. Men läser ofta ändå.
Ha det så gott.

Anci sa...

Hej !

Jag läser böcker i perioder, men nu vet jag var jag ska leta om jag vill ha tips på nya böcker.

He en skön söndag !

Kram

Pia sa...

Sv: Ja visst är det otäckt med drogerna. O ungarna tänker "en liten tablett kan väl inte göra någon skada".. Det är så hemskt!!

Har tyvärr missat de tre sista avsnitten på säsongens Project Runway så jag vet inte ens vilka som är kvar!! ;o) Men jag gillar den serien, det är spännande att se vad de kan hitta på!! :o)

Kram på dig!

Anni sa...

Den boken låter som något för flera unga män i min närhet! Ska kollas upp!

Så vill jag bara ge ett litet tips när du frisknat till (för jag förstår det som att du inte är helt frisk?): lägg bakgrunds-gadgeten (från the cutest blog) längst ner i din mall istället - där gadgeten sträcker sig över hela spalten - då syns dina rubriker!