torsdag 2 april 2009

____Pockethexorna på utflykts alla böcker____


Har du en av dessa pocketar med "Pockethexorna på utflykt" etikett på?

Då är det här du ska skriva in din kommentar innan du lämnar vidare pocketern på sin utflykt.

_____________________
Brume Julie
"Sommarsystrar"
Start ort: Handen
___________________________
Deaver Jeffery
"Tyst vittne"
Start ort: Västerås
___________________________
Follett Ken
”Stormarnas tid”
Start ort: Västerås
-"En helt klart läsvärd bok som handlar om 1100-talets England. Man får följa stenhuggar Toms familj på hans jakt efter hans drömjobb ..att bygga den vackraste katedralen av de alla. Historien sammanflätas av personer som vet vad de vill ....den kloke prior Philip värd sitt kloster, biskop Waleran som spinner lömska nät över Kingsbridge och den grymma familjen Hamliegh med den avskyvärda sonen William som efter att ha fått nobben av vackra Aliena sätter hennes liv i ett helt annat dager än hon är van vid , Aliena och hennes bror svär vid den döende fadern att hämnas Hamlieghs och en dag åter ta tillbaka det som är deras . En OTROLIGT bra bok som bara måste läsas , längtar efter att fristående bok nr 2 " Maktens skördar" ska dimpa ner i postlådan så jag får följa med på fler äventyr , för jag har ABSTINENS !!! nu tar boken kvasten och kommer att landa på vsftrollsländan i Västerås där jag hoppas att någon tar den med sig hem. mvh kicki "
Ny ort: Västerås
___________________________
Ford Richard
"Självständighetsdagen"(på svenska)
Start ort: Haninge
_____________________
Fyfeild Frances
"Blind date"
Start ort: Västerås (ABB)
-"Läste på baksidan av boken och tyckte den lät jätte spännande . Nu har jag försökt 2 ggr att läsa den men den vill inte fastna ...finner den något rörig för min smak . ja mer kan jag ju inte skriva då jag inte kom så långt in i boken . kanske någon annan finner den bättre . nu tar den sin kvast och flyger vidare" .......mvh kicki
_____________________
Gardell Jonas
"Så går en dag i från vårt liv o..."
Start ort: Stöde
-"Hej! Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där. Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga. Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_________________________
Garwood Julie
"Hjärtekrossaren"
Start ort: Linköping
_____________________
Graham Laurie
"Framtidens hemmafruar"
Start ort: Västerhaninge
_____________________
Green Jane
”Baby feber”
Start ort: Västerås
_____________________
Holmer Per
"Svindel"
Start ort: Västerås
___________________________
Hosseini Khaled
"Flyga drake"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________
Hosseini Khaled
"Tusen strålar"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________
Jacobsen Roy
"Segerherrarna"
(fel omslag),
Start ort : Västerås
_____________________
Janouch Katerina
"Våta spår"
Start ort: Västerhaninge
_____________________
Janson Anna
"Främande fågel"
Start ort: Västerås
_____________________
Lapidus Jens
"Snabba casch"
Start ort: Handen
_____________________
Läckberg Camilla
"Isprinssesan"
Start ort: Västerås
_____________________
McCall Smith Alexander
"Giraffens tårar"
Start ort: Stöde
-”Hej! Har nu läst: "Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, Den läste jag dagen efter operationen på sjukhuset, så den lämnade jag också kvar. Det var en deckarhistoria i afrikansk miljö. Det var en bra och intressant historia. Spännande mysterielösning där man får inblick i livet och hur man tänker i landet där historien utspelar sig. Det gillar jag!! Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_____________________
McKinley Tamara
"Jakaranda",
Start ort: Nacka
-"Boken Jakaranda är en mycket ambitiös roman som spänner över drygt 100 år och flera kontinenter. Den utspelar sig huvudsakligen i nutid i Australien men parallellt löper en historia om hur släkten i fråga hamnade där den hamnade. Det är många invecklingar, turer och sammanträffanden och till slut får man förklaringen på vad som medförde en brytning inom släkten som kvarstår än idag. Allt detta aktualiseras p g a familjens överhuvud har dött och arvingarna måste avgöra hur de skall göra med familjeföretaget, en stor vingård, som börjar komma på obestånd. Vad tyckte jag om boken? Ja, jag gillar ju detaljerade, litet "svulstiga" romaner där hemligheter, kärlekshistorier och skandaler sakta vecklas ut och man inte kan lägga i från sig boken. Så den här boken var helt i min smak! En skickligt skriven sidvändare med en spännande historia och intressanta miljöer både från England och Australien på 1800-talet och nutidens vinindustri i Australien. En mycket läsvärd bok!/Lena
Ny ort; Ektorp VC i Nacka
_____________________
Obama Barack
"Min fader hade en dröm"
Start ort: Västerås
-"Nu har jag läst färdigt Barack Obamas bok - Min Fader hade en dröm.Jag blev intresserad av den här boken främst för Obama är nu USA:s president.Boken handlar om hans barndom och fram till 25-års åldern.Han hade svårt med sin identitet,hans far var från Kenya och modern amerikanska.Boken beskriver mycket om förhållandet mellan svarta och vita.Obama som umgås med både svarta och vita, ser bådas problem, det är inte jämställt mellan raserna.Obama arbetade med olika prospekt i Chigago. Han har inte o boken angagerat sig politiskt, men det framgår tydligt att han värnar om dem som har det svårt.För att lära känna sig själv, reser han till sin hembygd i Kenya.Där träffar han både släktningar, som dels bor i Nairobi och som arbetar som tjänstemän, och släkt som bor i lerhyddor ute på landsbygden.Jag gillade boken. I recentionerna i USA sades det att han var en författare, som var att räkna med. Hade han inte blivit politiker så hade han kunnat fortsätta att skriva.Ofta när jag ser Obama i TV, tänker jag på hur han var som barn och tonåring, rätt busig.Man behöver inte vara intresserad av politik för att gilla boken. För mig är den lite historisk.Nu lämnar jag den vidare. Den är kvar i Västerås"
Ny ort: Västerås
_________________________
Oz Amos
"En berättelse om kärlek"
Start ort: Listerby
_____________________
Passalinna Arto
"Den ylande mjölnaren"
Start ort: Umeå
-"Nu har jag avslutat min andra utflyktsbok; "Den ylande mjölnaren". Den här boken hade jag aldrig läst om den inte kommit till mig på det här sättet, för det är inte den typ av bok jag brukar läsa. Det är en absurd historia om mjölnaren Gunnar i norra Finland. Han köper en gammal kvarn som han rustar och driver men hamnar sen på mentalsjukhus p.g.a sitt ylande på nätterna. I början skrattar jag åt alla tokerier men i slutet blir det too much. Jag har nu läst min första Arto Paasilinnabok och förmodligen blir det också min sista! Nu ska jag dock hitta en ny läsare med en annan smak än min....Erica i Umeå"
Ny ort: Umeå
_____________________
Rodham Clinton Hillary
"Levande historia"
Start ort: Torsby
_____________________
Seierstad Åsne
"Bokhandlaren i Kabul"
Start ort: Umeå
-"Boken har några år på nacken och jag har för mig att det var en liten "Gömda"-debatt om den med. Bokhandlaren som är huvudpersonen menade att Åsne inte hade skrivit som det var i verkligheten. Det hon skrivit är hennes version. Boken är skriven i romanform och Åsne själv har ingen roll i den. Främst beskriver boken hur fruktansvärt tufft livet för kvinnorna i familjen är och hur deras frihet är lika med noll. Sultan som bokhandlaren heter har två hustrur, en gammal och avdankad och en ung. Den unga flickan vill absolut inte gifta sig med honom men det kan hon inte själv styra över. Bokhandlaren betalar bra och hennes föräldrar blir nöjda. Ja, boken ger en inblick i ett helt annat liv och jag tyckte om den"! Hälsningar från Erica i Umeå
Ny ort: Umeå
_____________________
Sveland Maria
"Bitter fittan"
Start ort: Stockholm
_____________________
Vincenzi Penny
"Familje hemligheter"
Start ort: Gunnarn
_____________________
Voors Barbera
"Mina döttrars systrar"
Start ort: Stockholm
_____________________
Wahlberg Karin
"Sista jouren"
Start ort: Västerhaninge
_____________________

Hoppas nu att ni alla läsare har stor glädje av era pocketar och efter ni har läst dem skriver några rader här under som kommentarer eller gärna skriver till pockethexan@live.se om ni vill skicka med en bild på hur "Pockethexan pocketern" har det hos dig när du läser den och även en bild på där du lämnar den till en ny läsare. "Pockethexorna på utflykt" är tänkt som en bokklubb eller bokkedja där alla kan vara delaktiga i att sprida läsglädje eller varna för dåliga böcker alltså "Hi" eller "Hu".

Så till dig som har fått eller hittat en pocket med den här etiketten skriv ändå här på bloggen var du hittade/fick den även om du inte vill läsa den, men ge den då gärna till en som du tror skulle vilja göra det så att "Pockethexan" kan få komma långt ut i världen på sin utflykt!

Kramis till alla!

6 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Nu har jag läst färdigt Barack Obamas bok - Min Fader hade en dröm.
Jag blev intresserad av den här boken främst för Obama är nu USA:s president.
Boken handlar om hans barndom och fram till 25-års åldern.
Han hade svårt med sin identitet,hans far var från Kenya och modern amerikanska.
Boken beskriver mycket om förhållandet mellan svarta och vita.
Obama som umgås med både svarta och vita, ser bådas problem, det är inte jämställt mellan raserna.
Obama arbetade med olika prospekt i Chigago. Han har inte o boken angagerat sig politiskt, men det framgår tydligt att han värnar om dem som har det svårt.
För att lära känna sig själv, reser han till sin hembygd i Kenya.Där träffar han både släktningar, som dels bor i Nairobi och som arbetar som tjänstemän, och släkt som bor i lerhyddor ute på landsbygden.
Jag gillade boken. I recentionerna i USA sades det att han var en författare, som var att räkna med. Hade han inte blivit politiker så hade han kunnat fortsätta att skriva.
Ofta när jag ser Obama i TV, tänker jag på hur han var som barn och tonåring, rätt busig.
Man behöver inte vara intresserad av politik för att gilla boken. För mig är den lite historisk.
Nu lämnar jag den vidare. Den är kvar i Västerås

Tant Brun sa...

Det får nog bli Gardell nästa gång..gillar honom
Ha det gott

moonroose sa...

wow,låter jätteskoj. Jag ska hålla utkik, vore jättekul om jag hittade en pocket som kommer härifrån.
Då lovar jag att höra av mig och berätta hur och var jag fann den.
Vilken kul grej!
Kram

Bloggullet sa...

Tack för kommentaren hos mig när jag skrev om hur man ska kunna försörja barn med förtidspension. Jag blir glad när jag kan hjälpa någon att uppmärksamma sånt som är tokigt i samhället.
Kramar

Inas sa...

Hej Du!

Tack för att du tittade in och tävlar hos mig. Goa kramar Ina

kicki sa...

jag har börjar med stormarnas tid nu jisses vilken bra bok ......ja är fast