torsdag 30 april 2009

"Idag ska hela Uppsala stå i lågor"

Det är i alla fall tankarna i huvudet på mordbrännaren i Kjell Erikssons deckare "Nattskärran".
Har ni läst hans böcker? Kjell Eriksson, trädgårdsmästaren från Uppsala, han som skriver om polisen Ann Lindell? Han som skrev Sveriges bästa deckare 2002 ”Prinsessan av Burundi”? Eller ska jag skriva ”hansommanfårmedpåköpetnärmanköperenveckotidning”-författaren?

Nu kanske ni känner igen honom, för de tre deckarna jag har av honom har jag fått som bilaga till en tidning, men annars tycker jag att det verkar vara väldigt tyst om honom. Det är lite konstigt tycker jag för jag gillar hans böcker, de känns ”sanna”. Inga överdrifter, de brott han beskriver känns som om de skulle kunna vara tagna ur det verkliga livet i Uppsala. Gängbråk i city, mammaledig polis, vandalisering, nyfikna grannar och så blir någon mördad.


Ja ni kanske förstår vad jag menar, det är ingen sådan där deckare där man noga beskriver varje vapen, skydd eller rättsmedicinteknik polisen/mördarna använder utan här beskriver författaren istället Nattskärran, en liten välkamouflerad fågel som är nattaktiv, ganska lik mordbrännaren?

Foto U RisbergTrevlig valborg till er alla....
...för den här Hexan blir inte skrämd!

2 kommentarer:

kicki sa...

tackar trevlig valbort på er själva . har skickat efter fortsättningen på stormarnas tid den är ju såååååå bra

Heidi sa...

Önskar en fortsatt trevlig Valborgsmässoafton!!!
Kramizar:)