måndag 21 december 2009

Jag fick en kram av Camilla Läckberg!!!...ja, ja hon höll om mig när min kära make tog bilder på oss när det var författarmöte på Bokia i Farsta nu i helgen. Men jag tyckte att det kändes så ömsint när hon höll om mig så jag räknar det som en kram!!!

Hur gick det nu till när jag mötte min favorit författarinna som jag beundrar för att hon som också var en helt vanlig tjej har gjort det som kanske många med mig drömmer om att kunna göra, att skriva de böcker som man har i sig, men som ändå inte vill komma ut?

Jo, det var en helt vanlig sista-lördagen-före-jul-dag när jag och mitt gåbord "Karl-Oskar" (modellen heter så..) skulle ut i den dm-höga snön, som inte är bortplogad just för att det är sista-lördagen-före-jul och julklappshandla med min kära dotter och hennes pojkvän. Och som den gentleman han är så knuffade han sin kära (?!) svärmors gåbord fram till bilen så att vi kunde ge oss iväg.


Det trevliga Farsta köpcentrumet söder om Sthlm har nu insett att det behövs fler handikappsparkeringar. Just utanför Bokia har det nu inför jul gjort om så att det nu finns många fler sådana platser, till och med att det finns så många att det räcker även för de handikappade och inte bara för de som tycker att vi inte behöver dem..
Min vana trogen, det första jag gör när jag kommer fram är att rulla in till min kära pockethörna, men där står ett bord och en varmt leende Carin Hjulström och en nickandes Paulo Roberto mitt i vägen för min framfart. Vad var nu det här? Jag blev verkligen fundersam och är man nu så blyg som jag är, så nickar man bara tillbaks och rullar vidare in i butiken och letar efter någonting annat som man inte behöver. Där lyckades jag hitta svaret på min fråga vad det var för något som hade hänt i "min" pockethörna och kunde läsa att kl 14.00 skulle Camilla Läckberg komma och signera böcker tillsammans med Mia Törnblom.
Efter mycket vånda och funderingar men även uppmuntran från min "Oumberlige" make som tyckte det var en jätte bra ide att jag gick och köpte min egen julklapp och kunde få den signerad också, gick jag till slut dit för att se om jag vågade. -"För det kunde ju bli ett så trevligt inlägg på bloggen och så kunde jag också passa på att fråga några direkta frågor till henne".

Väl där fick jag fram att jag beundrar henne och gillar hennes spännande böcker och att jag själv har idéer till tre deckare och ...ja. Det var nog det jag fick fram men hon svarade glatt och såg ut att bli glad för min beundran. Sedan berättade hon att i mellandagarna (?) kommer hennes böcker ut som TV-serie och att det är en ny skådespelar som spelar Mellberg. Då blir det fart på mig för är det något jag har hängt upp mig på i de första Läckbergs-serierna är att han den otrevliga polischefen inte hade hämtfrissa som hon beskriver så bra i boken. Hör ni? Det som den djupgående pocket-analytiker jag vill kalla mig för får ur mig som diskutionsämne är hämtfrissa... Ja, jag skäms! När det jag verkligen ville prata om och berömma henne för är den verkligt, verkliga rysaren som fortgår i hennes böcker, är den delen om hur det går för huvudpersonens syster. Ni som har läst böckerna förstår.

Kramis till er alla och en extra till dig Camilla om du läser det här (min gulliga make såg till att hon fick min bloggadress!!!) och nu jag måst gå och vila igen så att jag orkar att slå in alla mina paket!

PS:Gåbord är väldigt bra att ha när man julklappshandlar, fast väktarna har extra koll på en då..DS.

10 kommentarer:

Anni sa...

Vad roligt att få träffa en uppskattad författare! Och att du inte visste om att hon skulle vara där - vilken lyckträff!
Sedan är det väl typiskt att man inte lyckas framstå som den där otroligt intelligenta människan man är, när man väl träffar på en person man egentligen skulle vilja prata massor med...

Camilla Läckberg sa...

Det var roligt att träffa dig också!! Och det hade bara varit att be om en kram så hade du fått en "riktig" :-)

KRAM

Camilla

Carpe Diem. sa...

Hejsan!
Jag tycker det var en riktig kram iaf! =D Vi får ta vara på alla möjligheter att får en riktig kram, alltså räknas allt!

Vad spännande att du träffade Camilla! Hit upp hittar visst inga författare!! Ja, och just nu är vi nästan insnöade för den delen....
Det har kommit över 2,5 dm snö i natt och det fortsätter snöa.

Ha en riktigt God Jul och Gott Nytt År!
Kram

Susjos sa...

Hejsan! Hittade hit via Annis blogg. Va kul att du träffade Camilla! Mysig blogg du har :)

Anonym sa...

Härligt!! Å kul att du fick en kommentar från Läckberg!

God jul på dig!!

Anni sa...

Underbart!
Det kan man väl nästan kalla en julklapp ;-)

Fruädel sa...

Hej söta du! Vilken rolig ide med pocket häxorna! En viss person var inne på min blogg och skvallrade om dina talanger och berättade att ni köpt tomt i närheten av Sveriges bästa stad!!! Va roligt! Hoppas ni får chansen att bygga ert drömhus, är en underbar känsla när bitarna börjar falla på plats, men innan dess kan det vara mycket tårar och mycket mer jobb än man kan föreställa sig! Vi har fortfarande långt kvar men vi ser ljuset i tunneln.
Vilken grej att få träffa läckberg så här innan jul, hihi! Kram på dig och riktigt God Jul!/ Tess

ps. om det skulle börja sina på pocketfronten så vill jag gärna tips om min brukares nya bok, " Detta är mitt liv", den hittar man bl.a. på Vulkan Ds

Marie//Tekla Maräng sa...

Tassar in för att önska dig och dina kära en riktigt fröjdefull jul.
Undras vad du tog bort för bild som din maken ville ha på bloggen.
Vad kul att du ovetandes fick träffa Camilla.
Kramar Marie:)

Anna sa...

Va härligt att springa på en blogg som handlar om böcker.. Hit kommer jag nog att komma flera gånger. =) God fortsättning!

Suzan sa...

Hej o god fortsättning!

Du var med o tävlade om ett par walking trainers nu i somras o jag tänkte bara tipsa dig om att jag lottar ut såna nu igen.
Tävlingen håller bara på en vecka nu så skynda!
Kram Suz

ps..så coolt m läckberg!!!