torsdag 31 december 2009


Till alla nya och gamla vänner vill jag säga
Tack för det här året
och ta en extra klunk champagne och tänk på mig
så ska jag göra det samma för dig,

fast då i äppeljuice!!!

GOTT SLUT

OCH

ETT HEJDUNDRANDE

2010!



..o ska jag försöka att inte hamna på någon akutmotagning som jag gjorde förra nyårsafton..


Kramis! från Pockethexan själv!

onsdag 30 december 2009

___Pockethexorna på utflykt har rest till Egypten___

En långväga läsare i Pockethexornas egen bokring har hört av sig och vill berätta vad hon tycker om...
..Per holmers bok "Svindel" som 1997 var nominerad till Augustpriset men blev slagen av Majgull Axelssons "Aprillhäxan".
Det är Inger med bloggen Polargrevinnan som under sin semester till Egypten passade på att läsa boken Per Holmers "Svindel".






Här är hennes egna ord om vad hon tycker om pocketern:
-"Förlåt Hexan att det inte blivit av att skriva lite om boken Svindel av Per Holmer.
Det var länge sedan du gav mig den och jag började läsa boken lite varje kväll,
Men det gick trögt och kändes inget lockande att börja läsa den på kvällen.
Du vet det där: man kryper i säng, tar tag i boken och ryser av välbehag - äntligen en stunds läsning.
Boken blev förpassad till högen - läser senare och där låg den länge.
En dag läste jag i en tidskrift att Expressen hade delat ut ett nyinstiftat pris till de bästa pocketböckerna, GULDGETINGEN hette priset. Per Holmers bok Svindel fick pris för: "bästa manliga skönlitterära pocketbok".
Klart jag måste läsa boken, och den packades ner i väskan när jag reste till Egypten.
Jag låg vid poolen och läste i den varje dag.
Den handlade sätterilärlingen som hade en dröm om ett gemensamt språk för hela världen.
En dröm som förde honom till Paris, som han måste lämna då första världskriget bryt ut. Han råkar ut för absurda händelser i Antwerpen och Bremen och Amsterdam, i väntan på Tysklands sammanbrott.
Många annorlunda människor träffar han och ibland var boken riktigt spännande.
Jag tyckte den var lite svårläst, kanske för själva tidsperioden den handlar om, inte är så intressant för mig.
Boken lämnade jag till min Sambo, som läste en timme och konstaterade att den inte var i hans smak.
På hotellet i receptionen fanns ett bord, där man kunde lägga lästa böcker. Där låg böcker på engelska, tyska, franska och ryska och nu kom en på svenska. Jag kollade bordet när vi efter 14 dagar åkte hem och boken var borta.


Hoppas att någon hör av sig till Pockethexan."


Så här i lobbyn på hotell Jasmine Club i Sharm El Sheikh, Egypten ligger "Svindel" och väntar på en ny läsare, är det du?

Skriv då här under inlägget på "Kommentarer" vad du tycker om boken även om du bara läste några rader och tyckte den var #%¤*! Skriv sen även vart du har lagt den så att vi kan följa Pockethexorna på deras utflykt.

söndag 27 december 2009

God Fortsättning önskar Pockethexan!

Send your own ElfYourself eCards

Som sagt! Verkligen God Fortsättning önskar jag Er Alla! Min man gillar att dansa så han får vara med han också! Peter hittar du annars på hans blogg www.oumberligating.blogspot.com eller på www.jernsaxen.blogspot.com
Kram till Er Alla!
Hexan!

måndag 21 december 2009

Jag fick en kram av Camilla Läckberg!!!



...ja, ja hon höll om mig när min kära make tog bilder på oss när det var författarmöte på Bokia i Farsta nu i helgen. Men jag tyckte att det kändes så ömsint när hon höll om mig så jag räknar det som en kram!!!

Hur gick det nu till när jag mötte min favorit författarinna som jag beundrar för att hon som också var en helt vanlig tjej har gjort det som kanske många med mig drömmer om att kunna göra, att skriva de böcker som man har i sig, men som ändå inte vill komma ut?

Jo, det var en helt vanlig sista-lördagen-före-jul-dag när jag och mitt gåbord "Karl-Oskar" (modellen heter så..) skulle ut i den dm-höga snön, som inte är bortplogad just för att det är sista-lördagen-före-jul och julklappshandla med min kära dotter och hennes pojkvän. Och som den gentleman han är så knuffade han sin kära (?!) svärmors gåbord fram till bilen så att vi kunde ge oss iväg.


Det trevliga Farsta köpcentrumet söder om Sthlm har nu insett att det behövs fler handikappsparkeringar. Just utanför Bokia har det nu inför jul gjort om så att det nu finns många fler sådana platser, till och med att det finns så många att det räcker även för de handikappade och inte bara för de som tycker att vi inte behöver dem..
Min vana trogen, det första jag gör när jag kommer fram är att rulla in till min kära pockethörna, men där står ett bord och en varmt leende Carin Hjulström och en nickandes Paulo Roberto mitt i vägen för min framfart. Vad var nu det här? Jag blev verkligen fundersam och är man nu så blyg som jag är, så nickar man bara tillbaks och rullar vidare in i butiken och letar efter någonting annat som man inte behöver. Där lyckades jag hitta svaret på min fråga vad det var för något som hade hänt i "min" pockethörna och kunde läsa att kl 14.00 skulle Camilla Läckberg komma och signera böcker tillsammans med Mia Törnblom.
Efter mycket vånda och funderingar men även uppmuntran från min "Oumberlige" make som tyckte det var en jätte bra ide att jag gick och köpte min egen julklapp och kunde få den signerad också, gick jag till slut dit för att se om jag vågade. -"För det kunde ju bli ett så trevligt inlägg på bloggen och så kunde jag också passa på att fråga några direkta frågor till henne".

Väl där fick jag fram att jag beundrar henne och gillar hennes spännande böcker och att jag själv har idéer till tre deckare och ...ja. Det var nog det jag fick fram men hon svarade glatt och såg ut att bli glad för min beundran. Sedan berättade hon att i mellandagarna (?) kommer hennes böcker ut som TV-serie och att det är en ny skådespelar som spelar Mellberg. Då blir det fart på mig för är det något jag har hängt upp mig på i de första Läckbergs-serierna är att han den otrevliga polischefen inte hade hämtfrissa som hon beskriver så bra i boken. Hör ni? Det som den djupgående pocket-analytiker jag vill kalla mig för får ur mig som diskutionsämne är hämtfrissa... Ja, jag skäms! När det jag verkligen ville prata om och berömma henne för är den verkligt, verkliga rysaren som fortgår i hennes böcker, är den delen om hur det går för huvudpersonens syster. Ni som har läst böckerna förstår.

Kramis till er alla och en extra till dig Camilla om du läser det här (min gulliga make såg till att hon fick min bloggadress!!!) och nu jag måst gå och vila igen så att jag orkar att slå in alla mina paket!

PS:Gåbord är väldigt bra att ha när man julklappshandlar, fast väktarna har extra koll på en då..DS.

lördag 19 december 2009

"Nej, så här kan det inte fortsätta!"



Vadå? Kanske vän av ordning frågar sig! Jo, att en av Sveriges finaste bokbloggar bara har ett dussintal nya läsare varje dag! Nej, så kan det självklart inte få fortsätta! Vad gör man då för att öka antalet besökare då? Jo, enkelt man låter helt enkelt Oumberlige Peter gästblogga, okej, okej, så mycket gäst är jag väl inte eftersom min Fru dvs Pockethexan själv tvingar mig att göra detta inlägg då hon vill ha det "rykande aktuellt" här på Pockethexan! Så rykande aktuellt att bläcket ifrån Camilla Läckbergs penna ännu inte hunnit torka i Pockethexans senaste pocket som hon idag fick signerad av Deckardrottningen själv i egen hög person!
Det blev ett verkligt trevlig "författarmöte" måste jag säga, Camilla Läckberg är inte bara en förträfflig författare hon är en mycket "varm" människa också!
Ja, det blir inte mycket till bokpresentation här, det för Hexan sköta när hon "piggnat till", det är tufft för det "Lilla Livet" att julhandla! För dig som inte varit inne och läst här förut, kan jag berätta att Hexan har en lite annorlunda ryggskada, förlossningsrelaterad och mycket smärtproblematisk, vill du läsa mer om det och patient/smärtfrågor så gör du det på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com
Backar du i inläggen här på Pockethexorna så hittar du fler böcker/pocketar av Camilla Läckberg. Hmmm....känns som jag glömt att berätta något för den "oinvigde" jo Pockethexan presenterar bara pocketböcker på denna blogg, då hon pga sina skador inte kan ligga och läsa tyngre böcker än så!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

fredag 18 december 2009

___"Pockethexorna på utflykt"___

...är Pockethexornas egen bokring där alla är välkomna!

Nu är det dags igen för att presentera de nya pocketarna som har flugit ut i världen på nya upptåg...

nåja, tagit bussen, postens transportsystem eller helt enkelt getts från hand till hand.

Det är bara för att ni, kära läsare, ska få de bästa bokrecensioner som det bara går att få i detta avlånga land och utomlands (1 land!). För det är väl det man har bokringar eller klubbar till för att sprida läsglädje och varna för fallgroparna.

Den första jag vill berätta om är Lena i Kalmar som svarade på mitt utrop om vem som ville ha boken Joyce Carol Oates "Fallen" och då vara med i bokringen och recensera boken.


Sen var det Vero i Östhammar med bloggarna "Veros virriga värld" och "PysselGrottan" som gärna ville ha ett hemligt bokpaket att sätta tänderna i. Det blev två stycken som fick plats i bokpåsen och det var:
Karin Fossums "Jonas Eckel" och

Mons Kallentofts "Sommardöden".

För jag var inne på hennes bloggar och snokade runt lite för att få en vink om vad den nya medlemmen helst läser och jag fick det intrycket att det var deckare och jag kunde inte hitta dessa två. Men tyvärr hade hon visst reda läst Mons Kallentofts bok så den får nog en ny läsare ganska snart...




Till vänner som jag känner Lägg till bildi Västerås har jag lämnat över följande böcker:

Inger Frimansson "Ligga som ett O
och
Peter Robinson "En märklig affär".



Låter det här spännande eller har du hittat en pocket med den här loggan på?

Skriv då till pockethexan@live.se om du också vill vara med i bokringen eller till dig som ska lämna in en bokrecension på den upphittade pocketern, lämna då den här under eller i ett mail. Det är extra kul om du skickar med bilder på din bok och hur den har det hos dig och innan du lämnar vidare den skriv vart den hamnar (ortens namn) också till mig så att jag kan lägga in det i bloggen.
Nu kan jag knappt bärga mig innan jag får läsa vad ni tycker, men det är väl som med tomten att man får vänta tills det är dags!


Kramis och God Jul alla bokringen "Pockethexorna på utflykt"-vänner!

onsdag 16 december 2009

fredag 11 december 2009

onsdag 9 december 2009

tisdag 8 december 2009

___"Pockethexorna på utflykt"___

Det har kommit ett mail från "Maria i Västerås" som har läst en av "Pockethexorna på utflykts" böcker. Ni som har följt med här på bloggen vet nog att jag har ordnat en bokring eller klubb vad man nu ska kalla det att du får en bok av mig eller hittar en som ligger ute i världen med etiketten "Pockethexorna på utflykt" på.

  1. Du tar hem pocketern till dig


  2. läser den eller låter bli


  3. skriver vad du tycker om den på bloggen eller skickar ett mail till mig på pockethexan@live.se gärna med bilder på hur boken har det hos dig


  4. ge pocketen vidare till in ny läsare eller lägger den på en allmän plats som tex. jobbet/skolan/bussen/tvättstugan/grannens brevlåda eller varför inte på hotellet du bor på under semestern.

Där har ni Pockethexornas bokring!

Så här tyckte Maria om Denise Rudbergs bok "Matilde":

-"Den var helt ok. Lättsam,rolig och mysig.
Inte den bästa bok jag läst men det var roligt att följa med
och vara delaktig i huvudpersonens liv.
Den var lätt från början till slut.
Ha det gott!
Maria"

Boken är överlämnad till en vän i Västerås och vi väntar med spänning på vad nästa läsare tycker!

lördag 5 december 2009

Tack Anna för boken du gav mig...

...för du fick upp mina ögon för en av "mina" författarinnor som jag hade tappat bort under åren, Joyce Carol Oates!


Tänk er kombinationen;
framtida Nobelpris författarinna

1950-tal med den amerikanska drömmen

Niagarafallen med sin vidunderliga vy
romantisk kärlek som trotsar allt

familje sagamiljöförstöring .

Där har ni grundpelarna till den här underbara romanen som fängslade mig från första sidan till den sista.


Det ät "Fallen" av J C Oates jag pratar om och om du är som jag och har tappat bort henne eller helt enkelt inte läst något av henne tidigare så måste jag bara säga läs den här boken!
För det här är en bok som förändrar din syn på livet i allmänhet men framför allt förändrar det bilden vi har av den äldre generationen och deras syn på människovärden.
Men det vet ni ju redan är hyckleri för i samma stund som jag skriver det här så sker samma miljöförstöring men då bara på en annan del av jordklotet som vi inte har samma insyn i och det utspelar sig säkert samma kärleksdraman hos dem så det skulle säkert gå att skriva flera sådana här böcker med fakta från vår tid.
Vill du få hem boken till dig och vara med i min bokring "Pockethexorna på utflykt"?
Skriv då till pockethexan@live.se och lämna namn och adress, men jag har bara ett ex. av den här boken så du får vara snabb att skriva annars så får du en "hemlig"pocket att läsa, kommentera på bloggen o lämna vidare till ny läsare.
Kramis
/från Pockethexan själv

fredag 4 december 2009

De rätta "Fredags Färgerna"

Ber om ursäkt jag hade för bråttom tidigare idag så jag fick fel fredagsfärger,
här kommer nu de rätta för v. 49;

Gredelin och Blå

Fredags Färger

v.49
Svart
Rött
Beige


2008 års julkonsert i Gustav Vasa kyrka i Stockholm
Kören där mellansonen har sjungit sig igenom skolåren 4-9.

tisdag 1 december 2009