onsdag 6 januari 2010

___Bokringen "Pockethexorna på utflykt"-s alla böcker___

2010 års bokring pressenterar sig,
"Pockethexorna på utflykt"
böcker till alla
för alla
åt alla

bara för att så många som mölligt ska kunna njuta o ta del av pocketböcker som inte kostar någonting!
Hur fungerar det?
Jo man får, hittar eller skriver till pockethexan@live.se och får en pocket med den här loggan på.
-Du läser din pocket
-eller låter bli
-tar kort på hur boken har det hos dig (frivilligt)
-skriv vad du tycker om den här på bloggen
-eller skickar mail till pockethexan@live.se med bilderna du tog
-ger boken till en ny läsare eller lämnar den på en plats för någon att hitta.
Välkommen in och läs recesionerna som bokringens läsare har skrivit!
__________________

Brume Julie
"Sommarsystrar"
Start ort: Handen
___________________

Binchy Maeve
"Glassjön"
Start ort;Västerås
_________________

Clancy
Tom
"Summan av skräck" (nytt omslag)
Startort: Västerås
________________

Cato Nancy
"Floden blev mitt liv"
Start ort :Västerås
__________________
Clayton Victoria
"Dans med förhinder"
Start ort: Västerås
-"Jag fick den här boken av Pockethexan för hon vet att jag brukar läsa den här typen av böcker och jag började läsa den men det var något som inte stämde, den kändes för jobbig att läsa. Det är liksom för mycket text på varje sida, text ända uppifrån och ner o så är det inga mellanrum mellan raderna. Tyvärr, jag fick ingen känsla för boken när den var så svårläst så nu har jag gett den till mamma så får hon läsa den (o jag ska säga till henne att hon ska skriva på bloggen vad hon tycker om den sen)." /från Erika i Västerås
Ny ort: Västerås
__________________

Deaver Jeffery
"I samlarens spår"
Start ort: Gällivare
____________________

Deaver
Jeffery
"Dans med döden"
Start ort: Gällivare
____________________

Deaver Jeffery
"Den tomma stolen"
Start ort;Gällivare
____________________

Deaver Jeffery
"Tyst vittne"
Start ort: Västerås
____________________
Evans Nicholas
"I vargars närvaro"
Startort: Västerås
-"åh så spännande tänkte jag när jag fick boken i min hand den författaren gillar jag ....
läste några sidor och tänkte att det här det verkar bekant ...hum ...sen efter några sidor till så insåg jag att attans den har jag ju redan läst ju ....men jag vet att boken är klart läsvärd och rekomenderar den varmt .....nu fick den istället följa med en annan jobbar kompis hem till dingtuna och ligger nu där och väntar på att bli läst...många kramar kicki"
Ny ort: Dingtuna
___________________
Follett Ken
”Stormarnas tid” (annat omslag)
Start ort: Västerås
-"En helt klart läsvärd bok som handlar om 1100-talets England. Man får följa stenhuggar Toms familj på hans jakt efter hans drömjobb ..att bygga den vackraste katedralen av de alla. Historien sammanflätas av personer som vet vad de vill ....den kloke prior Philip värd sitt kloster, biskop Waleran som spinner lömska nät över Kingsbridge och den grymma familjen Hamliegh med den avskyvärda sonen William som efter att ha fått nobben av vackra Aliena sätter hennes liv i ett helt annat dager än hon är van vid , Aliena och hennes bror svär vid den döende fadern att hämnas Hamlieghs och en dag åter ta tillbaka det som är deras . En OTROLIGT bra bok som bara måste läsas , längtar efter att fristående bok nr 2 " Maktens skördar" ska dimpa ner i postlådan så jag får följa med på fler äventyr , för jag har ABSTINENS !!! nu tar boken kvasten och kommer att landa på vsftrollsländan i Västerås där jag hoppas att någon tar den med sig hem. mvh kicki "
Ny ort: Västerås
_____________________
Ford Richard
"Självständighetsdagen"
Start ort: Haninge
___________________

Fossum Karin
"Jonas Eckel"
Startort: Östhammar
Har nu läst ut den och tyckte väl i början att det hände som ingenting. Men det är verkligen en tänkvärd bok. Tänkvärd på det viset vad ensamhet, och även tvåsamhet, kan göra med två människor. Jag släppte inte boken förrän den var klar, efter att ha plöjt igenom de tjugo första tröga sidorna. Boken handlar om Jonas som är strax under 40 och som lever ensam. Han jobbar på ett lager och träffar där också den stora kärleken, Lillian. Allt är guld och gröna skogar i början, allt går väldigt snabbt med samboskap och även giftermål. Vardagen börjar tränga sig på och allt kanske inte är vad det såg ut att vara, när kärlekens hinna fanns för ögonen. Jag var bara tvungen att läsa ut hela boken, och det snabbt. Den här boken tänker jag lämna kvar på buss 811 från Östhammar motUppsala imorgon. Hälsningar Veronica
Ny ort: på Uppsalabuss nr. 811 den 26/1 2010
___________________

Frimansson Inger
"Ligga som ett O"
Startort: Västerås
___________________

Fyfield Frances
Startort:"Blind date"
Start ort: Västerås (ABB)
-"Läste på baksidan av boken och tyckte den lät jätte spännande . Nu har jag försökt 2 ggr att läsa den men den vill inte fastna ...finner den något rörig för min smak . ja mer kan jag ju inte skriva då jag inte kom så långt in i boken . kanske någon annan finner den bättre . nu tar den sin kvast och flyger vidare" .......mvh kicki
Ny ort: Västerås
_____________________
Gardell Jonas
"Så går en dag i från vårt liv o..."
Start ort: Stöde
-"Hej! Har nu läst: "Så går en dag i från vårt liv o..." av Jonas Gardell. Läste den när jag väntade på operation på Sundsvalls sjukhus. Lämnade den där. Det är inte en historia som berättas från början till slut, utan man får se in i olika människors liv. Det är mycket ångest. Jag tyckte inte om den då båda de faktorerna var jobbiga. Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_________________________

Garwood Julie
"Hjärtekrossaren"
Start ort: Linköping
-"Hej!Jag har nu läst klart boken jag fick. Här kommer en kort recension:
Det börjar så bra. Riktigt spännande, till och med. En man, med ett antal mord på sin meritlista, bekänner i en bikt att hans nästa offer är prästens syster. Prästens kompis som jobbar för FBI blir inkopplad och för att locka fram mördaren ska systern och agenten låtsas att de är ett par. Jakten på mördaren är igång, men sedan går det bara utför. Historien som från början har riktigt bra potential, urartar i något som närmast kan likna en dålig, förutsägbar Harlequin-roman när FBI-agenten och den han skyddar givetvis blir kära i varandra. Dåliga repliker, och förutsägbar handling. Och så lite spänning på slutet. Nej, det här var riktigt dåligt, och inte något som jag ens skulle ta med för att läsa en solig dag på stranden. Förhoppningsvis kommer nästa läsare att finna boken bättre.
Här finns boken nu: http://www.bibl.liu.se/biblioteken//hub/adress.asp
Hälsningar whynja"
Ny ort: Linköping Univ.bibl.
-"Boken var mycket spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Man kommer människorna nära och de beskrivs på ett komiskt sätt och den lilla stadens mentalitet fångas väl. Intressant är syskonens olika vägar i livet efter föräldrarnas död och omsorgen som brodern har om sin syster.På några få ställen kan dialogen halta en aning, men boken räddas av den intensiva handlingen, och växlingen i miljön och av de olika personer som finns med. Vissa scener är riktigt obehagliga, men det gör också att man förstår agentens tankar bättre. De sista sidorna handlar om ett möte mellan de älskande igen och det får boken att tappa fart och stilen bryts, men det funkar hyggligt. Kärleken är en komplicerad historia för de flesta av oss och man kan ha medkänsla med huvudpersonerna som svikits och nu vågar satsa igen.En lite hårdkokt thriller med kvinnlig touch!" Vaileth
Ny ort:Linköping Univ.bibl.
_____________________

Graham Laurie
"Framtidens hemmafruar"
Start ort: Västerhaninge
____________________

Green Jane
”Baby feber”
Start ort: Västerås
____________________
Hermanson Marie
"Ett oskrivet blad"
Start ort: Märsta
Hej! Mitt första "uppdrag" som Pockethexa blev att läsa Marie Hermansons roman "Ett oskrivet blad".
En författarinna som jag inte känt till innan, vilket gjorde mig väldigt nyfiken och lässugen.
Boken handlar om Reine och Angela, ett par i fyrtio års åldern vars leverne mestadels varit utan framtidsvisioner, drömmar och dramatik. Ett gråtrist liv med vardagsvanor o slentrian förvandlas dock till en berg och dalbana av hopp och förtvivlan när deras gemensamma lilla son insjuknar i en obotlig sjukdom. I de desperata handlingarna som utförs i ett försök att hjälpa sin son att bli frisk, smyger det fram sanningar om det förflutna som ställer till kalabalik och känslostormar. Reine inser att han inte känner sin fru och hennes humörssvängningar ger lite extra krydda till händelsernas skeende i boken.
Det är i grunden en tragisk bok där man, som förälder, lider extremt mycket med huvudpersonerna och deras maktlöshet inför den obotliga sjukdomen.
Marie Hermanson beskriver deras tillvaro på ett lättläst sätt och bygger upp en bild av de mindre lyckade människorna här i livet som tappert försöker finna sin plats i samhället. Hon varvar mellan värme och iskall kyla, och som läsare pendlar man mellan sympati och irritation gentemot personerna i boken.
Så här två dagar efter att sista sidan är vänd, har jag fortfarande inte kommit fram till om jag gillade boken eller ej.
Den första delen kändes väldigt upprepande och tjatig, kanske på grund av att ingenting "viktigt" egentligen blev sagt eller gjort. Däremot växer boken mot slutet och de sista kapitlerna var jag tvungen att sträckläsa. Empatin för Reine och hans hopplösa situation övertygade mig om att läsa vidare och se hur allt skulle utvecklas men annars kändes boken som "en i mängden" av lättlästa romaner.
Ett G - inte mer - får den i betyg.
Boken kommer nu att skickas vidare till min älskade själasyster i Karlstad som, liksom jag, är en bokmal som älskar att både skriva och läsa. Får se vad hennes reaktion på den blir. Vi har inte alltid samma boksmak... :)
Med vänliga hälsningar Malin"

Ny ort: Karlstad
_____________________
Holmer
Per
"Svindel"
Start ort: Västerås
-"Tack för erbjudandet att vara med i bokklubben "Pockethexorna på utflykt! Men tyvärr föll den här boken mig inte i smaken, så jag ger den med värme vidare till en ny läsare som förhoppningsvis kan uppskatta innehållet. / MVH från en man i Västerås"
Ny ort: Västerås
-"Förlåt Hexan att det inte blivit av att skriva lite om boken Svindel av Per Holmer. Det var länge sedan du gav mig den och jag började läsa boken lite varje kväll. Men det gick trögt och kändes inget lockande att börja läsa den på kvällen. Du vet det där: man kryper i säng, tar tag i boken och ryser av välbehag - äntligen en stunds läsning.
Boken blev förpassad till högen -läser senare och där låg den länge. En dag läste jag i en tidskrift att Expressen hade delat ut ett nyinstiftat pris till de bästa pocketböckerna, GULDGETINGEN hette priset. Per Holmers bok Svindel fick pris för: "bästa manliga skönlitterära pocketbok". Klart jag måste läsa boken, och den packades ner i väskan när jag reste till Egypten. Jag låg vid poolen och läste i den varje dag.
Den handlade sätterilärlingen som hade en dröm om ett gemensamt språk för hela världen. En dröm som förde honom till Paris, som han måste lämna då första världskriget bryt ut. Han råkar ut för absurda händelser i Antwerpen och Bremen och Amsterdam, i väntan på Tysklands sammanbrott. Många annorlunda människor träffar han och ibland var boken riktigt spännande. Jag tyckte den var lite svårläst, kanske för själva tidsperioden den handlar om, inte är så intressant för mig. Boken lämnade jag till min Sambo, som läste en timme och konstaterade att den inte var i hans smak. På hotellet i receptionen fanns ett bord, där man kunde lägga lästa böcker. Där låg böcker på engelska, tyska, franska och ryska och nu kom en på svenska. Jag kollade bordet när vi efter 14 dagar åkte hem och boken var borta.
Hoppas att någon hör av sig till Pockethexan./ Inger"
Ny ort: Hotell Jasmine Club i Sharm El Sheikh, Egypten.
__________________

Hosseini Khaled
"Flyga drake"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________

Hosseini Khaled
"Tusen strålar"
Start ort: Stockholm (Sös)
_____________________

Jacobsen Roy
"Segerherrarna" (norskt omslag),
Start ort : Västerås
___________________

Janouch Katerina
"Våta spår"
Start ort: Västerhaninge
___________________

Janson Anna
"Främande fågel"
Start ort: Västerås
____________________

Kallentoft Mons
"Sommardöden"
Startort: Östhammar
-"Denna bok har jag ju läst sedan tidigare, och ska jag vara ärlig å kommerag inte ihåg så mycket, så jag lämnar den vidare till nästa och den skall jag lägga kvar på tåget mellan Uppsala och Stockholm imorgon tänkte jag. Jag hoppas att det är ok." Hälsningar Veronica
Ny ort: på Uppsala-Sthlm tåget den 26/1 2010
____________________

Lapidus Jens
"Snabba casch"
Start ort: Handen
_____________________

Läckberg Camilla
"Isprinsessan"
Start ort: Västerås
_____________________
McCall Smith Alexander
"Giraffens tårar"
Start ort: Stöde
-”Hej! Har nu läst: "Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith, Den läste jag dagen efter operationen på sjukhuset, så den lämnade jag också kvar. Det var en deckarhistoria i afrikansk miljö. Det var en bra och intressant historia. Spännande mysterielösning där man får inblick i livet och hur man tänker i landet där historien utspelar sig. Det gillar jag!! Tack så väldigt för att jag fick läsa de böckerna, jag tycker ju Gardell är rolig, så jag har varit nyfiken på den boken utan att jag kommit mig för att skaffa den och läsa. Nu blev det gjort! Ha det bra! Varma hälsningar Susanne"
Ny ort: Sundsvall (sjkh)
_____________________
McKinley Tamara
"Jakaranda"
Start ort: Nacka
-"Boken Jakaranda är en mycket ambitiös roman som spänner över drygt 100 år och flera kontinenter. Den utspelar sig huvudsakligen i nutid i Australien men parallellt löper en historia om hur släkten i fråga hamnade där den hamnade. Det är många invecklingar, turer och sammanträffanden och till slut får man förklaringen på vad som medförde en brytning inom släkten som kvarstår än idag. Allt detta aktualiseras p g a familjens överhuvud har dött och arvingarna måste avgöra hur de skall göra med familjeföretaget, en stor vingård, som börjar komma på obestånd. Vad tyckte jag om boken? Ja, jag gillar ju detaljerade, litet "svulstiga" romaner där hemligheter, kärlekshistorier och skandaler sakta vecklas ut och man inte kan lägga i från sig boken. Så den här boken var helt i min smak! En skickligt skriven sidvändare med en spännande historia och intressanta miljöer både från England och Australien på 1800-talet och nutidens vinindustri i Australien. En mycket läsvärd bok!/Lena
Ny ort; Ektorp VC i Nacka
_____________________

Oates Joyce Carol
"Fallen"
Startort: Kalmar
____________________
Obama Barack
"Min fader hade en dröm"
Start ort: Västerås
-"Nu har jag läst färdigt Barack Obamas bok - Min Fader hade en dröm.Jag blev intresserad av den här boken främst för Obama är nu USA:s president.Boken handlar om hans barndom och fram till 25-års åldern.Han hade svårt med sin identitet,hans far var från Kenya och modern amerikanska.Boken beskriver mycket om förhållandet mellan svarta och vita.Obama som umgås med både svarta och vita, ser bådas problem, det är inte jämställt mellan raserna.Obama arbetade med olika prospekt i Chigago. Han har inte o boken angagerat sig politiskt, men det framgår tydligt att han värnar om dem som har det svårt.För att lära känna sig själv, reser han till sin hembygd i Kenya.Där träffar han både släktningar, som dels bor i Nairobi och som arbetar som tjänstemän, och släkt som bor i lerhyddor ute på landsbygden.Jag gillade boken. I recentionerna i USA sades det att han var en författare, som var att räkna med. Hade han inte blivit politiker så hade han kunnat fortsätta att skriva.Ofta när jag ser Obama i TV, tänker jag på hur han var som barn och tonåring, rätt busig.Man behöver inte vara intresserad av politik för att gilla boken. För mig är den lite historisk.Nu lämnar jag den vidare. Den är kvar i Västerås"
Ny ort: Västerås
_________________________

Oz Amos
"En berättelse om kärlek"
Start ort: Listerby
_____________________
Passalinna Arto
"Den ylande mjölnaren"
Start ort: Umeå
-"Nu har jag avslutat min andra utflyktsbok; "Den ylande mjölnaren". Den här boken hade jag aldrig läst om den inte kommit till mig på det här sättet, för det är inte den typ av bok jag brukar läsa. Det är en absurd historia om mjölnaren Gunnar i norra Finland. Han köper en gammal kvarn som han rustar och driver men hamnar sen på mentalsjukhus p.g.a sitt ylande på nätterna. I början skrattar jag åt alla tokerier men i slutet blir det too much. Jag har nu läst min första Arto Paasilinnabok och förmodligen blir det också min sista! Nu ska jag dock hitta en ny läsare med en annan smak än min....Erica i Umeå"
Ny ort: Umeå
____________________
Pilcher Rosamunde
"Mellan ebb och flod"
Startort: Stockholmsförort
-"Hej! Nu har jag läst Rosamunde Pilchers Mellan ebb och flod.
Det är en bok som doftar sommar och hav, beskrivningarna av Cornwall är underbara. Jag längtar dit!
Boken handlar om Prues veckor hos sin bohemiska faster som har brutit armen och vill ha både sällskap och hjälp. Så finns där ett barn och en man och när man läser inser man snart vad som kommer att hända. Tyvärr. Sista delen av boken blir rent av banal eftersom man redan förstått hur den slutar. Några störande översättningsfel drar också ner betyget. Men den är kort och lättläst och fungerar utmärkt som marknadsföring för en väldigt speciell del av England. Jag ska ta fram kartboken och se var platserna ligger innan jag lämnar den vidare! Jag läste större delen av boken i simhallen, när Lilleman var på simskola, men eftersom jag inte får fotografera där visar jag var jag började läsa; vid köksbordet och tebaljan! I morgon ger jag boken vidare till en väninna i Sollentuna". //Anni ♥
Ny ort: Sollentuna
___________________

Roberts Nora
"Flammande skyar"
Start ort: Gällivare
___________________

Robinson Peter
"En märklig affär"
Startort: Västerås
____________________

Rodham Clinton Hillary
"Levande historia"
Start ort: Torsby
___________________

Rudberg Denise
"Matilde"
Start ort: Västerås
-"Den var helt ok. Lättsam,rolig och mysig. Inte den bästa bok jag läst men det var roligt att följa med och vara delaktig i huvudpersonens liv. Den var lätt från början till slut. Ha det gott! Maria"
Ny ort: Västerås
_____________________
Seierstad Åsne
"Bokhandlaren i Kabul"
Start ort: Umeå
-"Boken har några år på nacken och jag har för mig att det var en liten "Gömda"-debatt om den med. Bokhandlaren som är huvudpersonen menade att Åsne inte hade skrivit som det var i verkligheten. Det hon skrivit är hennes version. Boken är skriven i romanform och Åsne själv har ingen roll i den. Främst beskriver boken hur fruktansvärt tufft livet för kvinnorna i familjen är och hur deras frihet är lika med noll. Sultan som bokhandlaren heter har två hustrur, en gammal och avdankad och en ung. Den unga flickan vill absolut inte gifta sig med honom men det kan hon inte själv styra över. Bokhandlaren betalar bra och hennes föräldrar blir nöjda. Ja, boken ger en inblick i ett helt annat liv och jag tyckte om den"! Hälsningar från Erica i Umeå
Ny ort: Umeå
____________________

Sveland Maria
"Bitter fittan"
Start ort: Stockholm
___________________

Vincenzi Penny
"Familje hemligheter"
Start ort: Gunnarn
_____________________

Vincenzi Penny
"Överaskningen"
Start ort: Västerås
______________________

Voors Barbera
"Mina döttrars systrar"
Start ort: Stockholm
_____________________

Wahlberg Karin
"Sista jouren"
Start ort: Västerhaninge
-"Hej Hexan! Nu har jag äntligen kommit igenom Karin Wahlbergs bok "sista Jouren"!
Först så vill jag självklart tacka för Pocketen och för ett trevligt initiativ, verkligen, gillar idén med "Pockethexorna på rymmen". Den här bokens handling började lite trögt och lite tråkigt språk tyckte jag det var, men desto längre jag kom in i den spännande handlingen desto bättre tyckte jag om boken. Mitt slutomdöme blir alltså gott! Så jag lämnar med glädje denna pocket vidare!
Mvh Inger! /Kram"
Ny ort: Västerhaninge
_____________________

Wennstam Katarina
"Smuts"
Startort:Haninge
_____________________

2 kommentarer:

Anni sa...

Oj, vad jag tycker att din idé är häftig! Kan du inte skriva och berätta var du fått den ifrån? Är det helt din egen idé, eller har du hört om någon som gjort något liknade? I högerspalten kunde du låta bakgrundshistorien finnas hela tiden!

Nu känner jag mig redo att läsa en pocket, så om du har en ickedeckare till övers så får du gärna skicka den till mig. Jag mejlar!

Och så kan jag berätta att jag var på Järnkaminernas dag på Hovet. Vilket ös det var - ett ljudtryck värre än på en rockkonsert. Maffigt!

Vero sa...

Snart kommer mina kommentarer om de båda böckerna som du skickade mig. Skall också låta dem gå vidare.

Ska försöka se till att få lite tid att skriva och fundera på vart jag skall lämna dem vidare.

God fortsättning på dig också. Förresten, du har inte Pockethexorna på Facebook?