torsdag 27 januari 2011

Läser en bok om en bloggerska!

Jag var på ett event i Kista gallerian i höstas där jag träffade Katerina Janouch.


Hon var där med Ann Söderlund som föreläsare och efteråt signerade de sina böcker.


Katerinas
förläggare hade bara skickat med del 2 och 3 i hennes senaste romanserie om barnmorskan Cecilia Lund och jag var lite tveksam hur jag skulle göra men då föreslog hon att jag skulle köpa del 2 för då
kunde jag ju köpa ettan senare och det var en ide jag nappade på.

Lagom till jul hade Coop en drive där man kunde
köpa tre pocketar för 99 kr och bland de böckerna som ingick i erbjudandet var det del 1 "Bedragen", så den nappade jag fort åt mig och det har jag inte ångrat!För serien handlar om en 4-barns mamman som även är barnmorska och bloggerska, det blev en glad överraskning när jag började läsa den för det är både en samtids roman om livets vedermödor, kärleksproblem, trilskandes barn, krävande släktingar men även något så överraskande som att helt plötsligt får maken en 20 årig son som han inte kände till och så hittar hon en liten lapp med ett erbjudande om att följa "Den röda vägen" eller "Den mörka vägen"....

Vilken tur att hon har en blogg som hon kan skriva av sig alla tankar och funderingar samtidigt som hon får vänner på nätet som förstår en!
Det här skriver hon ,barnmorske 4-barnsmamman på sin blogg när livet känns som jobbigast, maken har rest på ett utomlandsjobb, ett okänt bonusbarn har dykt upp och lönen på 16 000 räcker inte till:

-"Jag känner mig stressad och okoncentrerad. Livet rusar förbi i turbofart och jag hänger inte med. Nu har jag lånat pengar av min mamma igen för att betala räkningar, tur att jag har en mamma som har pengar,jag vågar inte ens tänka på hur det skulle vara om hon hade lika lite som jag....Jag känner mig misslyckad som tjänar dåligt, samtidigt tycker jag att det är orättvist
att mitt viktiga jobb med människor är så uselt ! Varför värderas inte det jag gör i pengar? Varför förväntas jag bara ställa upp, inte kräva något för det? Är det för att jag är kvinna, en kvinna ska vara tacksam för det hon får, inte höja sin röst, inte ställa några krav? Jag känner mig lurad och blåst från alla håll och kanter, hur jag än gör så räcker jag inte till och hur hårt jag än jobbar får jag inte tillräckligt med pengar för att kunna köpa mig fri."


Det är viktiga åsikter hon framför i sin "påhittade" blogg men HÄR kan du läsa vad Katerina Janouch har för åsikter i den verkliga värden där hon är en 5-barnsmor som arbetar som journalist, sexualrådgivare och författarinna och tillsammans med maken Robert Bohman har de de "exotiska" butikerna "Pom Pom Parlour".
Jag kan varmt rekommendera Katerinas Janouch böcker om Cecilia Lund där "Bedragen" är del 1 följs av "Systerskap" som jag inte har hunnit läsa än men ser fram emot att få göra och så finns det två delar till som ligger och väntar!

2 kommentarer:

Amy sa...

Jag har både 1:an och 2:an som väntar i bokhyllan. =)

Caja: sa...

Då är draget igång frun ;-) Hunken sitter i "din" fotölj och pimplar en öl...det är bara att sätta sig på honom....innan nån annan gör det ;-)