söndag 3 april 2011

Tack för en trevlig helg alla skrivarvänner!


Varför oroade jag mig för att gå på författarinnan Barbara Voors skrivarkurs?


Det var ju inget problem alls och det var mycket trevligt och hur kul som helst, inte alls som i skolan med pekpinnar, läxor, prov och betyg.

Här var det berättande, information, diskussion och skrivuppdrag som mer kändes som lekar än som skoluppgifter, ändå känns det som jag har lärt mig ofantligt mycket och fått många "nycklar" för att kunna låsa upp de stängda rummet som jag ska sitta och skriva i enligt Steven King och Barbara Voors höll med. Men när det är dags för redigering ska det vara en öppen dörr till det du har skrivit och du ska ta in många olika personer som ska vara med och tycka i den här processen. Låter helt rimligt!Helgens skrivarkurs höll författarinnan Barbara Voors tillsammans med prästen Hanna Nyberg i Katarina församling på Söder här i Stockholm. det vara mycket klokt vi fick höra men det bästa hon sa när vi pratade om att hitta rätt i sitt skrivande utan att lämna ut för mycket om sig själv:

Det här sa Barbara Voors som ett tips eller motto;

-"Svårt att skriva utan att visa vem man är

svårt att skriva utan att veta vem man är."

Tack alla för en härlig helg!


Nu vill jag skriva mer!!!


Under tiden ni väntar på min bok läs då Barbara Voors gripande bok "Mina döttrars systrar" (den jag håller i handen och fick signerad av Barbara). Hon berättade att hon helst skriver om syskon och det här är verkligen en bok om syskon och syskonkärlek och att vara där för varandra. Barbara har ett så vackert språk och kan skriva om svåra saker fast det inte känns som att det, läs hennes bok och du kommer att önska att du också har minst en syster!

15 kommentarer:

Lippe sa...

Men det är ju det som gör det så svårt!! Att man inte vill lämna ut för mycket av sig själv eller kanske mest inte andra. Om jag skrev en bok efter någon av de historier som skramlar runt i skallen skulle folk direkt känna igen sig själva eller varandra.
Så jag gör nog så att jag väntar på din bok :)
Fräsch, glad och snygg blir man tydligen på skrivkurs iaf :)
Kram

ingrid sa...

Vad roligt att du vill vara med i min påsktävling! Lycka till :) Kram, Ingrid

Anonym sa...

Där ser du! Du gjorde ju helt rätt som gick. Vad häftigt! Jag blir skrivsugen bara av att läsa dina inspirerande rader här ovan.
Ställer upp mig på köpelistan redan nu för din kommande bok:)
Ha det gott. Kram

Vita rosor och förgätmigej sa...

Åh, vad häftigt! Tanken att skriva en bok har funnits hos mig med men jag skulle inte ha ro att sitta och skriva just nu. Eftersom barnen är så små blir man avbruten i allt man gör heeela tiden och jag har fått för mig att man behöver lugn och ro för att kunna skriva. ;0) Ska bli spännande att se om du får ihop någon bok! Jag lovar att läsa den i min läsfåtölj!

Kram/ Anna

Hanna sa...

Jag tyckte också att det var en oerhört givande kurs! Man behöver lite in-put här och där, ofta på ställen man inte ens har tänkt på. Nu ska jag raskt avsluta min andra roman med hjälp av verktyg jag fick i helgen!

Den besatta sa...

Visst var det härligt inspirerande, givande och trevligt! Jättekul att träffa dig och alla andra :-)

Tea Lady sa...

Åh vad härligt att du var på den kursen! Jag fick själv en inbjudan och funderade på det, men det blev inte av. Skulle varit kul och kul att träffa dig också! Jag gillar Barbara stenhårt, hennes böcker är mycket bra, speciellt Sömnlös!

Klart vi skall ha kontakten vi gamla bloggvänner! Tusenskönor är jättebra hittills, Kristina O är en ny favorit. Jag kanske kan skriva ett inlägga som gästbloggare hos dig, inga problem. Jag hör av mig när jag är färdig med boken.

Jag har själv haft vissa problem med bäckenuppluppluckring när jag var gravid för andra gången. Det var jobbigt, men jag fick tack och lov inga bestående men..

En stor kram!

Lena

My Myself and I sa...

Oj, låter som en superhelg!

Lippe sa...

Tack!! Det du skrev inne hos mej gjorde mej så glad och rörd. Det är som du skriver så himla mycket värt med någon som vet och förstår!! Du och din Oumbärlige karl är lite förebilder för mej, du för att du trots din förbaskade kropp ger dej ut och tar för dej av världen på dina villkor. Jag behöver sitta bra ibland - jaha, då tar jag med mig min baden-baden!! Jag älskar det!! Du sitter inte hemma och skrumpnar utan du ger dej ut och förkovrar dej med kultur och kändismingel. Jag ser på bilderna att du ler och är hur jäkla fräsch som helst fastän jag vet vad som pågår innanför. Du är modig och livsglad och på så sätt en förebild.
Din man står på de svagas sida, han är en människovän och hatar orättvisor och dumheter, han är orädd för att vara obekväm och också han en livsnjutare med en härlig lekfullhet! En förebild att vara en god människa.
Sen fattar väl jag att ni inte är så alltid och hela tiden men ni passar så himla bra ihop!! Vad är det man säger i Amerikat??
A match made in heaven!!1

Hoppas att vi någon gång någonstans kan prata och skratta över en Hof :)
Kramar ♥
PS det var inte meningen att skrämma din svärdotter DS

Lena sa...

Hej! Brukar munhuggas med din kära make på Oumbärligating och det stor glädje. Äskar deckare, har inte vuxit ur bokslukar åldern ännu och kommer att titta in hos dig igen. Kram Lena
Ps! Hänger gärna med på en Hof med Lippe och dig

Anna of Dallas sa...

Hejsan,

tack för dina långa kommentarer på min blogg. Tittar du in där igen så har jag svarat om både kalops och hockey.

Ha det bra!

Annmarie sa...

Hej hexor,
gå in på Broarne, där väntar en överraskning!
hälsningar
Annmarie

evalinn sa...

Vad kul! Och jag gillade också Mina döttrars systrar, mycket bra!

Emmas Bokhylla sa...

Åh,det låter som en riktigt rolig kurs! Lycka till med skrivandet!

Herta sa...

Att gå på skrivarkurs har varit min önskan under ett par år nu. Hoppas det blir av. Jag måste hitta en bra kurs på ett bra ställe under en passande tid bara.,