onsdag 13 april 2011

Vad tycker ni om de här böckerna?

Det här är de senaste hexpocketarna som har kommit ut på utflykt hos nya läsare och det är bara sådan böcker som jag har läst och har ett visst förhållande till. Jag tänkte det kunde vara kul om in som också har läst dem kunde komma med ett utlåtande eller tom. en recension om ni så vill för då kan jag lägga ut det också tillsammans med vad de nya Pockethexorna tycker.

Betygskalan som jag använder mig av är femgradig och du ska säga om boken ska få ett STORT eller litet "Hi!", "Hu!" el. "Hm?!".
Det här är de nya hexpocketarna som det gäller:

Kate Atkinson

"I museets dolda vrå"Cecilia von Krusenstjerna

"En spricka i kristallen"
Frank McCourt "Magistern"Dave Pelzer "Pojken som kallades DET"

Belva Plain "Efter nattens regn"Helen Tursten "Nattrond"Barbera Woods "Sierskan"

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har bara läst Barbara Wood och inte den titel du tog med, utan en riktigt läskig historia om en flicka som kan tvinga människor att göra saker. Den var fantastiskt bra.

Så Mhmmm, ska den få.

Lippe sa...

Jag har läst Nattrond av Helene Tursten.
En spännande historia som väver ihop en kriminalhistoria med en spökhistoria. jag gillar böckerna om Irene Huss, som den kvinnliga kriminalinspektören heter. Man får följa hennes privatliv i lagom dos brevid kriminalhistorien och man lär känna henne och båda historierna i boken fångar mitt intresse.
Nu är det ett tag sedan jag läste boken, flera år sedan men att jag så här länge efteråt kommer ihåg den betyder att den måste varit ett bra snäpp över medel för att jag ska komma ihåg.
Jag kommer ihåg att det har begåtts ett mord på ett privatsjukhus och att det spökar på samma sjukhus. En sjuksköterska som går igen och skrämmer folk på nätterna. Den här boken skulle man kanske haft med sig till Ryggkirurgiska i Strängnäs ;)
Boken får ett: Hi!!!

Pojken som kallades Det har jag också läst och jag kommer ihåg att den var så vidrig att jag undrarde om den verkligen är sann, vilket den ska vara. Hur kan en förälder behandla ett barn så illa och hur kan det överleva? Hur kan det pågå år efter år utan att omgivning reagerar? En vidrig boksom nästan alla som läst säger är jättebra (?) jag säger att den är vidrig men nog sjutton läste jag den pärm till pärm och boken som kom efter också! Pojken som inte fanns, heter den.
Nu är det svårt att lämna betyg men den har lämnat spår som sitter i efter flera år och den får en att fundera på en massa och så ska väl en bra bok vara? Så ok, då den får Hi!!!

De andra böckerna har jag inte läst!
Kram

Anni sa...

Jag har läst Pojken som kallades Det. Snacka om magknipsbok. Man kan inte fatta hur en mamma kan uppföra sig så obeskrivligt grymt mot ett barn. Den här boken är den första av flera, den är också den bästa. Ett stort Hi - mycket för att författaren överlevde tortyren och kan berätta...

Cici sa...

Kate Atkinsons I museets dolda vrårär en av mina absloluta favoritböcker och får alltså ett stor HI!

En spricka i kristallen får Hi med ?

Dave Pelzers bok var urdålig Hu.

Frank McCourt, har inte läst denna, men Ängeln på sjunde trappsteget och den var en Hi-bok, vilket naturligtvis inte borgar för att hans andra böcker är det.

Synnøve. sa...

Ska erkänna att jag inte läst någon av de där böckerna.
Har däremot precis läst klart boken om Karl Johan Bernadotte av Herman Lindqvist.
Den får ett stort HI!
Kram från Synnöve.

Anonym sa...

Jösses, det här är skämsigt. Jag som läser så himla många böcker har bara läst "Pojken som kallas Det" utav dessa. Den boken var väldigt gripande och grymt otäck. Läst fortsättningen med som också tog mina känslor med storm. Hi till de båda.

Ruta Ett sa...

Vad roligt att jag snart får bli en pockethexa! och allt stämmer sedan förut.
Av de här böckerna har jag läst "En spricka i kristallen". Jag fick den av en kompis, som sa:"Precis så här har jag haft det i mitt liv." Jag tyckte den var väldigt bra, men samtidigt hemsk eftersom det blev så påtagligt allting. Stort HI
"Pojken som kallades Det" har jag också läst. Den beskriver ett hemskt öde, men nån litteratur ur den högre skolan tyckte jag inte att det var. "Not my cup of tea". HU!

Nica sa...

Gillar dom flesta :) Och har läst! Och gillar dig - tack för senast - så kul att få mysa med dig, och se din kreativitet! Kraaaam!

Anni sa...

Tänkte bara titta in och berätta att jag kikat in i ugnen ;-)

Hör av mig när jag kommer hem ♥♥♥

ullisen sa...

Oj det var en härlig blandning! Jag har av de uppräknade läst Kate Atkinsons "Behind the Scenes at the Museum" som får ett mega-HI! En verkligt bra bok och "The Boy Called It" som får ett sådär-hi. Typisk tårbok som jag aldrig öppnat nu efter att jag själv fått barn...

Ursäkta att jag anger de engelska originaltitlarna, men eftersom jag läst dem på engelska kändes det mest naturligt :)