fredag 1 april 2011

Hjälp, jag ska på skrivarkurs!

Hjälp jag vet inte vad jag har gett mig in på....!

I helgen ska jag vara inne vid Katarina kyrka på Söder där den duktiga författarinnan Barbara Voors ska hålla i en skrivarkurs för ett gäng "galna" bokbloggare med författardrömmar. Det är så det känns idag och jag har fått lite kalla fötter om jag verkligen ska gå, jag som nästan är dyslektiker (fick den "domen" när jag gjorde mitt CP-prov (80-talets nationellaprov) i svenska på gymnasiet. För varje sådant här inlägg på bloggen måste jag gå in och rätta mig minst 2 gånger innan jag kan känna att det nog går att visa för er och då är det ändå inte helt rätt grammatiskt Jag ska kanske skylla på att jag är utlänning, ja alltså att jag har utländska föräldrar som kom hit på 50-talet ifrån Danmark och Finland. Eller jag kan skylla på att jag har så dålig syn....fast nu har jag ju läsglasögon så om jag tar med dom så kan jag inte skylla på det heller.

Fast så är jag osäker på om jag kommer att kunna hitta på något att skriva om, men jag drömmer ju om att kunna skriva mina tre deckare som jag har i huvudet och som jag vill få hjälp med att kunna "få ut" alltså kunna skriva dem. Jag skulle kanske kunna hyra in en spökskrivare istället....men de kostar nog en hel del.

Nu har jag det, jag går på kursen och så träffar jag någon där som är duktig på att skriva men inte har något att göra och vill ingeting hellre än att skriva åt någon som har en "bok i sig".

Så gör jag!

Eller?

Är det någon som har gått en skrivarkurs och kan berätta hur det är, om jag ska tänka på någonting speciellt för att inte göra helt bort mig eller oroar jag mig helt i onödan?


5 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du ska gå!!! Vilka möjligheter, vilken chans, vilken spänning! Har själv inte varit på någon sådan men skulle vara intresserad av att göra det. Lycka till! Ska bli spännande att läsa om hur det var. Kramar och trevlig helg.

Carpe Diem. sa...

Visst ska du gå självklart! Vilken chans, även om det int blir nått. Och så kul! Jag är avis!!
Min dotter har gått skrivarkurs på gymnasiet, hon tyckte det var skitkul. Plus att det blev en liten bok!
Så gå!!!
Kram

4U2! sa...

Gå gärna in till mig och var med i Lippe- uppropet!

Anni sa...

Men det är ju så att det viktiga är att du har något att berätta - sedan finns det korrekturläsare och rättstavningsprogram o sådant som fixar språket!

Oj, så kul det låter!

enligt O sa...

Tur att du gick! Tyckte att det var en mysig stämning och jag gick från kursen med både inspiration och skrivarlust. Kul att ses!