onsdag 1 juni 2011

Den bästa skolboken enligt en 17-åring

Vad gör en 17-åring en regnig måndag när hon har slutat tidigare än vanligt och inte har några skolarbeten kvar att göra?

Och hon har varit med på militärens dag på Karlbergs slott och prövat all deras utrustning och funderar nu verkligen på att gå deras grundutbildning direkt efter gymnasiet nästa år för hon känner att det här kan vara något för henne?


Jo då tar hon fram sin favobok från grundskolan, "Hem- och konsumentkunskap åk8-9" från Interskol och bläddrar runt bland sidorna och försöker bli inspirerad av något som hon och jag kan göra.

Det gör hon när hon kommer fram till sidan med muffins recept (s 298) och fastnar för dem, men hon tycker att de är lite färglösa så hon testar att googla orden "cupcakes frosting" på datorn och vips har hon massor av förslag på färgglada skapelser.

Det vi fastnar för där är den spännande glasyren som inte finns med i Hemkunskapsboken så efter ví har gjort en sats med chokladlad muffins så gör vi även en med blåbär och det är dem vi dekorerar.Så har ni en regnig måndag över med era tonåringar eller vilken dag som helst med vem som helst, dig själv? Då kan jag varmt rekomendera att baka sådana här färgglada och goda skapelser. För har man lite karamellfärg över blir livet lite roligare, speciellt om ens barn funderar på att göra lumpen och göra en karriär inom det militära....

Var så goda, här är receptet vi följde från recept.nu!
Klicka HÄR om du vill läsa direkt från hemsidan.
Lycka till o ha kul!

Cream cheese frosting
Kock: Leila Lindholm TV-program: Leila bakar Gör som Leila och glasera dina cupcakes med en läcker glasyr!

Färdigt på: 10 min

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Lycka till!

3 kommentarer:

Heidi sa...

Det har blivit så otroligt fint här på din blogg. Var ett tag sen när jag var här.
Ha det gott!
Heidi (Nippertippan)

Anni sa...

det är minst lika roligt att droppa lite färg i riset eller såsen - mina barn är luttrade... men blått potatismos är det väldigt svårt att få någon att vilja äta!

4U2! sa...

Så lika ni är!
Åt ni alla? De såg farligt goda ut! :)