fredag 29 juni 2012

Dags för veckans Bokbloggsjerka

Veckans fråga i från Bokbloggsjerkans skapare Annika är:

Vad läser du just nu?

Jag skäms för att säga det, även fast jag har gjort "reklam" för den tidigare, när jag bara hade läst tre kapitel och "snuskigheterna" hade inte börjat ännu. Jag fastnade på en gång för bokens intrig, fast jag är en "fin flicka" (hur man nu kan vara det när man är gift med Oumberligating mannen...?).


Skämt o sido, boken jag pratar om är "Grannen" av det dansk-svenska paret Buthler och Öhrlund som jag har fått som rec. ex. av Massolit Förlag och det är inte ett så svårt jobb att rec. den eftersom den är så grymt spännande!

Den handlar om ett killgäng som har gått Handels tillsammans och kommer på ett system som går ut på att de ska med alla medel tjäna så mycket pengar som möjligt utan att tänka på om det är rätt och riktigt. Sedan visar det sig att en av killarna är psykopat och kan inte tåla någon oförrätt utan hänmas genom att mörda och låta en av killarna i gänget få skulden för det och det bara för att han inte betalade tillbaks en skuld på 200kr och för att han tog en tjej på en fest som han redan hade spanat in.

Nu har det gått så långt att han har tagit över kompisens blivande fru samtidigt som han sitter i fängelse för morden som psykopaten har gjort.
För att vara ännu grymmare ordnar han en fritagning åt sin kompis, men istället för att sätta honom på fri fot låser han in honom i sin källare. Samtidigt håller han sina grannar i skräck med upprepande små "terrordåd" mot deras hus, bara för att skrämma dem till att öka säkerheten på dem och köp nya låsen an den nya trevliga granne med låsfirma, allt för att han ska kunna ta sig in i sina grannars hem utan att de vet om det.
Samtidigt sitter den fritagne killkompisen inlåst i det nybyggda spat i källaren där han blir torterad med att tvingas se filmer som psykopaten har spelat in när han har sex med kompisens flickvän och det är inte någon missionär inte, utan det beskrivs ordentligt vad de gör och vad de har för hjälpmedel.


Jag hoppar över de sidorna och går vidare på själva intrigen, för jag förstår att de vill få fram hur sjuk psykopaten är och flickvännen som blir hans sexslav blev sexuellt utnyttjad som barn och gör det här för att vända de hemska minnena till något njutningsfullt. Om jag har förstått det hela rätt, är det sexuella utagerandet något som de som inte har klarat av att pratat ut om vad som har hänt i barndomen gör för att kunna överleva mentalt.

Hoppas nu att boken får ett bra slut, ett slut som känns logiskt och inte bara slarvas bort som tyvärr många thrillers och deckarförfattare gör.

Är det någon annan som har läst "Grannen"?
Vad tycker ni är det en bra bok eller är det "för mycket"?
Vad tycker ni om böcker med väldigt beskrivande sexakter, är det kul, kittlande, upprörande eller gör det inget för du struntar i att läsa de bitarna? 

Kramis ifrån Pockethexan som hoppas att jag nu har gjort rätt nu när jag gör min 2-a Jerka och jag ska kika in hos er andra som också är med för jag vill gärna ha lästips inför sommaren.
Ses!
 http://alkb.se/bokbloggsjerka-29-juni-2-juli

11 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Har inte läst den boken och är lite kluven till sexakter... Vet faktiskt inte vad jag tycker!

Ang. Gravidproblem så har jag INTE foglossning. Skrev i mitt inlägg att det enda jag inte har faktiskt är foglossning, diabetes eller nästäppa;) Däremot mår jag illa dagligen och det är nog så jobbigt...

Stort lycka till med dieten, hoppas det kommer funka för dig! Finns det ingen typ av träning du kan utföra? Tex simning?

Boklusen sa...

Har varken läst boken eller hört talats om den. Kul med jerkan på det sättet att man kan få lite tips!

Vargnatts bokhylla sa...

Jag har inte läst boken, men hört talas om den. Gällande sexakter så beror det nog på..hm, svårt.

Monika sa...

Jag har läst både Grannen och delen innan, som också handlade om Silfverbielke. För mig blev det helt klart för mycket. Om jag vill läsa en SM-bok så läser jag en sådan, gillade inte alls att den var förklädd till deckare.

Carro sa...

Verkar som ett bra boktips :)

Anonym sa...

Hm, låter som en sån där bok man antingen hatar eller älskar. Eller säger att man hatar men älskar i hemlighet. Blir lite sugen på att kolla in den.

Carolina sa...

Faktiskt en bok som rasslade in här hos mig helt oförhappandes - min far reste hit med tåg och tydligen hade de stått och delat ut den här boken gratis på Centralen. Han var lite skeptisk och "glömde" boken hos oss. Den ligger här och ser lila och ful ut men då kanske man ska läsa den, då? Sexskildringar är helt OK om de inte blir för råa tycker jag.

Anonym sa...

Jag tyckte jättemycket om denna bok som är nummer två i serien om Silfverbielke. Men visst var det mycket snusk, men de sidorna kan man bläddra förbi. I september kommer nummer 3 i serien som heter Återvändaren

Anonym sa...

åh den skulle jag vilja läsa. har läst en annan av dessa författare som jag gillade enormt. ha det gott. kramen

Sara Pepparkaka sa...

Sex i böcker är alldeles otroligt svårt att få till. För det mesta blir det lite töntigt, tycker jag. Jag har inget emot sexscener om de hör ihop med berättelsen i övrigt, men som garvad läsare av amerikansk romatik så blir det lite.. tja.. enformigt att man vet ungefär på vilken sidnummer det kommer att komma en sexscen. Och sen följer dom i övrigt sammma mall också.. så de scenerna skippar jag oftast.

Life's Silverlining and I sa...

Den lät riktigt spännande! Tack för tips!