onsdag 27 juni 2012

Hjälp, jag ska börja ett nytt liv

Jag har fått ett erbjudande som jag inte kan tacka nej till och det är min 18 åriga dotter som har erbjudit sig att ändra sina matvanor för att hjälpa mig att gå ned i vikt. Det känns som att jag inte kan säga nej till det för hon gör det av välvilja och jag måste erkänna att det har blivit några kilo extra som inte vill försvinna och eftersom jag inte kan träna eller gå ut och springa av mig den där extra vikten som har kommit krypande.

Det vi ska göra är att gå över till att äta  LCHF-kost alltså kost utan kolhydrater, kan ni tänka er hur svårt det är för en halvdanska som är uppvuxen på smørrebrød (o wienerbröd). Ja hela min barndom åt vi varje lördag av ett sådant smörgåsbord där man man började med en ljussmörgås med räkor o majonäs för att sedan gå över till rågbröden med de olika påläggen som blev till små statyer med alla tillbehören. Det har lett till att jag än i dag, ursäkta till igår, dagligen ätit mina smörgåsar istället för lunch (o middagar om jag har varit ensam hemma).


Hjälp hur ska jag klara det här, är det någon där ute som också går
på LCHF-diet?
Du får gärna höra av dig till mig pockethexan@live.se och berätta hur du har gjort och det vore väldigt snällt om du kunde dela med dig av dina recept, speciellt om du har ett på ett LCHF-bröd!
Vad säger du om min frukost som jag åt idag, har jag gjort rätt?Det är en tallrik med turkisk yoghurt, skivad jordgubbar, färska hallon och sen har jag strött över kokosflingor.

Till lunch eller middag har dottern lovat att göra köttfärsbiffar med fetaost och till det en grekisk sallad.

Det låter jätte gott så det är inte problemet utan det är när det är dags för mitt te, vad ska jag ha till det? Nötter?


Om du vill ha ett lästips om hur du ska börja tänka rätt för att kunna gå ned i vikt, då ska du läsa boken "Sov dig smal" de ger även konkreta förslag på hur man ska få in träningen i sin vardag och det är ju bra för er som klarar av att träna!

8 kommentarer:

anise sa...

Hej Pockethäxan! Jag har börjat ett "nytt" liv som Lchf:are.Bara 3 veckor så jag är nybörjare,men kan tipsa om iFocus (kolhydrater) där har jag lärt mig jättemycket.Provade att baka ett Lchf bröd i midsommras,men nja det var så där..får nog leta vidare....det innehöll bla. 12 ägg. Ägg,ja det kan man äta till frukost men majonäs eller smör och BACON,mums tycker jag..cocosolja i kaffet är ett annat tips..ska vara bra för förbränningen..Jag började för min knäppa mages skull och måste säga att den mår såå mycket bättre nu..att sen vikten rasar lite är bara en bonus.Lycka till

Duktiga Tjejen sa...

Jag är helt anti LCHF. Eller hysterin kring det. Ska man köra stenhårt ska man väl ta bort all frukt också = kolhydrater och socker?

Nötter är jättebra oavsett LCHF eller inte. Jag älskar cashews, mums... Och äter du frukt får du väl ta en frukt till teet. Bra säsong för det nu!

Lycka till, kör inte för hårt bara, för då finns risken att man lägger av helt...

Carro sa...

LYCKA TILL! Vilken snäll dotter du har :)

Milla sa...

Har precis tänkt att prova LCHF. Maken har jag tänkt att få med mig. Det finns en bra blogg som heter 56kilo länk: http://56kilo.alltforforaldrar.se/

Där finns brödrecept.
Kram

Elle sa...

Det är inget jag skulle klara av...
Själv minskade jag för 3 år sen i vikt med viktväktarna. Är ett bra system där man kan äta av allt men ändå minska i vikt. Även bröd... ;-)

Ska se om jag orkar ta tag i det där med boken jag läst. Just nu känner jag mig lite svag. Allt skit på en gång kommer och jag känner mig som ett vandrande apotek idag. :-(

Ha en skön kväll!
Kram Elle

Carpe Diem. sa...

Hallå!
Är oxå anti LCHF, och all annan bantning....
Tycker man ska äta av allt, det är mängden man stoppar i mun som är svår att få till ;) Jag är ett bra exempel på det! Och jag vet att det blir problem när man int kan röra på sej, som man vill.

Gå bara int in för hårt, utan ta det försiktigt, så du int tappar sugen. Min kompis försökte, men blev så less på menyn, att till slut blev det vanlig mat iaf.

Lycka till och jag håller tummarna att det går bra! Kram

Carpe Diem. sa...

Från en "Godisråtta" till en annan...har en påse finsklakrits i skafferiet, som jag försöker undvika!=D
Du klarar det här!

OCH jag somnade 2 minuter innan fulltid av matchen! Hann iaf uppfatta att Italien vann, en bra match var det iaf.
Kram

Anonym sa...

Jag tycker nog att den där dieten "Sov dig smal" är klockren. Din make och jag gjorde ett experiment under våren han åt hamburgare med minimorötter och jag hamburgare med pommes frites flera dagar i veckan vid midnatt, vem vann tror du?? Han blev tjockare och jag smalare. Så vad du än äter så håll dig borta från mini morötterna dem är farliga:)/C