tisdag 19 juni 2012

Tefrossa har läst en hexpocket


Tyvärr har jag kommit efter i min mailskörd av bokrecensioner till min bokring "Pockethexorna på utflykt". Först ut är rec. ifrån min bloggvän Lena i Nacka eller som vi bättre känner igen henne som Tefrossa
Här kommer Tefossas egna ord om Ann Rosmans debutbok Fyrmästarens dotter:

-Jag har just läst färdigt Ann Rosmans debutdeckare "Fyrmästarens Dotter", mestadels sittande på balkongen eller i min vårgröna trädgård.
Vad tyckte jag då?

Tja, litet mer än ett "Hm" måste det nog bli, men inte mer än så.

Det är en klassisk "snäll" deckare utan alltför mycket grymhet men med en lagom invecklad intrig som lockar till sidvändning. Tycker nog att jag blir stimulerad att fortsätta läsa även om det är litet lågmält på något sätt som jag har svårt att sätta fingret på. Kanske finns det alltför många deckare av denna typ, man börjar bli litet van vid dem. Men jag gillar dem ju ändå, de är alltid underhållande! Ett plus för de historiska återblickarna och miljöbeskrivningarna, sånt är alltid kul att läsa om. Ett minus (tyvärr) för språkbehandlingen och syftningen på ett fåtal ställen där man verkligen slarvat rejält.
Nu lämnar jag vidare boken till en kompis i Älta. Skall dit på 50-årskalas i morgon :)


Hälsningar Lena i Nacka, Skuru

2 kommentarer:

Milla sa...

♥Kikar in för att önska er en härlig midsommar!
Kram Milla ♥

Carro sa...

Hej!

Jag har också precis läst ut "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman, men jag tyckte däremot att den var jättebra, och jag ser fram emot att läsa nästa bok "Själakistan"! Ha en bra dag!