onsdag 3 oktober 2012

"Bokmässan sög bokstavligen musten ur mig....har erotiken blivit rumsren...!"
Hej Oumberlige Peter här igen, PocketHexans Make, Lilla Frun är fortfarande sängliggandes sedan Bokmässan men hälsar att hon blivit glad över alla mail och kommentarer som hon fått. Idag damp det dessutom ned en massa böcker ifrån författare på Bokmässan som inte hann träffa henne. Alltså blir jag tvungen at skriva ett tag till här hos henne, kanske till någons glädje eller förtret, vad vet jag.
                                                                                                                                                          Orkar folk verkligen läsa mer om bokmässan? Ja, förhoppningsvis så är det så, jag tycker det som sker under bokmässan får vara en plattform för vad som händer inom det litterära området i diskussions form under det kommande året. En hel del "erotiskt" material fanns det att tillgå och intresset var stort, det syntes tydligt vid de bokmontrar som hade material åt det hållet.

I bloggvärlden så står det inte så mycket om denna typ av litteratur, tills nu, googlar man så dyker Oumberligabloggen allt som oftast upp. Tro det eller ej, men så var det inte riktigt meningen att det skulle bli.

Bloggandet är "platt" och nyanser syns inte riktigt, utan tolkningen av det som skrivs i detta forum ligger oftast hos läsaren. Visst denna blogg kan tyckas skriven av en milt perverterad man, personligen så tycker jag sex i bokform känns skittrist, men och det är ett stort men, det blir himla kul ur beteendevetenskaplig synpunkt, de är ju alldeles bedårande söta alla bibliotekarier i färglada kläder med hemmaklippt lugg när de fyller sina tygpåsar med erotisk litteratur med rosor på kind.

Fast inget ont i det, det fanns gott om sex och erotik i serieform också. Helt outstanding inom detta område är ju Lina Neidestam, hennes tecknade sagor och berättelser slår allt. Lina tog också bäst hand om alla sina läsare på Bokmässan, då hon samtidigt vid signering av sina alster bjöd på en egen liten teckning på försättsbladet. Lilla Frun, allas vår PocketHexan fick självklart en liten söt Hexa tecknad.

Vet inte riktigt vad som hänt med min blogg, den har slagit besöksrekord under bokmässedagarna, men inga kommentarer, känns lite trist, men via "sidvisande statistiken" och länksamlandet så ser jag att den "används", då känns det meningsfullt trots allt.

Gillar du sex och erotik och samtidigt vill verka lite kulturell så läser du denna artikel ifrån Svenska Dagbladet "Har erotiken blivit rumsren", samt i Helsingborgs Dagblad
"porr utan existensberättigande".

Intervju med Lina Neidestam hoppas PocketHexan kunna göra vid ett senare tillfälle.
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alis Ulv Röde Ditt Cyberstreck på nätet!

7 kommentarer:

Anni sa...

Nog är det intressant att se vad folk har googlat på för att sedan hamna i ens blogg. Till mig kommer då och då de som googlar på "blatte porr" - tror att de ganska snabbt inser att de hamnat fel. Och nej, jag har aldrig ens skrivit ordet "blatte" - det ingår inte i min vokabulär :-P

Kramar till Hexan! Hon kanske får byta profilbild till den nya tecknade sedan!

Carpe Diem. sa...

Halloj! Åjo...vi var på släktträff i Borlänge i sommar OCH hade jag int legat, fast man int får det, hela vägen ner, hade jag int varit nån trevlig person! Så jag förstår precis!
Jag överlever, det finns ju frysta björnbär och broccoli! Tack o lov!
Boktävling?? Jag leta, jag hitta int..
Men sånt är alltid kul! Tråkigt nog har jag problem att läsa stundtals, pga dimsyn. Så jag har faktiskt försökt med en ljudbok "Änglamakerskan" vad jag tycker om den? Fniss har int fått den ur förpackningen än!!! Men snart...
Kanske ska pröva...porr??? ;)
Kram

Carpe Diem. sa...

Blindstyret har hittat boktävlingen =D

Boktjuven Ingerun sa...

Ja, jag gillar serier. Köpte f.ö. Alena på bokmässan - den syns på en av bilderna.

Jag tror att cirkel-serien kan bli görstor! Kim W Andersson är en riktigt bra tecknare och helt rätt för Fantasy.(Det var han som gjorde Alena också f.ö och jag köpte den för jag hade hört Sara Bergmark ELfgren rekommendera den på TV.

Anni sa...

Klart att vi ses så snart du orkar. Tomteängelugglan väntar tills du piggnat på dig.
Nästa vecka kan jag ons o fre, men vi tar det per sms, när du vet om du orkar.

Elle sa...

Vad trist att allt det roliga tar kraften ur Pockethäxan. Jag hoppas att den kommer tillbaka snabbt.

Erotiska böcker är på frammarsch även i Tyskland. Triologin "Shades of Grey" ligger på de två första platserna. Hyllorna gapar delvis tomma pga den enorma åtgången. Har själv läst de två första och väntar nu på att del tre ska komma ut i handeln i slutet av oktober.

Ta hand om er!
Kram

Baronessan sa...

Jag anade redan vid inklivandet här att det var en oumbärlig inblandad med tanke på den första bilden :)
Erotik säljer, den saken är säker. Om inte annat så är folk nyfikna.
Hoppas du piggar på dig kära Pockethexa!