onsdag 10 oktober 2012

Har du läst de här hexpocketarna?

Minns du den här stunden vid Ekolsund? Ni bytte blöja på ert lilla barn och det kom fram ett par och gav er en pocket och sa att nu är du/ni med i bokringen "Pockethexorna på utflykt".
 

Hoppas att du har fått glädje av din bok som kallas för hexpocket när den är med i den här bokringen. Pocketen jag pratar om är Joanne Harris "Gentlemän och spelare".
Vi andra Pockethexor längtar efter att få höra vad du tycker om Joannes bok.

Boken handlar om livet i den engelska internatskolan S:t Oswald's en gammal och vällrenommerad internatskola för pojkar. Både personalen och skolans lärare känner av förändringen o den excentriske latinlärare hör till inventarierna och är emot förändringarna. Det leder självklart till revirstrider som får skolans mörka hemlighet att komma i dagen.
Ska bli spännande att höra vad den nya Pockethexan tycker om den här boken och vad hon ger den för betyg, jag tycker den är värd ett Hm!? = en 3a.

________________________________________________________________________

Efter jag recenserade Peo Bengtssons bok "Mannen utan ryggrad" skrev bloggaren Marie med bloggen Cajsas faster att hon kunde tänka sig att rec. den efter mig.
Jag gjord henne till en Pockethexa genom att även skicka med en hexpocket i paketet. Pocketen hon fick att läsa, rec. o sen skicka vidare till en ny läsare som gör samma sak var Calle Brunells bok "Brev från en bruten horisont" från förlaget Gilla Böcker.
Calles bok beskriver förlaget så här "Det är en gåtfull, sprakande berättelse om kärlek, som rymmer både havsdjup och himlasång."
. Jag gav "Mannen utan.." ett litet Hu! i betyg och "Brev från..." har jag tyvärr inte läst så jag väntar med spänning på Maries rec. o betyg.
_______________________________________________________________________
 

Maria i Västerås har fått hexpocketen Moa Herngrens bok "Allt är bara bra tack". Hon har rec. en bok tidigare så hon är inte en amatör Pockethexa utan en som gör en uppföljare och det är fritt fram för alla som har varit med tidigare att vara med i bokringen igen. Det enda du behöver göra är att skicka ett mail till pockethexan@live.se och berätta att du vill vara med , gammal som ny medlem och då rec. du den hemliga hexpocketen du får hemskickad.
 
Boken handlar om Lea som reser till Paris för att fly Sverige och sitt stressiga liv. Där träffar hon den karismatiske bohemen Michel och kastas in i en himmels kärlekshistoria. När hon blir gravid väljer hon att ta med sig sin stora kärlek och flytta hem till Sverige där hon drömmer om den perfekta familjelyckan men det visar sig att han som var den stora kärleken dricker whisky till frukost och konstnärsdrömmar blir det inget av. Det enda som växer är hans svartsjuka och hans kontrollbehov av henne, katastrofen är ett faktum, hon måste fly!
Jag gav Moas bok ett litet Hi! och ser med förtjusning fram emot att se vad Maria ska sätta för betyg!
_______________________________________________________________________

En till bloggare som blev ofrivillig Pockethexa är Violens boksida som fick med hexpocketen "Att vara med henne..." av Alex Schulman. Boken som hon vann var Christe Watsons "Solfåglar långt bort" och den har jag skrivit om HÄR.

Nu till alla som har eller vill ha en hexpocket skriv till pockethexan@live.se och lämna era rec. tillsammans med betyg och foto på hur det ser ut där du läser den och namn och adress till er som vill vara med!
_______________________________________________________________________

5 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Ska lägga på ett kol..

Anni sa...

Åh, en Joanne Harris som jag inte har läst!

När vi ses kanske du kan ta med en pocket till mig igen (ingen deckare, Hexan, det vet du!). Idag har jag nackspärr och ligger lågt hemma :-P

Kram!

Ann-Mari sa...

Oj vad bra att du påminde mig om "Små solfåglar långt borta" - den skulle jag ju läsa!
Och vilket sammanträffande att jag blev påmind idag när FN firar sin första "Flickornas dag" :)
ha det fint
Ann-Mari

Anna of Dallas sa...

Hejsan,

jag svarade på alla dina frågor meddetsamma när jag fick dem, men eftersom det blev så mycket så skickade jage tt mail. Kanske det inte kom fram till dig. jag använde en mailadress som jag hittade på din sida pockethexorna@livet.se. Har du en annan adress jag kan använda?

Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävlingar igång! sa...

Hej!

Nu har jag presenterat vinnaren av presentkortet från Miinto :) Kom in och se om du blev vinnaren!

Annars har jag en ny tävling igång som du gärna får vara med i.

KRAM