lördag 30 juni 2012

Fotoutmaning fredag-fredag

4U2:s FOTOUTMANING XIII: SKYLT / SIGNBOARD
kan du se de andra bidragen på veckans tema. 



Min bild är tagen för några år sedan vid campingen i St. Tropez,
jag bjuder både på skyltar och en signboard
plus min söta nyvakna dotter som skulle gå och handla frukost.

fredag 29 juni 2012

Dags för veckans Bokbloggsjerka

Veckans fråga i från Bokbloggsjerkans skapare Annika är:

Vad läser du just nu?

Jag skäms för att säga det, även fast jag har gjort "reklam" för den tidigare, när jag bara hade läst tre kapitel och "snuskigheterna" hade inte börjat ännu. Jag fastnade på en gång för bokens intrig, fast jag är en "fin flicka" (hur man nu kan vara det när man är gift med Oumberligating mannen...?).


Skämt o sido, boken jag pratar om är "Grannen" av det dansk-svenska paret Buthler och Öhrlund som jag har fått som rec. ex. av Massolit Förlag och det är inte ett så svårt jobb att rec. den eftersom den är så grymt spännande!

Den handlar om ett killgäng som har gått Handels tillsammans och kommer på ett system som går ut på att de ska med alla medel tjäna så mycket pengar som möjligt utan att tänka på om det är rätt och riktigt. Sedan visar det sig att en av killarna är psykopat och kan inte tåla någon oförrätt utan hänmas genom att mörda och låta en av killarna i gänget få skulden för det och det bara för att han inte betalade tillbaks en skuld på 200kr och för att han tog en tjej på en fest som han redan hade spanat in.

Nu har det gått så långt att han har tagit över kompisens blivande fru samtidigt som han sitter i fängelse för morden som psykopaten har gjort.
För att vara ännu grymmare ordnar han en fritagning åt sin kompis, men istället för att sätta honom på fri fot låser han in honom i sin källare. Samtidigt håller han sina grannar i skräck med upprepande små "terrordåd" mot deras hus, bara för att skrämma dem till att öka säkerheten på dem och köp nya låsen an den nya trevliga granne med låsfirma, allt för att han ska kunna ta sig in i sina grannars hem utan att de vet om det.
Samtidigt sitter den fritagne killkompisen inlåst i det nybyggda spat i källaren där han blir torterad med att tvingas se filmer som psykopaten har spelat in när han har sex med kompisens flickvän och det är inte någon missionär inte, utan det beskrivs ordentligt vad de gör och vad de har för hjälpmedel.


Jag hoppar över de sidorna och går vidare på själva intrigen, för jag förstår att de vill få fram hur sjuk psykopaten är och flickvännen som blir hans sexslav blev sexuellt utnyttjad som barn och gör det här för att vända de hemska minnena till något njutningsfullt. Om jag har förstått det hela rätt, är det sexuella utagerandet något som de som inte har klarat av att pratat ut om vad som har hänt i barndomen gör för att kunna överleva mentalt.

Hoppas nu att boken får ett bra slut, ett slut som känns logiskt och inte bara slarvas bort som tyvärr många thrillers och deckarförfattare gör.

Är det någon annan som har läst "Grannen"?
Vad tycker ni är det en bra bok eller är det "för mycket"?
Vad tycker ni om böcker med väldigt beskrivande sexakter, är det kul, kittlande, upprörande eller gör det inget för du struntar i att läsa de bitarna? 

Kramis ifrån Pockethexan som hoppas att jag nu har gjort rätt nu när jag gör min 2-a Jerka och jag ska kika in hos er andra som också är med för jag vill gärna ha lästips inför sommaren.
Ses!
 http://alkb.se/bokbloggsjerka-29-juni-2-juli

onsdag 27 juni 2012

Hjälp, jag ska börja ett nytt liv

Jag har fått ett erbjudande som jag inte kan tacka nej till och det är min 18 åriga dotter som har erbjudit sig att ändra sina matvanor för att hjälpa mig att gå ned i vikt. Det känns som att jag inte kan säga nej till det för hon gör det av välvilja och jag måste erkänna att det har blivit några kilo extra som inte vill försvinna och eftersom jag inte kan träna eller gå ut och springa av mig den där extra vikten som har kommit krypande.

Det vi ska göra är att gå över till att äta  LCHF-kost alltså kost utan kolhydrater, kan ni tänka er hur svårt det är för en halvdanska som är uppvuxen på smørrebrød (o wienerbröd). Ja hela min barndom åt vi varje lördag av ett sådant smörgåsbord där man man började med en ljussmörgås med räkor o majonäs för att sedan gå över till rågbröden med de olika påläggen som blev till små statyer med alla tillbehören. Det har lett till att jag än i dag, ursäkta till igår, dagligen ätit mina smörgåsar istället för lunch (o middagar om jag har varit ensam hemma).


Hjälp hur ska jag klara det här, är det någon där ute som också går
på LCHF-diet?
Du får gärna höra av dig till mig pockethexan@live.se och berätta hur du har gjort och det vore väldigt snällt om du kunde dela med dig av dina recept, speciellt om du har ett på ett LCHF-bröd!
Vad säger du om min frukost som jag åt idag, har jag gjort rätt?



Det är en tallrik med turkisk yoghurt, skivad jordgubbar, färska hallon och sen har jag strött över kokosflingor.

Till lunch eller middag har dottern lovat att göra köttfärsbiffar med fetaost och till det en grekisk sallad.

Det låter jätte gott så det är inte problemet utan det är när det är dags för mitt te, vad ska jag ha till det? Nötter?


Om du vill ha ett lästips om hur du ska börja tänka rätt för att kunna gå ned i vikt, då ska du läsa boken "Sov dig smal" de ger även konkreta förslag på hur man ska få in träningen i sin vardag och det är ju bra för er som klarar av att träna!

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar o välkommen till min tävling!




 TACK ALLA KÄRA BLOGGVÄNNER

FÖR ATT NI FUNNITS DÄR UNDER VÅRVINTERN
NÄR JAG LÅG UTSLAGEN AV SMÄRTSKOV
OCH NI SKICKADE SÅ GULLIGA OCH
UPPMUNTRANDE KOMMENTARER.

NU ÖNSKAR JAG
ER EN RIKTIGT

GLAD MIDSOMMAR
OCH
HOPPAS ATT NI VILL VARA MED I MIN UTLOTTNING AV CHRISTIE WATSON UNIKA BOK
SMÅ SOLFÅGLAR LÅNGT BORT
HÄR
ANMÄLER NI ER.

Boktävling och författarträff hos Forma Books

Nu är det dags igen, lagom till semestern, för en boktävling! Nu kan du vinna boken som jag fick av förläggaren på Forma Books när jag och maken var där på en författarträff. Boken som kan bli din är den "Costa First Novel Award" belönade och 2011 års Debutant pris vinnare
Christie Watsons "Små solfåglar långt borta".



Boken handlar om en 12-årig flicka som växer upp med sin mamma, pappa och storebror i en lugn och välordnad medelklass del av den Nigerianska hamnstaden Lagos. För henne är det lika självklart att hon ska gå i skolan som att familjen ska går till kyrkan på söndagarna. Hon är en väldigt 
grubblande och iakttagande flicka som en dag får hela sin trygga värld förstörd då hon en dag kommer hem tidigare från skolan och hittar sin pappa naken i säng med en annan kvinna än hennes mamma.

Mamman väljer då att lämna sin otrogne make och flytta tillbaks till sin hemby i Nigerdeltat med sina två barn och flytta in hos sina föräldrar.
Det betyder också att de måste lämna all den bekvämlighet som de har vant sig med som den luftkonditionerade lägenheten i det säkra gated communityn mot morföräldrarnas uråldriga hydda i byn där det ständigt pågår upplopp och som kallas för frihetskrig men i verkligheten så dödar de sin egen befolkning. Den största förändringen för den 12-åriga flicka är att nu måste de bli muslimer som sina morföräldrar och det innebär att det inte är så självklart att hon ska få gå i skolan, så istället börjar hon att följa efter sin mormor som nästan varje natt tar sin stora väska och följer med de kvinnor som har kommit och frågat efter henne.
Hon får då reda på av som finns i väskan och vad hennes mormor gör och blir själv helt uppslukad av hennes arbete och det slutar med att få hjälpa sin mormor med det svåra arbetet att hjälpa de könsstympade kvinnorna och flickorna att föda fram sina barn.

Det här är både en glad och rolig bok om ett nyfiket barns syn på livet in i vuxenvärlden men även en sorglig och politiskt viktig bok om vad som händer i dagens Nigeria med oljemagnaternas vapensponsring till milisen så att de kan utvinna ännu mer olja när markägarna har dött i striderna, miljöförstöringen, fattigdomen och den hemska könsstympningen. 

Är det här en bok för dig?

Var då med i min utlottning av Christie Watsons "Små solfåglar långt borta" (du kan även vinna boken hos min make Oumberligating, OBS varnar för känsligt innehåll!)

TÄVLING!


För 1 lott:

Det du ska göra för att vara med i utlottningen är att skiva en kommentar till det här inlägget och tala om att du vill vara med.

För 2 lotter:

Skriv om min tävling i din blogg/FB och länka tillbaks hit till mitt inlägg.

För 3 lotter:

Lägg till mig och bli följare av min blogg.

Tävlingen pågår t.o.m 2 juli.

Lycka till!



Författarträffen på Forma Books får jag berätta lite mer om senare, fast jag kan säga så mycket i alla fall att det var en väldigt trevlig kväll och jag uppskattade verkligen att få träffa de två författarna Olle Lönnaeus med boken "Den enda sanningen" och Manne Fagerlind "Berg har inga rötter.
Vi blev även bortskämda med en god buffe och gott vin och självklart ville jag ha mina böcker signerade....och det fick jag!

tisdag 19 juni 2012

Tefrossa har läst en hexpocket


Tyvärr har jag kommit efter i min mailskörd av bokrecensioner till min bokring "Pockethexorna på utflykt". Först ut är rec. ifrån min bloggvän Lena i Nacka eller som vi bättre känner igen henne som Tefrossa
Här kommer Tefossas egna ord om Ann Rosmans debutbok Fyrmästarens dotter:

-Jag har just läst färdigt Ann Rosmans debutdeckare "Fyrmästarens Dotter", mestadels sittande på balkongen eller i min vårgröna trädgård.
Vad tyckte jag då?

Tja, litet mer än ett "Hm" måste det nog bli, men inte mer än så.

Det är en klassisk "snäll" deckare utan alltför mycket grymhet men med en lagom invecklad intrig som lockar till sidvändning. Tycker nog att jag blir stimulerad att fortsätta läsa även om det är litet lågmält på något sätt som jag har svårt att sätta fingret på. Kanske finns det alltför många deckare av denna typ, man börjar bli litet van vid dem. Men jag gillar dem ju ändå, de är alltid underhållande! Ett plus för de historiska återblickarna och miljöbeskrivningarna, sånt är alltid kul att läsa om. Ett minus (tyvärr) för språkbehandlingen och syftningen på ett fåtal ställen där man verkligen slarvat rejält.
Nu lämnar jag vidare boken till en kompis i Älta. Skall dit på 50-årskalas i morgon :)


Hälsningar Lena i Nacka, Skuru

söndag 17 juni 2012

Fototriss

Fototriss

v.24 Träd





HÄR kan du se de andra deltagarnas trädfoton som de visar på Fototriss!

Ska även läsa den här boken, ska du?

Den andra boken som jag tänker läsa nu i juni är en ny författarduo för mig och det är Buthler/Öhrlund med boken Grannen som jag har fått att recensera av Massolit förlag.
Det här är en 609 sidor tjock pocket som jag här läst de första tre kapitlen av och jag kan säga att det är bland det ruggigaste tre inledande kap. jag har läst, inte för att det är de "blodigaste" utan för att de är "gåinnanförskinnet" ruggiga.

Innan jag började med den här boken var jag lite skeptisk till att inte ha läst den första i trilogin, där den tredje Återvändaren kommer i höst, men de har gjort en sådan bra tillbakablick att det inte känns som att jag missar för mycket.

Den börjar med att huvudpersonen sitter i fängelse för något som han är oskyldigt dömd till. De första kapitlen utspelar alla sig under den först april och dagen börjar med att han blir grovt misshandlad av de andra medfångarna under en pokermatch. Det har hänt ett antal gånger tidigare så för att få lugn och kunna återhämta sig så begär han isolering. Fast det är under den här dagen som hans efterlängtade förflyttning till det mindre och lägre säkerhetsklassade fängelset beviljas och han lastas in i en liten minibuss och färden mot det nya fängelset, utan högrisk fångar och ett lugnare liv kan börjar...

När så chauffören till fångtransporten väljer en mindre väg till det nya fängelset bara för att han vill titta till sin sjuka hund då förstår man att nu kommer det inte att sluta bra och den där "detkryperunderskinnet"-känslan kommer tillbaks!
....och det gör det med besked när det kommer en svart van och prejar dem av vägen!

Vill du ha något riktigt spännande att läsa i sommar? Fast du behöver inte göra som jag o börja med del 2 av Buthler/Öhrlund  trilogi om psykopaten Christopher Silfverbielke utan börja med del 1 En nästan vanlig man.

Några sista ord ifrån författarnas hemsida och de säger en hel del om vad som väntar oss läsare av boken Grannen, HÄR kan du läsa mer ifrån deras sida!

-"Psykopaten Christopher Silfverbielke är tillbaka,
vilket betyder att du bör kolla att dörren är låst,
 innan du släcker sänglampan".

fredag 15 juni 2012

De här ska jag läsa i juni, ska du det?

Jag har nämligen fått två lovande böcker av förlagen Damm och Massolit att läsa som recensions exemplar.

Först ut är den underbara författarinnan Ann Rosman, som jag lärde känna när jag intervjuade henne under förra årets Bokmässa, det här är hennes och hennes fjärde bok Mercurium som jag nu ska läsa.



Hon har lyckats hitta en egen lättläst deckarstil som både väver in historiska händelser som berör Västkusten och då främst ön Marstrand med dagens liv där poliserna ska lösa mordgåtor samtidigt som de ska försöka få sina privatliv att fungera.

I den här boken är det en kvinna som sitter fången i mansfängelset Carlstens fästning som enda kvinna och hon är dömd för att ha förgiftat sin make och två av barnen med kvicksilver som förr hette Mercurium. Hon har ingen möjlighet att skriva en nådeansökan eftersom hon inte har tillgång till papper och penna, det hon däremot har är tyg, nål och tråd....och vips, så har hon knåpat ihop en nådeansökan. Längst bak i boken är det en bild på hennes broderade ansökan som till vardags finns på Nordiska Museet.
Det som sker i nutid är att den svenska societen har en storslagen maskerad på Carlstens fästning och när den låsta borgen öppnar på morgonen så är två st av de 140 deltagarna döda...
Jag tycker i alla fall att det här låter som en bok som man bara måste läsa!!!



-Grattis Ann och lycka till med din fjärde bok som ska bli så spännande att läsa, både för att det är en sann kvinnohistoria som ligger bakom iden till boken. Sen för att jag har fått äran att få träffa dig och se vilken härlig och hjärtlig människa du är!
/ Kram från Pockethexan till dig!....
Vi ses på Bokmässan igen!!!





torsdag 7 juni 2012

Mitt alfabet

Nu har jag gjort det igen! Alltså varit inne på min Oumberlige makes blogg och snattat en av hans läsare! Den här gången var det Desperata hemmafrun med bloggen Svensk i Waterloo Bader Soden som jag besökte.
Hos henne hittade jag en kul grej! Hon har radat alla bokstäverna i alfabetet och hittat ord till varje bokstav som symboliserar hennes personlighet.

Vilken grym idé och jag vill inte vara sämre för klart att en Pockethexa måste ha ett eget alfabet!
Så här ser mitt ut!
Hur ser ditt ut?
Gör ett du också så kan vi jämföra med varandra!


A-ABBA o Antik/Arkitektur

B-Böcker o Barn

C-Citron o City

D-DIF o Deltagande

E-Eldig o Ekologisk

F-Familj o Fotboll

G-God o Gottegris

H-Husbil o Hjärtlig

I-Ishockey o Innerlig

J-Jordnära o Jordgubbar

K-Konst o Kärlek

L-LEGO o Litteratur

M-Mamma o Metadon

N-Naturlig o Naturell

O-Omfamna o Ord

P-Pockethexan o Pc

Q-Queen o Quiz

R-Rolig o Romantisk

S-Smärta o Solsken

T-Tillit o Tröst

U-U2 o Utö

V-Vatten o Vänskap

W-Wow o Which

X-Xylocain o Oxynorm

Y-Ymnig o Syster Yster

Z-Zoo o Buzz

Å-Åsikt o Aase

Ä-Ärlig o Äppelpaj

Ö-Önskan o Öppen




söndag 3 juni 2012

Vinnaren i min bokutlottning!



Nu har jag dragit vinnaren i min tävling där jag har
lottat ut skådespelerskan Suzanna Dilber debutroman
Dubbelexponering.


"Den som väntar på något gott väntar inte för länge"

Tänk vad det stämmer bra, för tyvärr har jar varit utan
dator i 1½mån
och har därför inte kunnat dra någon vinnare,
men nu ska det ske!


Och den lyckliga vinnare är
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
...
....
.....
......


Syns det vad det står på lappen?

GRATTIS

Den lyckliga vinnare är,

INGRID
med bloggen


Hoppas att du får stor glädje av din vinst och skicka mig ett mail med din adress till pockethexan@live.seså att jag kan skicka din bok till dig!

Till er som inte hade turen med er håll ögonen öppna för det kommer fler boktävlingar!