lördag 22 december 2018

Lucka 21


Bokjulkalender
Lucka 21

Häromdagen skrev jag om en pysselbok för små barn nu ska jag presentera en pysselbok för både stora barn och för vuxna. "Klur i jul" av Gallie Eng från Lind co är en sådan där bok som gör julafton mycket roligare och tiden går fortare i väntan på tomten när man löser gåtor och klurigheter tillsammans. Boken innehåller även luriga berättelser, knep och knåp, yssel och lekar. 



Här är några exempel:
-Hur gammal: Maja är 24 år. Hon är dubbelt så gammal som Max var, när Maja var lika gammal som Max är nu. 
Hur gammal är Max? 

-Vad är det när fyra tomtenissar kastar snöboll?

Recept: Goda råttor
Skär ett päron på mitten. Sätt i mandelspån som öron. Gröp ur två små hål till ögon. Dela ett russin på mitten och sätt in dem i hålen som ögon, ta ett till russin och sätt in det som en nos=Goda råttor!Det här är bara ett litet smakprov av boken.
___________________

Har du ett barn som har det kämpig med sin matematik i skolan? Eller har du ett barn som är tvärtom och älskar sin matte och vill veta mer, veta allt! Då har jag den perfekta boken till dig "Klur till jul" av Gallie Eng från Alfabeta förlag.
Bokens syfte är just det att öka nyfikenheten och fascinationen för den här ädla konsten som har funnits i flera tusen år. 
Boken innehåller allt man kan tänka sig i ämnet, allt utom siffror. Historiska fakta  om de gamla grekerna, kluriga tanke nötter mm.  
 
 PS: om ni inte har kommit på svaren på gåtan och klurigheten så är det....................vinter och 18 år.

Inga kommentarer: