tisdag 4 december 2018

Lucka 4


Bokjulkalender
Lucka 4
Idag är det två böcker bakom lucka 4 dom är från Alfabeta förlag. Det är pekböcker för åldern 0-3. "Kan du trösta Lilla kanin" av Jörg Mühle och "Lilla Djungelboken" av Kenneth Andersson.

För de yngsta barnen passar Lilla djungelboken för det är så enkel text och klara fina bilder på djuren som gör olika saker. I slutet av boken är det en överraskning som de små läsarna kommer bli jätte glada för. 


Pekboken om Lilla kanin passar utmärtk till de äldre i åldersgruppen för i den boken är det en berättande text som handlar om hur man tröstar någon som har ramlat och slagit sig så att det gör ont. Just för att det är något så abstrakt som känslor och smärta måste man vara så pass gammal att man förstår det för att få ut något av boken. Men när man gör det är det en bra bok som visar på praktiska saker man kan göra när man ska trösta någon. Faktiskt är den här boken bra för äldre också som behöver lära sig sådan saker som bara att torka bort en tår och lägga sin arm om ryggen på den som har gjort illa sig, fast först måste man ju självklart få ett plåster.
Båda böckerna får fyror i betyg av mig, Pockethexan själv, just för att de är bra för de åldersgrupper de riktar in sig på.

Inga kommentarer: