söndag 2 december 2018

Lucka 3


Bokjulkalender
Lucka 3


Idag ligger boken "Lovis Ansjovis och jorden" bakom lucka 3. Boken är skriven av Maria Estling Vannestål och Sanna Hellberg och det är Idus förlag som har gett ut den. 

I den här boken får vi möta Lovis som vill vara med och rädda jorden som hon har fått höra är väldigt sjuk. Istället för att göra julspel och sjunga julsånger så här före jul så går hon och hennes klasskamrater samman och skapar en teaterpjäs där de först och främst ska göra allt för att de inte ska hugga ned skogen som är runt deras skola. De som bestämmer förstår inte att skogen både är ett hem för alla djuren och så är det världens bästa lekplats för alla barn.

Det här är verkligen en bok som både berör alla, både barn och vuxna vi vill ju också att vi ska vara rädda om de grönområden som finns. En till sak som skogen är bra för är ju att det är den som gör syre till oss alla och det behöver vi ju också. 
Jag ger "Lovis Ansjovis och jorden" det högsta betyget fem och ett stort hjärta till författaren som har lagt in ett så viktigt ämne i en bok som utspelar sig i jultider. Det hade varit så enkelt att låta boken handla om julklappar, luciatåg och julbak.

Inga kommentarer: