lördag 20 februari 2010

Nu går det hett till i trolleribranscen!


För författarinnan till "Harry Potter" böckerna J K Rowling har blivit stämd på £500 miljoner av dödsbot till författaren Adrian Jacobs.
Han har skrivit böckerna om "Willy the Wizard" som kom ut 1987 och Rowlings första kom 2000. Hon har alltså blivit anklagad för ha helt enkelt snott iden från boken om Willy när hon skrev om Harry.
Hon säger själv att hon aldrig hade hört talats om honom och hans böcker, men vem kan bevisa det? Och spelar det någon roll egentligen? För alla vi människor tar ju intryck av det vi ser och upplever och det är ju det som är vår livserfarenhet och som ligger till grund för det vi gör och skapar. För det står väl ändå varje människa fritt att skriva och författa saker, även om man nu tycker att det liknar ett tåg det som Willy åker iväg i sin första bok och att Harry blir upphämtad av ett tåg på perrong 9¾ . Så kan ju Rowlings, istället för Jacobs bok, blivit inspirerad av en dokumentär serie på te.x "Discovery" som handlar om de gamla engelska tågen. Åh, skynda er att stämma henne vi var först med att prata om tåg...

Ja så där kan det ju faktiskt fortsätta i det oändliga, fast det egentligen bara handlar om avundsjuka på Rowlings miljarder!
Men här får ni ett tips, Jacobs dödsbord, ta och ge ut böckerna igen och skriv som det är; att gillar du Harry Potter, så gillar du de här böckerna också. Tror ni att jag kan få någon procent av intäkterna nu när det är jag som har skrivit om iden först av alla..
Vill ni veta mer om vad som har skrivits om stämningen av JK Rowling det här så kan ni tex. läsa SvD-s artikel eller gå in på Mail-s hemsida och läs om vad de i England säger om det här.

1 kommentar:

Anna of Dallas sa...

Hejsan,

Om du går in på mitt inlägg med Loui Eriksson
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5558313787053250570&postID=832542690389281922

så finns där ett långt svar på dina frågor.

Ha en bra dag!