måndag 7 juni 2010

Läs vad Pockethexan Malin tycker om boken "Tisdagarna med Morrie"

-"Vid samma tidpunkt som jag fick diagnosen "mental utbrändhet" skickade Pockethexan boken "Tisdagarna med Morrie" utav Mitch Albom till mig.
En fantastisk bok om prioriteringar i livet och hur man borde ta till vara sina levnadsdagar på bästa sätt. Helt enkelt en terapibok för en stressad individ som jag.

På ett varmt, kärleksfullt sätt berättar författaren, Mitch Albom, om sin nära relation med sin gamla lärare, Morrie Schwartz. Sociologi professor vid Brandeis universitet i staden Daltham, Massachusetts.
16 år efter sin examen söker författaren upp Morrie, då han sett i en TV-intervju att denne drabbats av Als. De påbörjar en sista kurs tillsammans i ämnet "Livets mening" och examensarbetet blev denna tänkvärda bok. Fjorton tisdagar träffas de hemma hos Morrie för samtal om känslor, kärlek, döden och livet. Morrie blir allt sämre. Hans kropp förtvinas, han blir allt mer beroende av andra och Als tar över varje del av hans kropp och vardag. Men hans sinne förblir klart in i det sista och hans positivitet strålar genom hela boken.

Det ges många tänkvärda ord och aforismer. Självklarheter som man tar för givet men inte hinner med att känna/njuta utav pga fel prioriteringar i den hektiska livssituationen som många av oss lever i. Budskapet jag tog till mig är "stanna upp, Andas, Njut av det lilla ~innan det är för sent. "
Stundtals är den otroligt sorglig men samtidigt spred den ett lugn och harmoni inombords. En bok som många borde läsa.

Boken följde med mig upp till min barndomsstad Ljusdal, Hälsingland, där jag tillbringade några semesterdagar för att finna mig själv och lugnet.
Medan jag nu återvänt hem till vardagen igen stannade boken kvar hos min älskade mamma.

Jag ger boken +4.
(Helt klart ett Hi! <;D) Kramar från pockethexan Malin"


Vad glad jag blir när man som medsyster här i världen kan göra en sådan liten sak som att skicka en bok till någon och så blir det en stor hjälp och tröst för den personen.

Kanske något för fler personer att läsa, Mitch Alboms "Tisdagarna med Morrie" för Malin tyckte helt klart att det var en "terapibok för en stressad individ" när man som hon, enligt läkarna, lider av "mental utbrändhet".

Vill du läsa mer av vad Pockethexan Malin tänker och funderar på gå då in på hennes blogg Malinstankar och läs hennes vackra dikter men framför allt dela med er av livet och läs erfarenheter som betyder något, för det var det det gjorde för henne med hexpocketen "Tisdagarna med Morris av Mitch Albom.

Kramis från Pockethexan själv som väntar på fler bokrecensioner från bokringen "Pockethexorna på utflykt"! <;D

3 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Den boken har jag helt och hållet glömt av att jag SKA läsa - måste hitta den;-))

Anni sa...

Visst blev den filmatiserad också, jag är säker på att den finns i mina gömmor...

Anonym sa...

Det känns konstigt att läsa något som man själv skrivit, men samtidigt väldigt häftigt! Ja, tänk att du lyckades hitta så rätt, jag blev så glad. :)
Jag hoppas du mår bättre nu och att det går framåt. Tänker mycket och ofta på dig. Varma kramar.