söndag 22 maj 2011

Bokreleaseparty
...på hotell Storys innergård, helt underbart att få mingla bland bokvänner och författare en ljummen försommarkväll.
Men först så laddade jag upp med att kyla ned mig med en "välförtjänt" glass på Östermalmstorg samtidigt som jag läste de sista raderna av Ann Rosmans första bok "Fyrmästarens dotter".Det var kul att få se de köande kroggästernas fundersamma miner när de ser att det ligger en glassätande Pockethexa och läser vid entren till deras favo uteservering men de var några som tog mod till sig och frågade om det var en god bok...! Fyndigt!
Sen var det dags att få träffa Linda Skugge igen för det var hon som var värdinna för evenemanget och jag fick ett glas rosé innan det började strömma in folk och efter vi hade minglat i en timme till musik av Evert Taube vilket var passande eftersom boken utspelar sig på Marstrand och i den första boken ingår en Taubetext som ledtråd i bokens mysterium när man ska hitta "Fyrmästares dotter"!


En bok med mycket stämning och Västkusthistoria samtidig som det är en klassisk deckare med poliser och deras livsöden både i tjänsten och privat.Jag träffade många av mina bokvänner som jag "höll hov" för eftersom jag inte är så rörlig och de kom till mig som tur var men när det var dags för dagens författarinna att berätta om sin tredje bok "Porto Franco" blev det många "nackar" framför mig med det hon hade att berätta om den gjorde att nu måste jag snabbt få tag i den andra boken för det här är spännande saker när man väver in historia i en deckarhistoria blir jag verkligen läslycklig. Ann Rosman som har fått ge ut sina böcker i 8 länder, än så länge och det kommer att bli fler för det här är läsning som slår, berättade inlevelsefullt om sin fascination för västkusten och dess historia och hur hon börjde leta levande ledtrådar till sin tredje bok Porto Franco på den lilla ön där de än i dag leve ättlingar till de personer hon skriver om i sin bok.
Jag hade aldrig hört talas om Porto Franco innan Ann började att berätta om hur Sverige fick en frihamn under 1700-talet och om man lyckades att ta sig till den här lilla ön utanför Marstrand på Västkusten så fick man amnesti för de brott man gjort om det inte var mord eller hedersrelaterat. HÄR kan ni läsa mer om det! Hade ni hört talas om det?Inte jag i alla fall och historikern Christopher O´Regan blev också eld och lågor när han hörde det här och vi fick be honom att avsluta sin privatföreläsning med Ann, för vi ville hinna få våra böcker signerade innan de skulle segla iväg efter releasen, alltså författarinnan och några som vunnit platser i båten från en utlottning på Facebook.
Boktokig (tv) var en av de lyckliga vinnarna av seglatsen hur mysigt de hade kan du se HÄR.
Jag hann även med att träffa författarinnan Sandra Gustafsson (th) som har gett ut de starka böckerna "Svedd" och "Maskrosungen".
Skrivarmamma (tv) har nu fått JA till sitt manus så nu kommer hon att få ge ut sin bok till nästa vår!
Sist men inte minst kvällens Goodiebag som inhöll många godsaker men det bästa var nog ändå att vi fick del 1 o 3 av Ann Rosmans böcker om polisen Karin Adler på Marstrand men eftersom jag redan har hunnit att läsa ut del 1 finns det nu 2 st blivande hexpocketar som ligger och väntar på att få flyga iväg kanske något att tänka på om det nu finns någon intresserad blivande Pockethexa....nu måste jag bara ut på del 2 jakt!8 kommentarer:

Sandra Gustafsson sa...

Det var jättetrevligt att träffa dig och din man, vi får ses igen på min nästa release (när den nu blir) :)

Marie-Louise sa...

aha har hon gett ut en tredje bok, den måste jag kika efter. Jag gillar också när deckare blandas med historia.

Marie-Louise sa...

Svar: ja låna listan du, jag har själv lånat från någon annan blogg :) Kram

Carpe Diem. sa...

Hejsan!
Du såg ut som fisken i vattnet!=D Hur går det med det egna skrivandet då???
Kram från ett blåsigt Skellefteå!

Marie sa...

Det var verkligen en trevlig kväll, kul att ses igen!

Carpe Diem. sa...

Ja du "bara fylla i i mitten"?! Klart får du många början och slut så har du tillslut MÅNGA böcker!
Hockeyn....hann se Linköping-Skellefteå, sen låg jag i influensan! Fick lov att fråga gubben igår efter jag läst vad du skrivit, för jag kom i nt i håg hur det gick! Låg ju mest och sov! Sen åket jag på den däringa vattenbakterien som härjat här i stan. Magsjuka! Men vi kom visst tvåa iaf. Nä bättre lycka nästa år, om vi nu får behålla några spelare vill säga.

Kollade in sidan...jo den blir nog bra OM hockeyn blir alltför "tråkig" ;)
Kram

Tea Lady sa...

Oj, vad trevlig det där såg ut! Ann Rosman verkar intressant... Har du någon pocket "över"?

Kram
Lena

4U2! sa...

Missade detta inlägg och dessutom har jag tagit mig friheten att låna en av dina bilder ... du får säga till om jag skall ta bort den från min blogg. Du ser den på dagens inlägg.