lördag 8 september 2012

Lasse Hallström filmatiserar Hypnotisören

Vad känner du när du hör det? JA!!! Woaw vilken lycka! Eller vadå Hypnotisören...? Och Lasse Hallström? Var inte det han som gjorde de där filmerna i USA?

Jag känner som det första alternativet JA! och Woaw! eftersom jag blev helt tagen av Lars Keplers bok när den kom ut för några år sen. HÄR kan du läsa min bokrecension av Hypnotisören och hur min då 10-årige sons teckningar hjälpte mig lösa bokens gåta. Det är alltså  författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som har skrivit boken under pseudonym Lars Kepler, men det vet ni väl redan?

Men att min favorit regissör Lasse Hallström har tagit sig an den här boken som är hans första thriller känns så bra. För att inte tal om att han alltid har sin fru Lena Olin i huvudrollen och att hon möter Mikael Persbrandt i den manliga huvudrollen är inte heller helt fel.
Ni vet väl att det är han som har gjort storfilmerna "Gilbert Grape" där de här tre unga storstjärnor slog igenom; Juliette Lewis, Johnny Depp och Leondardo DiCaprio. Han har även gjort storfilmerna "Ciderhusreglerna", "Chocolat" och "Sjöfartsnytt" m.fl. för att inte tala om den svenska filmen som banade väg för hans amerikanska framgång och det är "Mitt liv som hund".

Den här filmen kan bli hans stora framgång då den är Sveriges val av film till Oscarsgalan i kategorin "Bästa icke engelskspråkiga film"

Tyvärr kan inte jag gå på premiären då jag är på Bok o biblioteksmässan i Göteborg. Hypnotisören kommer upp på bio den 28 sep. och om du inte ska till bokmässan kan du gå och se den. Vore väldigt kul att få höra vad du tycker om den!Vill du ha lite att göra fram till dess kan du läsa författarparets böcker som nu har kommit upp till tre stycken.

Hypnotisören

PaganinikontraktetEldvittnet1 kommentar:

Milla sa...

Har läst samtliga av Keplers böcker och biobesöket är inbokat. Röda mattan rullas ut, hmpf, inte? Nähe, men middag och ett glas rött med käre maken samt med dottern som privatchaufför (nybliven körkorts- innehavare) blir ju känslan nästan densamma :)

Kram