fredag 23 november 2012

Har du sett de här underverken?

Då menar jag inte bara mina underverk som jag skapade på glasfusing kursen som Anni, "Med ögon känsliga för blått" höll i den lilla butiken i Gamla stan som hon hyrt för att kunna sälja sina stora underverk. Mina underverken däremot har bara hon, jag och min kursmedlemen Razzy sett, hon var också med och fusade så att jag inte skulle bli ensam.
Så gulligt gjort av dig Razzy!
Men nu ska även du få se dem mina underverk...Håll till godo!

Pst, det e innan de har varit inne i glasugnen och blivit fusade!


Fast det var de här tre hexpocketarna som jag har delat ut den senaste tiden som jag tänkte på! Det är tre böcker som berörde mig mycket när jag läste dem under 90 o 00-talet.

De som har fått de här böckerna är automatiskt med i min i bokringen "Pockethexorna på utflykt" och när man läst den blir man själv en Pockethexa. Vill du också bli det? Skicka din adress till mig på pockethexan@live.se så kommer det hem en hemlig hexpocket till dig att läsa, recensera och lämna vidare.

Först ut att få två av de här hexpocketarna var kursledaren Anni och de fick hon när vï möttes över en salladslunch på Hard Rock Cafe här i Stockholm. Vi möttes där för jag skulle få mina fusade underverk som hon nu hade smält hemma i sin glasugn. De ska jag gör om till fina hängsmycken och broscher och så ska han den där Oumberlige maken få ett par fina manschettknappar också. Fast de flesta ska vackra smyckena ska jag dela med mig av till släkt och vänner, så därför får ni inte se alla underverk förrän efter jul så man inte förstör överraskningen till jul.

Herrbjörg Wassmo
"Dinas bok"
Verkigen en stark bok som handlar om norskan Dina som råkar ut för hemska saker under sin uppväxt vilket påverkar hela hennes liv på flera plan. Hon blir en kvinna med en egen vilja och drivkraft vilket inte en kvinna på den tiden skulle ha utan hon skulle bara följa sin makes vilja och ord.
Det här är del 1 av 3 och de andra  heter Lyckans son och Karnas arv.
Joanne Harris
"Kärlekens dårar" 
Hon har skrivit flera böcker med historiskt tema precis som den här som utspelar sig under medeltiden. Det är ett teater sällskap som gör allt för att överleva och det var inte det enklaste under den här tiden då det verkligen var fara för ens liv då man kunde bli anklagad för hex...ops häxeri om man gjord något som kunde uppfattas som magiskt eller annorlunda.

De här två hexpocketarna ska Anni recensera och jag hoppas att det är fler än jag som ser fram emot det.

Rose Tremain
"Musik & tystnad"

Jag som är halv-danska och till en viss del insatt i den danska historien kände inte till det som den här boken handlar om. För den handlar nämligen om den ofantligt rike kung Kristian den IV som lät uppföra många kända slott och byggnader i sitt rike som då innerfattade både Norge och Skåne (vilket han senare förlorade till svenskarna i slaget vid Brömsebro).
Musik o tystnad handlar om livet på hans slott Rosenborg i Köpenhamn och främst om de musiker som var tvungna att leva i den fuktiga källaren på slottet. Vid en speciell signal började musikerna spela och så leddes ljudet upp via kanaler till salongen där kungen och hans hov satt och de kunde lyssna på den mystiska musiken som de inte visste vart den kom ifrån.  
Den här boken ska bloggerskan Västmanländskan recensera för hon har fått den hemskickad till sig eftersom hon anmälde sig till att bli en Pockethexa.

Har du läst de här böckerna, vad tycker du om dem? Skriv och berätta!

___________________
 
Ja just ja, ni kanske vill se underverken
hur de ser ut efter de har varit i ugnen och blivit fusade?

 

6 kommentarer:

Elle sa...

Kul att se vad det var du berättade om. Nu fattar jag. Jättefint!!
Vi hörs!
Kram

Anonym sa...

Jättefint,,ja en sådan kurs hade jag gärna gått på, men nu bor man i mörka Småland.
Det var verkligen pocket jag inte sett innan så det ska bli kul att läsa vad de tyckte sedan
Mia

Razzy sa...

Häftiga dina blev :) jag måste ta mig i kragen och ta en bild av dem så att du också kan få se hur mina blev :)

Carpe Diem. sa...

Vad läckra! Det skulle jag vilja prova!
Kram

Anni sa...

Mmmmm, finfina presenter kan det bli! Och jo då, jag ska både läsa och recensera, jag ska bara ...

Västmanländskan sa...

Nu har jag bloggar min hexocket: http://vastmanbok.blogspot.se/2012/12/hexpocket-musik-och-tystnad.html