torsdag 31 augusti 2017

Recension 2 av Vända hem

Nu har jag fått en recension till av boken "Vända hem" av Yaa Gyasi från Norstedts förlag. 
Först ut att recensera boken var Anni som skrev om den HÄR. När hon presenterade boken i sin egen blogg hörde jordemor Susjos av sig till henne och sa att hon också vill läsa och recensera Yaas bok. Det fick hon självklart göra, så hon fick den hemskickad till sig efter att Anni läst ut den under sin kanalbåtsresa i England.

Här kan ni nu läsa Susjos egna ord om Yaa Gyasis bok. Annars kan ni följa henne på hennes blogg
  En jordemors liv och lustar 


-Har ju lovat att recensera denna bok som jag fick skickat till mig av snälla Anni, som i sin tur fått den av pockethexorna.blogspot.com

"Vända hem" är en ung författarinnas debutroman, Yaa Gyasi är född 1989 i Ghana men uppvuxen i Alabama. Boken börjar i slutet av 1700-talet i Ghana där två systrar växer upp, ovetande om varandras existens-en blir bortgift med en engelsk guvernör, en förs bort för att säljas som slav i Amerika, så inleds den vindlande släktkrönikan  i 7 generationer som slutar i nutid.  Jag blir imponerad av att den är så välskriven och detaljrik, man kan nästan känna dofterna ,som inte alltid är så trevliga. Det är många namn att hålla reda på,vilket inte alltid är så lätt, men som tur är så finns det en lista över släktbanden i början av boken som man får titta på ett par gånger.  Det är en tuff läsning om hur de svartas situation har sett ut och ser ut idag. Jag ger den 4 av 5 stjärnor.


 Någon mer som vill läsa och skriva vad ni tycker om boken?
Skriv då några ord här under inlägget och lämna ditt namn och vart man kan nå dig. Eller direkt till Susjos på hennes blogg.

1 kommentar:

Anni sa...

Kul att Susjos läste och recenserade!