söndag 14 mars 2010

Min låt vann el. döden är en schlager!

Ja,ja jag erkänner, fast inte barnen var hemma kollade jag på Melodifesivalen!

Igår lät jag som om jag inte brydde mig om den, men efter 10 år med barn i kör och orkesterklasser så har även den här tondöva hockey/fotbollstokiga kvinnan lärt sig att uppskatta bra musik. Eller som mina kära barn brukar säga när jag glatt tjoar med i låtarna:
-"Det är okej, bara du inte börjar försöka klappa i takt, för DET klarar du inte!"


Men om du nu har schlagerfrossa och inte vet hur du ska kunna klara dig till den stora finalen i Oslo den 29 maj har jag lösningen! Läs Ann-Christine Bärnstens superspännande deckare "Döden är en schlager och du har fått alla schlager nerver ordentligt omskakade. För att inte tala om alla fördomar om hur det går till bakom kulisserna när de "stora" ska uppträda, dom blir ordentligt besannade!


För hon vet vad hon talar om Ann-Christine Bärnsten, för hennes låt "Ska vi plocka körsbär i min trädgård" var ju den första stora "sex"-skandalen i melodifestival sammanhang, eftersom hon som ett litet glatt "cherry" sjöng om att bli plockad i trädgården. Hm, undrar vad dom menar med det?

Nu tillhör jag ju den här gruppen som redan i Idol 2008 blev väldigt förtjust i årets Melodifestivals vinnande Anna Bergendahl (o då menrar jag inte den Anna B. AIK!).

Lyssna och njut och nu så vet du vart du kände igen henne ifrån!
..nu ska jag bara ta och sparka igång mellansonen så att han börjar sjunga igen, för han sjunger gudomligt fint, enligt mig i alla fall och jag hade ju rätt igår!

3 kommentarer:

Elle sa...

Läste ditt inlägg tidigare, men hann förut inte skriva en kommentar, men nu kommer jag tillbaka! Den kommer nämligen att bli lång. Jag kör inte gärna med korta kommentarer, fråga den oumberlige...korta kommentarer är svårt helt enkelt.
Ska nämligen berätta vad ditt inlägg väcker för minnen i mig.
Låten "ska vi plocka körsbär..." minns jag mycket bra. Jag var en liten dagistös fortfarande. När jag hör denna låt ser jag en "minnesfilm" framför mig.
Jag och min familj körde hem från fritidshuset vid Hjälmaren. Det måste ha varit vinter, för jag minns hur jag hörde denna melodi i radion, hängde upp min luddiga 70-talsmössa på "klädkroken" i bilen och sjöng med i melodin, samtidigt som jag låtsades plocka körsbär och lägga dem i den upphängda mössan. Detta var ju 70-talet och när vi körde där i vår brandgula Opel Rekord, var det ingen som hade en tanke på säkerheten i baksätet...det fanns nog inte ens säkerhetsbälten har jag en känsla av...*ler*
Hursomhelst, stod/hoppade/sjöng/plockade jag körsbär där i baksätet och plötsligt gick snöret till mössan av!!!!
Jag minns ännu idag, 35 år senare, min förfäran över detta!! Jag vågade nog inte tala om under vilka omständigheter mössans snöre försvunnit...jag kunde ju inte gärna säga att jag plockat körsbär mitt i vintern!!! Vilken förälder skulle tro mig? *blink*
Tänk vilka minnen en enkel melodi väcker. Jag skulle nog t o m kunna säga exakt VAR detta hände, typ 700 meter innan den stora korsningen.
Jag börjar inse att det är mycket jag inte talat om för mina föräldrar...*fniss*

Om du nu har rätt, angående min dotters teckningar, så vet jag inte om det är en bra idé att uppsöka frisör nu i veckan. Jag tror inte att jag vill ha en kort och fyrkantig frisyr...*ler*
Jag tror att man ibland oroar sig över fel saker, när det gäller barnen. Det viktigaste av allt är att de vet att de är älskade och det tror jag att både dina och mina barn vet mycket väl!

Något uttalande till melodifestivalen kan jag inte fälla, p g a de geografiska omständigheterna. Synd.
Skulle kunna leta i internet, men dt orkar jag verkligen inte just nu. Tror dessutom att min dator är för seg för att se musiksnuttar.

På tal om seg, så borde jag nog lägga mig nu, annars vet jag en som är seg imorgon...idag....
Önskar dig en bra start på veckan!
Vi hörs säkerligen snart igen!
Kram Elle

Carpe Diem. sa...

Hej!
Måste erkänna att jag såg nog oxå melodifestivalen. Om rätt låt vann...ja dom sa ju att det alltid var rätt låt som vinner, så det var väl det. Jag lutade väl lite mer åt den som blev två, Salem.

Byggkyla..Ja den har vi oxå haft, gubben min har varit byggledare i herrans många år, tills nått företag kom på att dom skulle köpa upp företaget här och lägga ner.....Men jag vet hur det var med temperaturen, när och om man skulle jobba. Känner igen det!

Böcker om sport? Finns int mycke annat än ungdomsböcker, tror jag, Och fakta böcker. Trodde det skulle komma ut en om Per Elofsson, men den blev nog lagd på is eftersom han lutade pga sjukdom.

Vi har fått lite varmare i tvättstugan nu, så då ska jag passa på att städa där. Det är bara ett måste!
Ha en trevlig dag!
Kram
Ps det blir spännande i slutspelet :D ds

Anni sa...

Läser ikapp i blogg- och facebookvärlden just nu. Har inte hunnit med alls under galleridagarna!

Meeeen, jag håller inte med dig!
Tycker att Dolph är förskräcklig.
Gillar inte alls vinnarlåten.

Tycker att Måns är så vansinnigt duktig!
Gillade Salem al Fakir mest, helt utan konkurrens!

Och undrar hur det ska gå mot Brynäs...