måndag 22 mars 2010

Pockethexans senaste leverans..

...av pocketar till bokringen som har flugit ut till olika läsare runt i vårt långa land.

Först ut att anmäla sig för att vara med i bokringen "Pockethexorna på utflykt" var Leni i Hyllinge med bloggen "Crea Diem". Hon ville ha en hemlig bok och inte en där läsaren kommer med önskemål om boktyp och det blev Isabel Allendes "Ödets dotter. Jag har ett system där jag går efter hyll nr, plan nr o sen bok nr beroende på det datum o klockslag som jag får mailet. Den här gången känns det som att det var en bok som passar läsaren väldigt bra (se bild med boken på spisen) för handlingen utspelar sig under 1800-talet och hur en kvinna får kämpa för att överleva vad än ödet hittar på.

Ibland när vi är bortbjudna tar jag med mig en bok som har Pockethexansa etiketter för bokringen på och så berättar jag för värdfolket om hur det går till att vara med i en bokring att man läser den, recenserar den och till slut så lämnar man den vidare till en ny läsare. Så var det med Karin Alvtegens "Saknad" och flera av familjemedlemarna i Sollentuna som jag besökte var intresserade, men kanske mest storasyster som pluggar i Uppsala skulle vara först ut att läsa den eller om den kommer att ligga i grannens brevlåda, det är helt upp till läsaren att välja bara man skriver i bloggen och berättar vad hexpocketen har hamnat.

"Imago" av Eva-Marie Liffner gav jag personligen till min dotters tyska svärmor i Sollentuna, . För jag som halvdanska tyckte det var en passande bok eftersom "Imago" handlar om livet efter andra världskriget och de fångläger som danskarna hade vid den tyskagränsen och de konflikter det blev mellan de danskar som ville ge igen på tyskarna för invasionen och de som tyckte man skulle vara bättre än så och ta hand om de människor som levde i nöd. Jag visste inte ens att det fanns sådana här läger i Danmark så för mig var det en "aha" upplevelse att läsa den här boken och det ska bli kul(?!) att höra vad hon med tyska ögon tycker om boken. Till alla som vill ha en spännande och verklighets förankrad bok (o inte kan vänta på att svärmor här ska bli klar) läs Imago av Eva-Marie Liffner.

När sen bloggaren "fru Ädel" i Uppsala skrev till mig och sa att hon helst läser memoarer men ändå ville ha en slumpvald bok enl. mitt system, blev jag riktigt förvånad när det blev min enda memoar "Min mosters migrän" av Hanne-Vibeke Holst hon fick (fru Ädels foto). Hanne-Vibeke Holst är en av mina danska favoritförfattare med tv-serien "Polisen på Samsö" och böckerna om journalisten Therese Skårup. Fast här i Sverige är hon nog mest känd för böckerna "Kronprinsessan" som bygger på historien om Mona Sahlin.

Även Anne-Lie iTrollhättam med bloggen "Smått & gott" ville ha en hemlig pocket hem till sig och då föll lotten på Margaret Atwood och boken "Den blinde mördaren". Det är tyvärr en bok som jag inte minns så mycket av, därför är det extra kul med bokringen för den väcker upp läsminnen när man får ta del av de nya Pockethexornas åsikter om boken. Men det fanns plats för en extra pocket i påsen så hon fick även min gamla Agatha Christies "Varför bad de inte Evans?". Eftersom halva iden med den här typen av bokklubb är att jag ska bli av med gamla läsvärda och fräscha pocketar så att jag får plats med nya, så dröm om min förvåning när mitt gamla omslag från 1977 dyker upp på en hemsida där de presenterar alla hennes böcker och alla de olika omslagen från hela världen. Och jag som kämpade för att få till en snygg bild till min presentation

Agatha Christies bokomslagshemsida klicka HÄR

Till alla er som har hittat en pocket med Pockethexans logga det är här ni ska skriva era tankar om din hexpocket men även berätta hur det gick till när du fick/hittade den. Annars kan du skriva till pockethexan@live.se och då kan du även skicka med foton på hur din hexpocket har det hos dig!

1 kommentar:

Anne-Lie sa...

Den blinde mördaren har varit på utflykt till Halmstad men är ännu ej utläst - rapport kommer så småningom;-))