söndag 28 mars 2010

Vad köpte du på bokrean?

Gjorde du några riktiga fynd?
Hittade du den DÄR boken som du så länge har längtat efter?
Köpte du den där boken som så många säger -"Du bara måste läsa den här"?
Eller gick du runt bland hyllorna på måfå och tog en som såg trevlig ut?
Bokrean?

Eller gjorde du som jag och gick på "rean efter bokrean" och letade efter de där stora härliga och dyra bildeböckerna för vuxna som man inte visste att man behövde men inte kan motstå när de säljs ut för nästan ingenting.

Jag som annars bara läser pocketböcker pga. mina rygg o -bäckenskador har inte så stor glädje av själva bokrean eftersom jag inte kan läsa de tunga inbundna romanerna el. deckarna. Men det är en helt annan sak att sitt-ligga med en kudde i knät och bläddra runt i de härliga faktaböckerna. Vad var det jag hittade i år som jag inte motstå?

"Jugend" av Gabriel Fahr-Becker, en bok om den magiska design och arkitekt stilen som även kallas "Art nouveau" skapade de underbara Galle vaserna, Tiffany lamporna och arkitektur som än idag 100 år senare är bland det vackraste som finns, helt otrolig! Författaren har delat upp de olika riktningarna av stilen i de olika länderna och presenterar det på ett lättförståligt och verkligen bildrikt sett. Jag kan bara säga en sak, hittar ni boken, KÖP DEN!

Sen var det den 16-åriga dottern som ville ha en kokbok med förklarande steg-för-steg text och med inspirerande bilder utan att vara som en "Hemkunskaps bok". Det blev "Stora kökskolan" av Charlotte Jenkinson som damen föll för, så nu ser familjen fram emot att få hemlagad ravioli med spenat.

Plötsligt så står den bara där, boken jag saknade när jag skulle ge äldste sonen en present på 21 årsdagen, boken med stort B! Han som har spelat gitarr sen han var 9 år och har gått 4 år i orkesterklass och då fått provat på alla slags instrument i "bruksspel" och som nu har börjat lägga in mor o fars alla gamla CD-skivor från slutet av 1980-talet o framåt.

Det är den 960 sidor tjocka boken "1001 Album du måste höra innan du dör" av Robert Dimery. Sonen blev jätte glad för den och kan nu börja pricka av de skivor som han redan har lyssnat igenom och har börjat uppskatta mammas 80-tals synth musik och pappas 70-tals disco.

Tänk vad mycket drömmar man kan få för runt 150 kr, det finns något för alla!!!

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja det skulle ha vart kul att gå på bokrean, men jag får hålla till godo med engelska böcker just nu. Något jag skulle vilja försöka få fatt i är Millennium serien. Skulle vara kul att se filmen eftersom jag läst böckerna. Har du sett filmerna?
Ha en toppen dag!
Kramar/Maria

Elle sa...

Här kör de inte lika intensivt med bokrea som i Sverige, tyvärr.
Den där boken om Jugendstilen skulle jag nog velat ha i händerna. Jag älskar lägenheter byggda under den tiden!
Kul med musiken från 80-talet. Då gjordes den allra bästa musiken, med riktig text och inte bara "dunka-dunka" *fniss*
Kul att dottern intresserar sig för matlagning. Min son har praktik i ett snabbkök, men inte tusan vill han ställa sig vid spisen hemma...
Ha en skön vecka!
Kram Elle