torsdag 25 augusti 2011

En ny svensk Marian Keyes?
Det var verkligen lyckad dag för bokälskarna i söndags när Stockholms Kulturfestival ordnade sitt bokbord längs Drottninggatan. Även vädergudarna ville gå på kulturfestival för det var en solig och varm dag perfekt för att sitta ute med en kopp te, citronbiskvie och en nyinköpt bok, en bok av irländska Marian Keyes. Det passade ännu bättre för jag hade precis innan träffat den blivande svenska Marian Keyes, Sophie Lösnitz Wolf!
Hon satt vid författardelen av bokbordet längst upp på Drottng. vid Centralbadet hon sattlåg lite i sin stol och såg ut som att hon hade varit ute och varit firat under lördagskvällen, precis som unga innerstads människor gör. Jag frågade om hon hade någon blogg och sa att hon har ju FB. men bara för privatbruk. Då kom jag med några förslag om att ha en blogg knuten till sin nya bok som jag tyckte såg ut som många med mig vill läsa, men då suckade hon så där härligt som bara ungdommar gör, "-Åh, men det är bara så jobbigt...!" och skruvade besvärat på sig.
Men så lyste hon upp när hon kom på sin lösning på problemet. -"Men du jag pratar med dem på förlaget (Bonnier) och så skickar dom en bok till dig och så kan du hjälpa mig..!?
Jag skrattade lite lätt och sa att eftersom jag älskar Marian Keyes böcker så om det nu ska komma en svensk variant av henne så vill jag inte missa det och sa att jag gärna hjälper henne.
Nu är det bara spännande att få höra vad förlaget tycker?!

Katalogtext

-"Desdemona "Destiny" Ohlsson, 26 år, blir lämnad på sin förlovningsfest. Medan pojkvännen Ludwig roar sig i Dubai med den 19-åriga dykinstruktören Bambi sitter Destiny i den nyinköpta våningen som går i kaffekulörer och funderar ut en plan i sex steg för att få Ludwig tillbaka. Med hjälp av vännerna Daphne, Tessan och Tessans lillasyster kastar hon sig sedan ut i ett liv av flärd, champagne och bakfylleångest. Men en tablettmissbrukande glamourmodell som återvänder från Los Angeles, ogifta gifta män med klotformade presenter och Destinys pappas pojkvän (som anser att hon bör anpassa sin livsstil efter sin ekonomi) komplicerar sex-stegs-systemet.
Stockholm rosé är en rolig och fräck roman om en livskris. Och om skor."

2 kommentarer:

Lippe sa...

Spännande!! Har gillat M.k:s böcker så nu blir jag nyfiken!!

kajsastina sa...

Intressant, verkligen! Vilka trevliga kontakter du har och får. Det ska jag kika efter. Jag läser mycket numera. Köper också, men då i pocket, om boken finns där. Men det senaste jag kommit på är att jag kan boka på bibliotekets hemsida.
Ha en skön helg!