söndag 21 augusti 2011

Pockethexan besöker Drottninggatans bokbord

Idag var det världens längsta bokbord längs Drottninggatan i Stockholm, där fick de som ville hyra ett bord för att ha försäljning av böcker, gamla som nya, och jag kan säga att det var mycket som var till salu.

Min Ouberlige make och jag började vår vandring längs bordet nere vid Fredsgatan och gick ända upp till Centralbadet där de olika författarna hade sina bord.


En av de författare som jag träffade var bland annat den fd. politikern
och barnskådespelerskan Hanna Zetterberg. Hon har skrivit två stycken barnböcker om "Nejlika" en figur som har ett gosedjur och lär sig att gå på pottan. Två viktiga saker i ett småbarns liv. De böckerna kom ut under 2010 och hon har inte skrivit något i år så hon kommer inte att delta i årets bok o biblioteksmässa där jag är bloggambassadör.

De böcker som maken och jag hittade vid bokbordet var böcker som var gjorda för biblioteken men eftersom även böcker är färskvara så blir det många böcker som inte blir uppköpta och då de redan är inbundna för biblioteken, med lånekortsficka och allt...så skulle de här böckerna ha blivit brända.
Men nu har de tidigare arbetarna vid de här förlagen gått ihop och köpt upp böckerna och säljer dem via sitt förlag Trafik- Nostalgiska Förlaget på mässor, marknader och andra event som tex. på världens längsta bokbord på Drottn.g.


Böckerna som Pockethexan och Oumberlige Peter räddade från bränning var:

Marianne Fredrikssons "Skilda verkligheter"


Marian Keyes "Tankar från verkligheten"Elsi Rydsjös
"Flicka genom sekel".

4 kommentarer:

Lippe sa...

Vilket bord!!! Jag har börjat läsa igen!! Läser nu Matthandlare Olssons död och tycker att det är kul att läsa!! Äntligen :)
Har knappt läst något senaste året lite drygt. Har inte velat/orkat/kunnat. Men nu så..
Kram

Lippe sa...

Vet du? Igår gjorde jag dressingen utan någon läskig fisk!! Och den blev jättegod, fisken behövs inte! :) Jag vill jättegärna vara med i Pockethexorna, ska bara få upp farten lite och se om intresset håller i sig!
Kram

Polargrevinnan sa...

Vilken kul idé. Vi har Kulturfestival på hösten varje år.
I år är det den 22 september. Jag skall tipsa vår festivalgeneral att det är något att tänka på tll nästa år.
Ha det bra.
Kram

Anni sa...

Tänk att elda upp nytryckta böcker ... Ibland blir jag galen på resursslöseri - varför ska jag släcka ner i mitt hus och ha det mörkt när andra kan slösa så där?

Svar på ditt mejl kommer, jag ska bara ...