onsdag 17 augusti 2011

Meg Cabots vuxenbok är med i bokringen
..."Pockethexorna på utflykt" och nu ska det tyckas till om "Babbeldrottningen"! Meg har haft stora framgångar med sina ungdomsböcker "En prinsessas dagbok" och nu har hon gett ut två böcker om Babbeldrottingen som är i samma stil men för äldre läsare, men hon har även skrivit böckerna i serien "Saknad" under psedonymen Jenny Carroll och så har hon skrivit historiska romaner och då kallar hon sig för Meggin Cabot. Men nu vill hon göra böcker för vuxna i "En prinsessas dagbok"-s anda eller som man kallar det för när det är till äldre tjejer "Chick-lit". Hur hon har lyckats får ni nu läsa om här när Pockethexan Ann skriver i sitt mail vad hon tyckte om "Babbeldrottning" (vad jag tyckte om den kan ni läsa HÄR):-"Hej Pockethexan!

Nu har jag läst den första boken som jag fick av dig på posten - Babbeldrottningen av Meg Cabot och här kommer min recension.

Jag bifogar en bild också, på det ställe där jag läste mesta delen av den. Bilden visar vårt hotellrum i Berlin, där vi var nyligen.

Nu ska jag snart ta itu med bok nr. 2

Må så gott önskar

pockethexan Ann"-"Babbeldrottningen (orginaltitel: The babble queen)
Meg Cabot

Boken utgavs 2006 och författaren Meg Cabot har tidigare haft stor succe med serien "En prinsessas dagbok", som också filmats. Babbeldrottningen är den första delen i hennes nya serie för vuxna.
Redan på omslaget får man veta att boken tillhör genren "chicklitt" och omslagets bild visar underkroppen på en kvinna klädd i rosa kjol och högklackade guldsandaletter. Hon ser ut att sitta i en soffa eller möjligen på väg att kliva ut ur en bil. Redan där förstår man hur det kommer att fortsätta.
Handlingen utspelas i nutid och tar läsaren från USA till England och senare till Frankrike. Huvudpersonen Lizzie, Elisabeth Nichols, träffar läsaren på första sidan och hela boken är berättad ur hennes perspektiv i kronologisk ordning, med en snabb tillbakablick två dagar tidigare ("…eller kanske tre - vänta, vad är klockan i Amerika?")
Lizzie, har tagit collegeexamen, tror hon, men för att få ut sin examen måste hon skriva en uppsats och skicka in. Hennes ämne är modehistoria och utdrag ur hennes uppsats finns före varje kapitel. Där hittar man också citat av kända personer bl.a. William Shakespeare, John Dos Passos och Margaret Mitchell angående skvaller, hemligheter och kärlek. Lizzie är en vanlig amerikansk flicka med ett problem; hon kan inte bevara en hemlighet och hon vet aldrig när det är bäst att hålla tyst. Detta ställer till det en del för henne, men ibland kommer det gott ur det också. Trots den olyckliga inledningen så slutar romanen lyckligt.
Boken tema är det gamla vanliga: Kvinnan av folket möter mannen av börd, fast här i en "såpaversion. De ämnen, som genomsyrar boken är människors utseende, märkeskläder och hur mycket bättre att blir om man går ner i vikt.
Det finns en del några omdömen på omslaget; "Det här är en riktigt trevlg chicklitt-pärla" Vecko-Revyn och Norra Västerbotten skriver "Jag är helt såld på den här boken…Jag skulle föreslå att alla som älskar mode, resor och kärlek läser den här boken, ni kommer inte att bli missnöjda!"
Men missnöjd är precis vad jag blev. Modet handlar om vintagekläder och "name dropping" av kända modehus, resorna är en flygresa från USA till England och en tågresa från England till sydvästra Frankrike. Kärleken då? Tja, hela kärlekshistorien är så förutsägbar att en 15-åring skulle kunna skriva det lika bra. Om någon minns tidningen Mitt Livs Novell, dit personer kunde skriva om sina kärleksliv och få dem publicerade, så skulle den här boken ha platsat där.
Boken är lättläst, mycket samtal och inga långa skildringar av karaktärer eller miljöer, men knappast mer underhållande än att titta på när färg torkar.
Tyvärr kan jag inte rekommendera boken till någon. Den här läser man på egen risk.
Jag ger boken ett stort "HU!"
(Ann Bergström) "Ruta Ett"Den nya läsaren av Meg Cabots "Babbeldrottningen" är Emma i Göteborg, välkommen till bokringen "Pockethexorna på utflykt" nya Pockethexa nu väntar vi med spänning på att få höra vad du tycker om boken!

2 kommentarer:

bokhunger sa...

Hej!

Du blev den lyckliga vinnaren av en fingerklocka i min tävling. Vänligen maila mig din adress så kommer klockan hem till dig.

Vänligen bokhunger.blogg.se

online pharmacy sa...

Detta är en av de bästa inlägg som jag någonsin har sett, du kan inkludera några fler idéer på samma tema. Jag väntar fortfarande på en del intressanta tankar från din sida i ditt nästa inlägg.