lördag 13 augusti 2011

En vacker bok...med en vacker utställning på Fotografiska museét i Stockholm som jag och min Oumberlige make besökte i torsdags, vilket några av er redan har sett att vi har gjort och för er som är känsliga för en "viss sorts" konst ska inte besöka hans blogg, för den står verkligen för sig själv i sin konst art..Utställningen och boken jag talar om är: Northern Women in Chanel!Det är fotografen Peter Farago och stylisten Ingela Klemetz-Farago som har förverkligat drömmen om att fotografera couture Chanel-kreationer från 1920-talet till idag. Alla har ställt upp gratis, även den kända modellerna, för intäckterna av boken går till Rädda Barnen.Bilderna kommer självklart mer till sin rätt när man får se dem hänga på museet, men när jag fick möjlighet att kika i boken i shoppen så fick man en helt annan bild av kläderna och dess plats i historien som när de är gjorda och vem som har burit dem.


Det är en ny och spännande ide att ta den kända franska modehuset som är känt över hela världen och stoppa in dem i typiskt Nordiska miljöer som Skansen och Skogskyrkogården, men även att de är burna av nordiska kvinnor, som tex. den här dansk-finskan som har ett vackert gåbord att luta sig emot....!?
Nejdå, jag ingår inte i utsällningen fast det kanske hade varit en upplevlse när jag är så nordisk!?Här är några av mina favorit kreationer, både för att de härliga miljöer och ett otroligt foto, men framför allt för de unika och vackra kläderna som modellerna framhäver på sitt egna sätt, vara och en för sig! Ni som har möjlighet tycker jag ska gå och se utställningen och om ni är modiga nog se även Robert Mapplethorps egensinniga foton, men då får man inte vara pryd.7 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt vad mycket roliga saker du är med om! Häftigt!
Tack för ditt långa mysiga inlägg hos mig. Jaaaa, den boken får gärna ta en tur till mig så skall jag recensera den!!! :) Skicka med din adress också,så skickar jag min diktsamling från 2006 till dig som tack för allt du ger! kramar

Fru Gårman sa...

Jag MÅSTE komma i väg till fotografiska! Nån dag... nån dag...

4U2! sa...

Fina bilder med vackra kläder.

4U2! sa...

sv: om du tittar ordentligt ... ser du min säng :)
God morgon!

viagra online sa...

i denna tidning är bara bilder av de vackraste kvinnorna i världen, vackra modell av det första fotot

Anonym sa...

xanax price do people buy xanax online - what does generic xanax look like

Anonym sa...

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site