söndag 25 september 2011

Uppe i Molnet på Bokmässan
Molnet är en ny avdeling på Bok &Biblioteksmässan där tidigare Grafiska torget låg, men nu är det en kreativ mötesplats för det förändriga medielandskapet.

Men framför allt det är där man kan hitta de vackra fotoböckerna, gå på föreläsningar och Workshops allt i andan av framtidstro och ideskapande.

Bokmässan själva beskriver Molnet så här:-"För att inspirera till nytänkande skapas i år Molnet – ett forum på Bokmässan, 500 kvm stort. Molnet tar avstamp framförallt i den grafiska industrin och vänder sig till alla aktörer som är i behov av förnyelse, och som vill hitta nya samarbeten för att kunna växa och utvecklas. Intressanta och initierade samtal, föreläsningar, workshops, läshörnor, utställningar och café kommer att fungera som bränsle i denna kreativa process."Jag har tittat närmare på två olika typer av böcker från Molnet och det är;


"Om jag var din hemmafru"


av Lotta Lundgren

och sen är det
"Den stora förnekelsen"av Anders Wijkman och Johan Rockström.De här böckerna är två ytterligheter av de böcker de har att erbjuda. Foto/kokboken "Om jag var din hemmafru" med underrubriken "eller hur man får en vardag att smaka som en lördag" är en kokbok med så unika foton som är så speciella och kraftfulla att de skulle kunna passa för en utställning på Fotografiska museet. Super läckert eller vad säger ni?

"Den stora förnekelsen" är en bok av två kända namn inom klimat- och miljöfrågor. Målet med den här boken, som är helt utan bilder, är att försöka svara på frågorna om varför vi förnekar de största hoten inom miljö och klimat eftersom vi hela tiden lånar av våra barn och barnbarn när vi förbrukar jordens tillgångar till vår överförbrukning. I stället för att förstå att vi vårt klot inte har outtömliga förråd av naturtillgångar utan att de tar slut och om vi fortsätter i den här takten kommer det ske snarare än vi tror.

Boken är uppdelad i överskådliga sektioner som tex. -Energiförsörjningen, -Den glömda frågan eller -Hur mycket är lagom?

Det här är en bok som inte bara kommer med pekpinnar om hur vi inte tar hand om vårt jordklot utan även kommer med hoppfulla förslag på "så här gör vi" eller som de själva säger,

-Att väcka hopp och -Vägen framåt!

6 kommentarer:

Lippe sa...

Jag trodde inte att jag ville ha flera kokböcker???
Så feeeel man kan ha ;)
Kram

Adara Magazine - din bloggtidning på nätet! sa...

Hej! Jag har lagt upp en ny tävling där du kan vinna konsertbiljetter till Britney Spears samt hennes nya parfym. Var gärna med! :D

http://adaras.se/2011/september/vinn-biljetter-till-britney-spears-konsert-oc.html#comment

Var gärna med och tävla om en chilladress:
http://adaras.se/2011/september/vinn-en-chilladress.html#comment
och en valfri vara från uffessakerochting:
http://adaras.se/2011/september/vinn-en-valfri-vara-fran-uffessakerochting.html#comment

Hoppas du vill vara med! :)
Kram! <3

Anni sa...

Visst är Lottas kokbok helt underbar! Det är recepten också! Jag är lycklig ägare av ett signerat förhandsexemplar som vi stammisar kunde boka på hennes blogg.

Den andra boken låter som något jag borde köpa och låta hela familjen läsa!

Duktiga Tjejen sa...

"om jag var din hemmafru" finns som blogg också, eller hur? Tycker att framsidan är väldigt stylish. Fast först trodde jag att det var en ny bok av Marian Keyes och tänkte "hur har jag kunnat missa den?!". De brukar ju få rätt mycket uppmärksamhet.

4U2! sa...

Du verkar ha klarat av väldigt mycket på bokmässan, undra på att du är trött!
(nej du, sådana skjortor har jag ej *ler*)
Kram

4rx sa...

Alla dina inlägg är verkligen uppskattar och denna artikel är också mycket intressant. Förbluffa designer i affischer.
Tack och letar efter mer inlägg. Jag är verkligen nöjd med detta inlägg att ni har gett oss.