onsdag 11 december 2019

Lucka 11


LUCKA 11

Tuffa gänget: en utomjording anfaller
av
Aaron Blabey
från
            
Det här är ingen vanlig barnbok utan en barnbok i form av en serie och är den sjätte boken i serien av böcker. Jag är en stor älskare av seriealbum och har läst många olika och blev glad för den här boken för den riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Fast som oftast med serier är de inte bundna till en viss ålder utan vi kan alla läsa dem. Jag tycker mycket om det Tuffa gänget och skrattade gott många gånger. 

Boken handlar om det tuffa gänget som beskrivs så här i början av boken:
-"Den charmige herr Varg
-Den smarte herr Orm
-Den starke herr Haj
-Och han den fjärde som är någon sorts fisk.
Eventuellt en sardin."
Tuffa gänget: En utomjording anfaller får av mig en stark 4-a.



Nere på jorden firar man att Tuffa gänget har besegrat den onde Dr Marmelad. De är allas hjältar! Men i själva verket är hela gänget fast i rymden, fångade av en varelse med alldeles för många tänder, och alldeles för många rumpor. Kommer detta att bli slutet för Tuffa gänget? 
Den sjätte delen i serien är lika actionfylld som de tidigare mycket populära böckerna. 
Aaron Blabey är en australisk författare och illustratör. Han har skapat flera prisbelönta bilderböcker för barn och har tidigare arbetat som skådespelare för tv och film. 
Första delen i serien blev nominerad till Deutscher Jugendliteraturpreis och blev utsedd till Children s Book of the Year Australia, 2016.


2 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

De böckerna är superkul, bra tips.

Pockethexan sa...

Härligt att flera gillar dem!