måndag 9 december 2019

Lucka 9


LUCKA  9

Bokcafé o Bistro, Hållplatsen
av
Monica Folkesson
från

Den blå dörren
av 
Ewa Christina Johansson
från

Den blå dörren och Den röda dörren... nej den kunde ha hetat det, men det gör den inte utan andra boken heter Bokcafé o Bistro, Hållplatsen. 
Den blå dörren är en bok för läsare i åldern 6-9 år. Boken går under kategorin spökhistorier, rysare och är en kort och lättläst bok. Den fångade inte riktigt mitt intresse men för de yngre som gillar den här sortens böcker där det händer oväntade och rysliga saker är den säkert bra.

När Albin ska köpa en julklapp till sin grannkompis Lina som han är väldigt förtjust. Han vill verkligen köpa rätt julklapp och inte de biobiljetter som han först tänkt. När han ska leta efter butiken med den blå dörren hamnar han fel han hamnar i ett öde,
fallfärdigt hus istället för i en affär. Spindelnät täcker fönstren och innanför är det helt svart. Plötsligt fladdrar en ljuslåga till och Albins nyfikenhet övervinner hans tvekan. Han går in. Jag ger Den blå dörren en blå 3-a. 
____________________

Bokcafé o Bistro, Hållplats är skriven för vuxna. Det är en bok som är drömmen för många bokälskare att just öppna ett bokcafé där man både kan fika, äta lunch, umgås med vänner men framför allt läsa böcker, just så som det är i många amerikanska TV-serier. Fast allt är inte rosenrött utan livet självt knackar på och det händer även katastrofer där det ska var glatt och mysigt. Hur det går i den här boken får ni läsa själv men boken inger ändå hopp.
                                                                             
Boken börjar med att systrarna Karin och Maria åker på en roadtrip genom USA. När de kommer till Minneapolis hamnar de av en slump på bokcafét Books, Hope  and Happiness. Det är ett omtyckt café som har berättaraftnar och systrarna fascineras av de storytellers som står på scen och berättar historier som berör direkt från hjärtat.
  
När systrarna kommer hem till Göteborg öppnar de ett Bookcafé o Bistro, Hållplats där de också vill ha berättaraftnar och att det ska bli en oas för dem som vill prata och berätta direkt ur hjärtat de med. Men som sagt livet självt knackar också på och systrarna får det tufft och både hålla igång sin dröm när det händer saker i deras liv som de inte kan styra över. 

Jag ger Bokcafé o Bistro, Hållplatsen en välgräddad 4-a och hoppas att ni också kommer att älska den här boken som vi många drömmer om att förverkliga.  

Inga kommentarer: