torsdag 17 februari 2011

2 event = 4 böcker + 2 magasin - 2 hexpocketar

Nu har jag sammanställt de två senaste eventen och den bokskörd det blev och det var faktiskt inte en så dålig sådan!

För i Goodiebagen från Panos Emporios 25-års jubileum låg det en kokbok med grekiska recept, "Maros kök" och en ett matmagasin "Gourmet" och i den kunde man, till min dotters stora glädje, göra sin egen sushi.

Till den goda maten behöver man något spännande att läsa och då ingick pocketen "Fallet Vincent Frank" av Christoffer Carlsson som handlar om en "vilsen?!" morfinist som faller för en ung kvinna som en en dag bara ramlar in i hans lägenhet. Han får då i uppdrag av den störste av dem alla i den undre världen, Pastorn, i uppdrag att hålla henne instängd i sin lägenhet. Eftersom Vincent tror sig känna till hur den undre världen fungerar, pga. sitt missbruk, törs han inte annat än att lyda. När hon så en dag är försvunnen blir livet för honom allt annat än enkelt.
Det här är en debutbok som har fått mycket bra kritik av bl.a min bokcirkelskompis och hon med flera berömde språket i boken men även den starka skildringen av de trasiga människorna. Jag har ännu inte läst boken utan återberättar det som står på baksidan och vad jag har fått höra, men jag kan säga så mycket att jag ser fram emot att få läsa den!

Den tredje boken var en självbiografi om bikinikungen själv, Panos Papadopoulus som han hette när han flydde hit till Sverige som 20-åring. En bok med tillbakablickar av hans 25 år i branschen och man känner igen många av de rubriker som han och hans modeller skapade under åren. Tack Panos för den fina bokpå..nej ursäkta Goodiebagen jag fick och för den fina plantan jag fick av dig, personligen, vid catwalken!

Goodiebag nr 2 fick jag när jag var och såg föreställningen "Sinnescirkus" på Intiman fredagen den 11 feb. och den var inte dålig den heller för får man en special pocketutgåva av huvudrollsinnehavaren Henrik Fexeus bok "Alla får ligga" så är man faktiskt väldigt nöjd.

Det som är speciellt med den här pocketen är att den har extra fint omslag med kraftigare pärm och att yttrersidorna har flikar och det borde ju alla pocket ha för då är det bara att vika in pärmen på den sidan man läser och vips så går det snabbt och enkelt att fortsätta läsa nästa gång, för då har inte bokmärket glidit ur boken som den brukar göra och man behöver inte heller leta sig fram till rätt sida.


Men det som är pricken över i-t är ju att jag fick min bok signerad!!!
Förutom en härlig föreställning som sätter igång alla hjärnceller för att förstå lite av det han gör och för att man inte ska bli helt "hoho" i huvudet av allt grubblande så fick man med ett magasin som heter "Filter" ett "Läsmagasin för nyfikna" där får man svar på en massa frågor som man inte visste att man ville ha svar på. Som frågan; är det sant att kossorna fiser sönder atomsfären eller så kan man läsa om den spännande duellen mellan de tre manlig konståkarna i Sverigeeliten, för att inte tala om Bengt Ågerup som kallas den största svenska innovatören sen Ingvar Kamprad och han är på allas läppar och har blivit miljarder tackvare sin uppfinning.

När jag är ute bland folk (som handikappad blir det inte så ofta som för dig...) passar jag på att göra reklam för min bokring "Pockethexorna på utflykt" där man får en pocket att läsa sen recensera på min blogg för att till slut ge den till en ny läsare. Den här gången var det bloggaren och min eventskompis"Boktokig" (till höger på bild) som fick hexpocketen (kallar min pocketar för det när jag har satt på mina klistermärken) "Fredrika i Paradis" av René Vázquez Díaz och den handrar om Södertörns stora kändis under 1800-talet, feministen Fredrika Bremer och hennes upplevelser under ett besök på Kuba.
Det ska bli spännande och få läsa vad den boktogiga skolfröken tycker om boken och om vår stora ikon från 1800-talet.
Den andra hexpocketen ställde jag vid godiskioskdisken och när jag kom ut från föreställningen var den borta och förhoppningsvis är det en som tycker om att läsa och att skriva på bloggar.
Boken jag lämnade var "I blodbokens skugga" av Maeve Binchy.
Hennes böcker handlar om livet och människorna på Irland kontra livet i England och den konflikten det utgör historiskt sett. För hur kan man som irländare leva gott idag i England när ens släktingar for illa förr i tiden under engelsmännens styre, just de här tillbakablickarna i historien gör hennes böcker unika. Därför ska det bli väldigt spännande att få läsa vad den nya Pockethexan tycker om den här feel good boken som ändå har den klassiska Irland vs. England kampen i sig.
Och det ska bli väldigt spännande att se vem du är som hittade hexpocketen.

2 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Härligt här rör det på sig.
Vilka innehållsrika goodibagar du har fått med dig hem att njuta utav.
Ha en trevlig helg:)

Lippe sa...

Jag har läst allt av Binchy, en av mina favoriter faktiskt!
Ha en trevlig fredag med alla "godispåsar"!
Kram