fredag 11 mars 2011

Förstod du allt när du läste Hypnotisören?

...alltså Lars Keplers bok Hypnositören", den som var en av 2010 års topp-10 pocket.

Men den stora återkommande frågan i boken är, vem är Wailord, han som har en jättestor mun och håller till vid Havet?
-----------------------------------\
-----------------------------------/
Varför har de olika personerna olika smeknamn och tillhör olika grupper? Har jord i fickan till skydd mot elektricitet, eld, gift, sten och stål?
Ser ni vad jag ser på min 12-åriga sons teckning? Ser ni vem det är, han nere till höger och ser ni var han håller till med sina kompisar (fast på eng.)? Ser ni vilka de är? Flygande, insekter eller gräsätande? Han har fått med ALLTING på sin teckning!
Jag höll på att leta efter en penna i en byrålåda där vi har sparat barnens olika teckningar och jag hittade mellansonens ritblock från när han var i 10-12 års åldern och där ser jag hans Pockemón teckningar som han ritade när han samlade på korten och ritade egna scener på hur det skulle gå till i de olika "fajterna".
Han hade gett mig lösningen på många frågor till de ledtrådar som polisen försöker reda ut i boken.

Var du också en av dem som såg "Hypnotisören" stå där på hyllorna under våren förra året och det var reklam för den överallt och du tycket att du hade hört talas om den i från något "soff"program på TV och tänkte; -"Hm, den är nog bra, jag ska nog ta och läsa den" utan att du riktigt förstod vart du sett allt om boken eller varför du köpte den. Men när du öppnade den och började läsa de första sidorna så förstod du varför det hade varit så mycket prat om den!
Speciellt om du har barn!
Den är mördande spännande och inte "bara" en deckare utan mer som en rysare och det känns som man kan "se" att de här två har tänkt film när de skrev boken för de beskriver historien i olika scener.

Du har väl hört tals om att det inte är Lars Kepler som har skrivit boken utan att det ät författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som har skrivit boken under pseudonym.


Boken blev snabbt en succé, den har sålt i över 300 000 exemplar i Sverige och kommer att ges ut i över 30 länder. Sydsvenskan (där fotot är lånat) berättar att SF och Sonet Film har köpt filmrättigheterna och ska spela in alla böckerna med kriminalinspektör Joona Linna i huvudrollen.


2 kommentarer:

Anni sa...

Har inte läst boken, men kan det mesta om Pokémon vid det här laget...

Och så gläds jag över din tanke, jag hade ändå inte kunnat gå med eftersom min Pokémongalna yngste son fyllde 10 just den dagen (igår). Nu är han hemma från kompiskalaset som Laserpalatset fick ta hand om, men igår var det full släktuppvaktning här hemma! Puh!

4U2! sa...

Hoppas du haft en fin dag tillsammans med din tokige varg ... akta bara så han inte biter dig! :)