söndag 20 mars 2011

Stort "HI!" till Snömannen


Nu har jag Polargrevinnan läst klart Jo Nesbös bok "Snömannen" som är hans 7-e bok om kriminalpolisen Harry Hole men man kan mycket väl läsa böckerna var för sig för de här senare böckerna håller en mycket högre kvalite än de i början av hans svit.

Här kommer nu Pockethexan Polargrevinnans egna ord om vad hon tycker om den här vinterboken som jag har skrivit om tidigare och du kan läsa om HÄR!

-"Jag har läst Snömannen, boken som jag fick av dig för länge-länge- längesedan. Anledningen att du inte fått något utlåtande för mig är att jag inte lämnat boken till någon ny pockethäxa.
Jag vill ge boken till någon som jag tror kontaktar dig efter att ha läst boken.
Nu har jag lämnat boken till Yvonne som arbetar ideellt på Röda Korset i Västerås.

Men nu till vad jag tyckte om Snömannen, skriven av Jo Nesbo.

Jag gillade boken. Den var riktigt spännande. Villospår efter villospår läggs ut och jag blev lurad flera gånger då jag trott mig ha listat ut vem mördaren var.
Harry Hole, kriminalkommissarien som utreder morden (det är många mord), är en intressant person och vars privatliv man också får ta del av i boken.
Snömannen har allt vad jag önskar av en riktig kriminalroman och författarens språk gjorde den här boken till en av de bästa jag läst i den här genren. Stort HI!
Tack pockethexan för att jag fick göra bekantskap med Nesbö. Nu får du leta upp en ny bok till mig, gärna något historiskt eller någon självbiografi.
Sköt om dig och kram
Polargrevinnan"

1 kommentar:

kajsastina sa...

Han är väldigt produktiv Nesbo! Och bra! Författtarens ursprung och hans person framgick också i Skavlans program i fredags. En spännande och trevlig personlighet. Just nu läser jag inte så mycket deckare - kanske mer som avkoppling på sommaren.
Ha en skön början på veckan!