söndag 13 mars 2011

Pockethexan träffar Ulvaeus

För igår den 12 mars var det bokrelease i Kulturhuset av hennes, Linda Ulveaus, barnböcker om den busiga lilla tjejen Leja li. Hennes två första böcker heter "Leja li och busbullen" och "Leja li pappan och fisken".Vi hade samlats i Underlandet och där var det många som nog undrade vad vi gjorde där men när det togs fram bullar och juicer till alla barn så var det ingen tvekan om att det var, en riktigt trevlig sagostund!

Det var inte vilken sagotant som helst som läste för oss, utan självaste Suzanne Reuter!

Hon läser även texten på den medföljande CD-skivan som sitter på insidan av pärmen så om man inte har någon läskunnig i närheten men vet hur en dator, PS eller DVD fungerar så får man höra sagan ändå!

Men det är bara i datorn man får se bilderna i
boken samtidigt som hon läser upp texten, det kan jag tycka är en miss för man vill nog gärna se bilderna direkt när man hör sagan, nu ska man bläddra själv när man hör "prassel" av papper. Det kan vara lite svårt att uppfatta som liten för jag minns mina barns kassettbands böcker och även om det vare ett distinkt "pling" ljud när det var dags att vända blad var det ändå svårt att hänga med för de minsta och det är ju för de ska kunna sköta det här själva som man har gjort det.


Pockethexans intervju!
Samtidigt som jag fick mina böcker signerade av Suzanne Reuter (ljud), Linda Ulvaeus (text)och Johanna Lundquist (bild) passade jag på att få en exklusiv intervju med dem för att ni mina kära läsare ska kunna lita på att Pockethexan själv gör sitt bästa för er.

Så Linda hur kommer det sig att du som är sångerska och skådespelare började skriva barnböcker? -Jo det var ju under tiden jag var hemma med barn och väntade barn som jag kom att tänka på det här med barnböcker och det kom helt naturligt. Ett skönt sätt att ta det lugnt.
Har du tagit något ur verkligheten när du har skrivit det här eller är de helt påhittade? Linda: -De e helt påhittade! (stort leende!)

Foto: Karina Ljungdahl

Senare med ett samtal med hennes make Jens:
-Det är en hel del som är taget ur våra liv som tex. boken "Leja li pappan och fisken" handlar om min pappa.
Johanna hur kom du på hur du skulle tekna de här böckern och var det din idé? Johanna: -Nej jag har haft ett stort samarbete med Linda och vi kom fram tillsammans hur Leja li skulle se ut och vi vår bekantskap har vuxit i takt med böckerna. Jag hann tyvärr inte med att ställa några frågor till Suzanne för hon skulle iväg på ett annat "äventyr".


När jag berättade för Linda och hennes man Jens att jag är en av bokmässans bloggambassadörer och ska åka ner till Göteborg i september så berättade Linda att hon ska också vara där och pressentera sina böcker tillsammans med förlaget Opal.
Jag tycker det ska bli så kul att få träffas igen och det känns faktiskt som hon hade mässan i baktanke när hon gjorde sin bok "Leja li pappan och fisken" för i den så träffar Leja li och pappan på en tyskfamilj när de är ute och fiskar och det är en av de härliga bliderna i boken eftersom årets tema på bokmässan är "Tyskspråkig litteratur"!

Linda Ulvaeus barnboksdebut tycker jag är lyckad för böckerna är skrivna med mycket kärlek och på ett lite
annorlunda sätt då det är på rim. Det är inte så vanligt idag och är kul för barn att även få bekanta sig med det i tidiga år men på ett lättbegripligt och vardagligt sätt så jag ger hennes böcker ett "HI!" för det inte hennes fel att CD-skivan inte har bilder utan bara är en den är bara en CD och inte en DVD som hade varit trevligare för barnen (om man nu inte ska ta sig tid att läsa för dem...?!)
Goodiebagen var bara för barnen precis som bullarna och juicen precis som det ska vara om det är ett event för barn!

JA!!!!

JAG FICK EN KRAM AV MIN STORA BARNDOMSIDOL!

För det var nämligen en stolt pappa Björn Ulvaeus som kom förbi och var med på sagostunden med boksignering och jag kunde inte låta bli när ett så fint tillfälle erbjöds att få bli fotograferad tillsammas med honom!
Tack Björn! och tack Skugge&co för inbjudan och tack förlaget Opal för en trevlig tillställning!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du kunde komma på smygreleasen i lördags!
Jag vill bara påpeka att det faktiskt är en Cdrom som finns i boken, så man kan lyssa på den i bilradion men i datorn kan man välja att sätta igång ett bildspel samtidigt som man lyssnar på texten. Då ser man bilderna på datorn och den bläddrar automatiskt. Precis det som du efterfrågade!

Ha det bra,
Melina på Opal

4U2! sa...

Åh, en sådan bok skulle passa mitt bonus barnbarn! Vilken tur dy hade!

Emma-Lou sa...

Vilket härligt inlägg med många fina bilder. Förstår om du vill vara lite anonym angående namnet, inte alla som vill synas och höras alltför mycket :-D Kul att du fick råka på din barndomsidol, han Björn verkade väldigt empatisk av vad jag kunde få ut :-) Och visst gills det som en kram, absolut!

Anonym sa...

Och tack Pockethexan för att du delar med dig! Vilken härlig upplevelse. Kramar

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad roligt det later!

Och grattis till att traffa en idol, det ar alltid lika spannande!

Celine :) sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Jag älskar BJörn Ulvaeus seriöst <3333333

Jag skulle oxo vilja träffa honom <3333333

Dör.